Vooruitblik: De blockbusters van 2018 (2)

Vooruitblik: De blockbusters van 2018 (2)

Met o.a. Solo: A Star Wars Story, Jurassic World: Fallen Kingdom, Mission: Impossible 6, The Incredibles 2 en Deadpool 2.

We naderen het einde van 2017 en dus is het tijd om weer eens vooruit te kijken naar het komende filmjaar. Na een vooruitblik op de maanden januari tot en met april, kijken we vandaag uit naar mei tot en met augustus.

» Bekijk het overzicht van januari tot en met april


MEI



Solo: A Star Wars Story (24 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ron Howard | Cast: Emilia Clarke, Paul Bettany, Woody Harrelson, Donald Glover
Sinds Lucasfilm is overgenomen door Disney, komt er elk jaar weer een Star Wars-film uit in de bioscoop. Solo is de film van 2018, en draait om de jonge Han Solo. We zien hoe hij de smokkelaar geworden is die we leerden kennen in A New Hope. Oorspronkelijk zou de film geregisseerd worden door Phil Lord en Chris Miller, maar zij werden halverwege de productie ontslagen en vervangen door Ron Howard.

Deadpool 2 (30 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Leitch | Cast: Morena Baccarin, Ryan Reynolds, Josh Brolin, Brianna Hildebrand | Bekijk de trailer
Ryan Reynolds was uiterst populair met Deadpool in 2016 en dat leidde ertoe dat 20th Century Fox de X-Men-franchise opnieuw vormgaf. Er komen gewelddadigere films uit, waarvan Deadpool 2 de volgende is. Hierin probeert Wade Wilson zijn leven opnieuw vorm te geven, maar heel eenvoudig is dat niet als zijn zoon uit de toekomst, Cable, langskomt. Hij wordt gespeeld door Josh Brolin, die voor nog eens drie andere films tekende.


JUNI



Jurassic World: Fallen Kingdom (7 juni)
Bekijk de afbeeldingRegie: Juan Antonio Bayona | Cast: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Jeff Goldblum, Ted Levine | Bekijk de trailer
De dinosaurussen op Isla Nublar zijn in groot gevaar als Jurassic World: Fallen Kingdom begint. Een vulkaanuitbarsting bedreigt hun voortbestaan. Het is aan Claire Dearing, voormalig manager van Jurassic World, om met haar stichting, de Dinosaur Protection Group, om hen te beschermen. Daarvoor rekruteert ze Owen Grady en probeert ze de dino's van het eiland te halen. Dat zorgt ook meteen voor een interessant vraagstuk: hebben de uitgestorven wezens nog wel bestaansrecht?

The Incredibles 2 (15 juni)
Bekijk de afbeeldingRegie: Brad Bird | Cast: Raymond Ochoa, Sarah Vowell | Bekijk de trailer
In deze vervolgfilm ligt de focus op Helen Parr, ook wel bekend als Elastigirl. Zij bestrijdt de misdaad, terwijl haar echtgenoot Bob thuisblijft om op de kinderen te letten. De familie heeft er moeite mee om een gewoon leven te kunnen leiden, en is zich onbewust van Jack-Jacks superkrachten. Als nel moeten ze samen met Frozone strijden tegen een nieuwe schurk met sinistere plannen. Overigens pikt The Incredibles 2 de draad direct na het einde van het origineel op.


JULI



Ant-Man and the Wasp (18 juli)
Bekijk de afbeelding Regie: Peyton Reed | Cast: Hannah John-Kamen, Michelle Pfeiffer, Evangeline Lilly, Judy Greer
De volgende MCU-film van 2018 draait om Marvels kleinste helden: Ant-Man en de Wasp. Het geheel speelt zich af na de gebeurtenissen in Captain America: Civil War en laat zien hoe Scott Lang met moeite een balans probeert te vinden tussen zijn verantwoordelijkheden als Ant-Man en die van een vader. Ondertussen bedenken Hope van Dyne en Hank Pym mogelijk een manier om Janet van Dyne, de vrouw van Hank en moeder van Hope terug te halen uit de Quantum Realm.

Alita: Battle Angel (18 juli)
Bekijk de afbeeldingRegie: Robert Rodriguez | Cast: Mahershalalhashbaz Ali, Jennifer Connelly, Eiza González, Christoph Waltz
Een project waar regisseur James Cameron Jaren aan werkte, maar meermaals vertraagd werd door diens werk aan de Avatar-films. Deze film, uiteindelijk geregisseerd door Robert Rodriguez, speelt zich af in de toekomst. Op een dag redt een professor een cyborg-meisje van de vuilnisbelt. Hij repareert haar en besluit samen met haar op zoek te gaan naar antwoorden over haar mysterieuze verleden. De film is gebaseerd op de gelijknamige manga van Yukito Kishiro.


AUGUSTUS



Mission: Impossible 6 (2 augustus)
Bekijk de afbeeldingRegie: Christopher McQuarrie | Cast: Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Henry Cavill, Alec Baldwin
Alweer de zesde film in de Mission: Impossible-franchise en voor het eerst een deel met een terugkerend regisseur. Ook keert actrice Rebecca Ferguson terug als Ilsa Faust - wat ook niet eerder gebeurde met een vrouwelijke tegenhanger van Ethan Hunt in de actiefranchise. Waar de film precies om draait is niet bekend, al weten we dat er meer onthuld wordt over het privéleven van Hunt. Verder zal er weer een samenzwering zijn, die Hunt en de rest van de IMF moet tegenhouden.

The Predator (2 augustus)
Bekijk de afbeeldingRegie: Shane Black | Cast: Yvonne Strahovski, Olivia Munn, Boyd Holbrook, Thomas Jane
De vierde film in de Predator-reeks, die zich afspeelt tussen Predators (1990) en Predators (2010). Waar de film precies om zal draaien is niet bekend, al weten we wel dat er een groep soldaten centraal staat, die leidt aan posttraumatische stressstoornis. Zij krijgen te maken met de buitenaardse wezens die het op hen voorzien hebben en zullen moeten samenwerken om de moordlustige beesten te kunnen verslaan.

The Meg (9 augustus)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Turteltaub | Cast: Ruby Rose, Robert Taylor, Jason Statham, Rainn Wilson
Gebaseerd op het boek Meg: A Novel of Deep Terror van Steve Alten. Voormalig marinier Jonas Taylor (Statham), die zeer ervaren is in diepzeeduiken, wordt gerekruteerd voor de gevaarlijkste missie uit zijn carrière. Hij moet een groepje Chinese wetenschappers zien te redden, wiens duikboot aangevallen is door een enorme Megalodon - een haai van 25 meter waarvan gedacht werd dat die al miljoenen jaren uitgestorven is.

NieuwsFilm

meest populair