Algemeen

'Justice League': mix van Snyder en Whedon?

Met het laatste woord voor Warner Bros...

door Wouter Drummen om 13:02 in Algemeen
DC's nieuwste superheldenfilm Justice League is maar matig onthaald; de reacties onder de bioscoopgangers wisselen zich flink af, terwijl de meeste filmcritici de film maar niks vinden. Ook de box-office opbrengst stelt teleur en het zou goed kunnen dat de film flink wat miljoenen verlies gaat draaien. De nodige fans denken dat dit wel eens zou kunnen komen door het vertrek van Zack Snyder (o.a. bekend van Watchmen en Batman v Superman: Dawn of Justice), die werd vervangen door Josh Whedon, beter bekend van Marvel films zoals bijvoorbeeld The Avengers en The Avengers: Age of Ultron.

Daarom is een handjevol fans een paar dagen terug een petitie begonnen om de versie van Snyder alsnog uit te brengen; de petitie is toch wel redelijk succesvol, aangezien deze nu al meer dan 135.000 handtekeningen heeft weten op te halen en dit aantal loopt met het uur op. Heel vreemd is dat niet; een paar van Snyder's vorige films werden ook slechts matig onthaald, maar zijn 'Ultimate Cut' deed het héél wat beter. Snyder heeft aangegeven blij te zijn met het feit dat er nogal wat fans naar zijn versie vragen. (Ook Ben Affleck's stunt-double, Richard Cetrone, en de cinematograaf van de film, Fabian Wagner, hebben beiden de petitie ondertekend).

Toch lijkt de kans klein dat Snyder's versie van Justice League er komt, aangezien Whedon al heel wat heeft veranderd; Snyder's versie zou bijna zo'n drie uur hebben geduurd, maar daar werd maar liefst ongeveer een uur aan materiaal 'uitgeknipt'. Ook waren er (kleine) rollen voor Jesse Eisenberg als Lex Luthor, Kiersey Clemons als Iris West en Willem Dafoe als inwoner van Atlantis, Nuidis Vulko in zijn Justice League en was Snyder eveneens van plan een post-credit scene met maar liefst twee Green Lanterns toe te voegen, maar dit ging allemaal niet door of werd er uitgehaald. Nu schijnt het dat Whedon een derde van de film nog eens heeft veranderd om er zijn eigen draai aan te kunnen geven. Waar Snyder oorspronkelijk donkere en grauwe scenes en 'flashbacks' had staan, werden door Whedon de nodige ervan vervangen door luchtige en komische momenten. Maar ook Whedon mocht niet volledig zijn eigen gang gaan; zo zou zijn openingsscène er anders uit hebben gezien, maar dit was volgens DC iets te veel van het goede.

Dat vertelde Mindhunter acteur Holt McCallany, die in de openingsscène de dief speelt die door Batman wordt gebruikt als lokaas voor de aliens: ''Ik hou van Joss Whedon. Mijn scene met Batman zou eerst anders hebben uitgezien, nog een stuk komischer. Ik vond dat geweldig, maar de studio vond dat het niet zo goed paste in de film, al helemaal niet als opening. Deze scene werd dus geschrapt, wat ik heel erg zonde vind, het was namelijk een leuk idee''.

Het is dus wel redelijk duidelijk dat de uiteindelijke versie van Justice League verre van Snyder's idee staat, maar ook Whedon werd door DC flink aan banden gelegd... Al met al zal dit toch wel de enige versie van JL blijven; twee versies van een zelfde film uitbrengen ligt nu eenmaal niet voor de hand, aangezien dat het maken van een logisch vervolg een stuk moeilijker maakt.

Uiteindelijk is het dus een mix geworden van een Snyder/Whedon film waarbij de hoogste baas, Warner Bros, toch de touwtjes stevig in handen heeft gehouden. Maar of WB achteraf zo blij zal zijn met deze keuze is gezien de resultaten nog maar de vraag...

Wie van jullie vond bepaalde scenes storend of als 'onnatuurlijk' aanvoelen?

25 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Prince John

Avatar

Ook wereldberoemd comictekenaar Rob Liefeld (bekend van Deadpool) wil de Zack Snyder versie zien.

Hoe dan ook, ikzelf vond JL een rommeltje, om het nog maar netjes te brengen. Ook 'grappig' dat WB tegen Josh Whedon's opening was, want de uiteindelijke opening is gigantisch belabberd en kon eigenlijk niet slechter en meer 'unlike' Batman... En dan heb ik het alleen over de eerste paar minuutjes van de film waar van alles al mee mis was, om nog maar te zwijgen over de rest...

Steve-O

Avatar

Het is overduidelijk welke scenes van Whedon zijn en die zijn gewoon ronduit slecht. Niet alleen technisch gezien, vreemde framing, te overduidelijk neppe sets en barslechte greenscreen maar de dialogen waren gewoon ronduit kinderachtig. Typisch Whedon. Ik vind het erg jammer dat hij nog steeds Batgirl aan het schrijven is, hopelijk wordt hij aan de kant gezet.

Ik hoop op een cut van Snyder al is die kans dus erg klein. Voordat hij de productie verliet was er in ieder geval een versie van de film af dus als we hem krijgen dan is dat hem.

GreenHornet

Avatar

JL leek net een samenvatting van de echte film

ThomasOMalley

Avatar

Ik zou niet hopen op een versie van Snyder. Zolang deze niet uitkomt kan men nog een potentieel meesterwerk verdedigen en dat sprookje komt snel ten einde bij een daadwerkelijke release.

Let’s call a spade a spade here.

Thiver

Avatar

Het lijkt erop dat het DC-fandom in een nieuwe fase is beland. Na het verdedigen van slechte films en films die nog moeten uitkomen, is men nu een onbestaande versie van een film aan het ophemelen.

Rderegt

Avatar

You cannot polish a turd zeggen ze weleens. En in de openings text in de film staat er bij Joss Whedon de Tekst i tried. Dus hij heeft het wel geprobeerd.

-BalKan82-

Avatar

Het is overduidelijk dat de film verpest is door Joss Whedon. Voor de mensen die de Echte (Zack Snyder’s) versie “Justice League” willen zien kunnen de petitie tekenen: https://www.change.org/p/warner-bros-zack-snyder-s-director-s-and-tom-holkenborg-s-score-for-home-release-e90fef07-11c6-4a9a-9ae8-375c7717dafa

chazillionair28

Avatar

de film was echt een regelrechte what the fuck film..

Rderegt

Avatar

Overduidelijk dat ze Snyder moeten ontslaan nu en Joss Whedon meer films moeten laten maken. Na Sucker Punch en Batman v Superman is het toch wel duidelijk dat dit niet de beste regisseur is. Als zelfs Whedon de film niet meer kon redden heeft Snyder toch wel afgedaan..

GreenHornet

Avatar

Whedon heeft zelfs een Marvel film verprutst, snap ook niet dat ze hem gepakt hebben. Maar met Snyder te beginnen om een Superman film te maken was ook een grote fout.

Decepticon

Avatar

De duidelijke slechte greenscreen komt niet door Whedon, maar door de VFX studio die dat gedaan heeft en die hebben blijkbaar niet al teveel budget gekregen.

Ik ben blij dat WB bij die openingsscène heeft ingegrepen, want een Justice League openen met een hele komische opening is totaal niet gepast.

Als WB al zoveel vertrouwen had in Snyder hoe hij Justice League maakte, want Snyder was lang klaar met filmen, vind ik het vreemd dat ze Whedon nog zoveel miljoenen hebben "gegeven" voor die intensieve lange reshoots.

Dan had ik eerder verwacht dat WB zou zeggen van, hier is het materiaal van Snyder, ga met de editor in de montagekamer zitten en maak hem af, thats's it, meer krijg je niet te doen, no reshoots.

Ik had btw veel liever een post-credit scène met de Green Lanterns gezien, dan met Deathstroke.

Ereptile

Avatar

Maar het hele verhaal was dus toch dat de eerste versie van de Justice League zoveel kritiek had gekregen dat er reshoots nodig waren om de film überhaupt te verbeteren? En dat Snyder tijdens dat proces is weggegaan vanwege de tragische familie situatie?

benjamin

Avatar

Decepticon "Als WB al zoveel vertrouwen had in Snyder hoe hij Justice League maakte, want Snyder was lang klaar met filmen, vind ik het vreemd dat ze Whedon nog zoveel miljoenen hebben "gegeven" voor die intensieve lange reshoots.

Dan had ik eerder verwacht dat WB zou zeggen van, hier is het materiaal van Snyder, ga met de editor in de montagekamer zitten en maak hem af, thats's it, meer krijg je niet te doen, no reshoots."
Dat is inderdaad waar, dan hadden ze gewoon de vervangregisseur (die dan misschien niet van het kaliber van Whedon zou geweest zijn) gewoon gevraagd om enkel de film zoals ze die aan het maken waren goed af te ronden. Het mag toch wel duidelijk dat men vooral niet al te opgezet was met het eindresultaat van Snyder en juist Whedon de taak heeft gegeven hun Justice League nog te redden...

Roeltje

Avatar

Ik ben fan van Batman v Superman. Die film had een goed plot, interessante karakters, spanning. Het verhaal was goed opgebouwd en de film nam de tijd om het verhaal te vertellen.Justice League... vond ik echt een enorme tegenvaller. Middelmatige humor, afgrijselijk saaie villian, enorm gehaast plot en hele lelijke CGI. 'Batman v Superman' en 'Justice League' zijn echt gescheiden werelden voor mij. Waar is de thematiek? De sfeer? Batman en Superman waren interessant in hun 'VS' film. Maar in Justice League zijn ze nauwelijks uitgewerkt. Aquaman was een saai, nietszeggend personage en Wonder Woman was in deze film bijna niets meer dan eyecandy (op een paar korte scenes na)The Flash was wel okay, had een paar leuke opmerkingen. Ik was postief verrast door Cyborg! Hij had een interessant verhaal en was een belangrijk deel van het plot.

Master Of Films

Avatar

Denk niet dat Kevin Tsujihara een nachtje wakker ligt van die 150.000 huilbaby's. Zou wel erg laag zijn om Snyder's cut (als deze uberhaupt al bestaat) op home media te gooien voor een hele kleine minderheid.

@ThomasOMalley wijze woorden Smiley face

ISIM

Avatar

Wel klote om altijd te zien dat de versie die Zack Snyder het uiteindelijk altijd juist goed doet bij de fans en critics. Jammer dat hij niet de volledige vrijheid krijgt zoals een Spielberg, Cameron of Scott. WB bemoeid zich veel te veel met films. Las dat er 22 scenes deleted of aangepast zijn. Oo YouTube heb je een leuke filmpje daar over.

Sunspot

Avatar

Denk dat het bij MOS is begonnen. Bryan Singer maakte de fout door te denken dat mensen zaten te wachten op een superromantische Superman, veel te sloom allemaal, was te 'vrouwelijk'. HOewel ik het een mooie film vind, heb het liggen hier.

En Snyder ging het tegenovergestelde doen, een Superman die te chagrijnig is.

Superman is geen van beiden, moet er juist tussen in zitten.

En dan BvS, zo matig, vooral het gevecht van de eeuw.

WW was goed, maar volgens mij ook vet door de Femi hoek.

En opeens heb je alles in 1 film, Cyborg, Flash, Aqua opeens, 2 regisseurs, totaal verschillend ook.

Is gewoon vragen om problemen. Ze hadden moeten wachten met JL eigenlijk. Eerst even anderen introduceren.

Mensen herkenden Superman ten eerste gewoon niet, Snyder versie is ook geen Superman. Batman was wel awesome gedaan.

MOS was goed, van genoten, maar ik zag hem ook niet echt als Superman.

Thiver

Avatar

Decepticon "Dan had ik eerder verwacht dat WB zou zeggen van, hier is het materiaal van Snyder, ga met de editor in de montagekamer zitten en maak hem af, thats's it, meer krijg je niet te doen, no reshoots."

Daarom is het zo bizar dat Warner Bros. hier een volkomen andere regisseur op heeft gezet. Er zijn in de filmgeschiedenis enkele andere gevallen bekend waarbij in de post-productiefase een ander het stokje overnam van de regisseur, maar dat zijn doorgaans altijd mensen die reeds bertrokken waren (producenten, schrijvers of zelfs acteurs) of enigszins gelijkgestemde figuren (zo viel George Lucas in voor Steven Spielberg bij de afronding van Jurassic Park). Was het niet veel logischer geweest om de afronding en bijschaving over te laten aan iemand als David S. Goyer?

ISIM "Jammer dat hij niet de volledige vrijheid krijgt zoals een Spielberg, Cameron of Scott."

Ook die drie hebben niet altijd volledige vrijheid. Ridley Scott moest bijvoorbeeld bij Kingdom of Heaven een flinke hoeveelheid materiaal verwijderen om tot een milde lengte te komen, wat resulteerde in een bioscoopversie die flink inferieur was aan de enkel op dvd uitgekomen director's cut.

Civilian Supreme

Avatar

Heb JL nog niet kunnen zien en moet zeggen dat ik daar ook steeds minder zin in krijg, ik laat me eigenlijk nooit beinvloeden maar door dat constante negatieve gezeik op Snyder en zijn films is de motivatie om te gaan al een stuk minder.
Hij verdiend al dat gezeik niet, als je kijkt naar zijn lijstje films is het gewoon een hele solide regisseur, de enige die mij niet echt kon bekoren was Sucker Punch.
Whedon en zijn humor heb ik daarentegen al nooit kunnen waarderen. De 1e Avengers vond ik destijds redelijk geslaagd maar is na herhaaldelijk kijken ook niet geweldig.
Ik ga de petitie ook tekenen, misschien dat die versie ook niet best is maar ik wil gewoon een echt vervolg zien op Bvs zoals deze bedoeld is, geen halve marvel film, die zijn er al genoeg.

Thiver

Avatar

rubikon "Josh Whedon is een overgehypte regisseur die op de één of andere manier maar aan mag blijven rommelen. Heeft werkelijk niks van hoge kwaliteit afgeleverd."

Dan ben ik benieuwd wat je zoal van zijn hand hebt gezien. Zelfs zijn pilot van Firefly is een interessantere film dan wat het scifi-genre gemiddeld genomen op de bioscoop afvuurt.

Sunspot

Avatar

De films 'Serenity' was wel goed gemaakt, van genoten. Ken de serie niet echt overigens, weet dat het daar uit i sgkomen

akketa

Avatar

Rubikon, ik heb het idee dat je ook niet weet waarom.
De serie is geflopt, omdat de zender met de uitzendvolgorde heeft lopen rommelen. Ze begonnen met aflevering 2 en de pilot was pas de 5e. De serie heeft geen fatsoenlijk kans gehad.
Daarnaast staat een flop niet gelijk aan de kwaliteit. Integendeel, vaak zijn flops nog wel eens de betere in de bios.
Ook was Serenity over het algemeen gemaakt om de fans een afsluiting te geven. Eigenlijk is het een verkorte versie van het 2e seizoen.

NieuwsFilm

meest populair