Algemeen

Box office verdienste Warner Bros. overschrijdt grens van 5 miljard dollar

Voor het eerst in de geschiedenis van de studio.

door Jim Pedd om 08:39 in Algemeen
Warner Bros. is voor de tweede keer in de geschiedenis voorbij de grens van vijf miljard dollar wereldwijd gestreefd. Dat komt vooral door de prestaties van Patty Jenkins Wonder Woman. Daarnaast heeft de studio meer dan een dozijn films uitgebracht, waaronder via zusterstudio New Line Cinema.

Het is de achtste keer in de afgelopen negen jaar, dat Warner Bros. meer dan 4 miljard dollar verdiende in een jaar tijd. Warner Bros. stelt zelf dat de prestaties te danken zijn aan de vijf titels die meer dan een half miljard opbrachten. Dat zijn Kong: Skull Island, (566 miljoen dollar) Dunkirk (525 miljoen dollar), It (694 miljoen dollar) en Justice League (570 miljoen dollar tot nu toe). Wonder Woman is tot nu toe de best verdienende film van de studio, met een verdienste van 821 miljoen dollar.

"We zijn blij deze buitengewone mijlpaal te bereiken, nu we het einde van een bijzonder en recordbrekend jaar naderen," aldus Sue Kroll, voorzitter van de wereldwijde marketing en distributieafdeling van Warner Bros. "Binnen een jaar tijd de vijf miljard dollar bereiken, kan alleen doordat zoveel mensen ongelofelijk hard gewerkt hebben, en door de bijdragen van de vele getalenteerde filmmakers en acteurs met wie we het geluk hebben om samen te mogen werken."

Overigens maakte Disney een paar dagen geleden nog bekend dezelfde grens overschreden te hebben.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThEnd

Avatar

Alleen deed Disney dat al voor het derde jaar op rij en hadden ze er minder films voor nodig.

esteban

Avatar

Inderdaad.

GreenHornet

Avatar

mooie opbrengst, wat zijn de kosten tegenover opbrengst?

Civilian Supreme

Avatar

Heb trouwens dit gevonden, weet alleen niet hoe betrouwbaar het is. Pas op staan spoilers in.

http://www.digitalspy.com/movies/justice-league/feature/a843529/justice-league-zack-snyder-cut/

NieuwsFilm

meest populair