Featured

Vooruitblik: De blockbusters van 2018 (1)

Met o.a. Avengers: Infinity War, Black Panther, Tomb Raider, Pacific Rim: Uprising en X-Men: The New Mutants.

door Jim Pedd om 19:24 in Featured
We naderen het einde van 2017 en dus is het tijd om weer eens vooruit te kijken naar het komende filmjaar. Vandaag beginnen we met de grootste releases van de maanden januari tot en met april.

» Bekijk het overzicht van mei tot en met augustus


JANUARIInsidious: The Last Key (11 januari)
Regie: Adam Robitel | Cast: Javier Botet, Josh Stewart, Lin Shaye, Kirk Acevedo | Bekijk de trailer
Keer op keer blijken horrorfilms het weer goed te doen. Mensen houden er nu eenmaal van om bang gemaakt te worden in de bioscoop. En dus kon Insidious: The Last Key, de vierde in de reeks, niet ontbreken in dit overzicht. In deze film onderzoekt Elise Rainier recente bovennatuurlijke gebeurtenissen in het huis van een familie in New Mexico. Dat is het huis waar ze in haar jeugdjaren ook woonde, en haar dieper naar The Further brengt.

Maze Runner: The Death Cure (25 januari)
Regie: Wes Ball | Cast: Thomas Sangster, Dylan O'Brien, Kaya Scodelario, Walton Goggins | Bekijk de trailer
Het duurde langer dan 20th Century Fox vermoedelijk gewild had, maar na een jaar uitstel wordt de Maze Runner-reeks dan eindelijk afgerond. Thomas leidt de groep Gladers op een laatste en gevaarlijke missie. Om hun vrienden te redden, moeten ze inbreken in Last City, een doolhof onder controle van WCKD, dat dodelijker dan ooit zal blijken. Net als de eerdere delen, is ook deze film geregisseerd door Wes Ball, met een script van T.S. Nowlin.


FEBRUARIBlack Panther (14 februari)
Regie: Ryan Coogler | Cast: Chadwick Boseman, Michael B. Jordan, Lupita Nyong'o, Danai Jekesai Gurira | Bekijk de trailer
De enige echte blockbuster van februari zal Black Panther zijn, de eerste van drie MCU-films die in 2018 verschijnen. In deze film keert T'Challa terug naar zijn thuisland, Wakanda, om de orde te herstellen. Maar er zijn duistere krachten die hem daarin tegenwerken, waaronder banneling Erik Killmonger. Al snel blijkt ook dat er veel meer op het spel staat dan alleen zijn koningschap, maar dreigt er ook een wereldoorlog uit te breken.


MAARTA Wrinkle in Time (8 maart)
Regie: Ava DuVernay | Cast: Chris Pine, Reese Witherspoon, Gugu Mbatha-Raw, Michael Peña | Bekijk de trailer
De volgende sprookjesfilm van Disney en eentje die al lange tijd in de maak is. Het ambitieuze project van Ava DuVernay draait om Meg Murry, die samen met haar jonge broer Charles Wallace, klasgenoot Clavin O'Keefe en drie ruimtereizigers, Mrs. Which, Mrs. Who en Mrs. Whatsit, op zoek naar haar vader, Dr. Alex Murry, die op een andere planeet vast zit. De film kostte Disney naar verluidt honderd miljoen dollar om te maken.

Tomb Raider (15 maart)
Regie: Roar Uthaug | Cast: Alicia Vikander, Walton Goggins, Hannah John-Kamen, Dominic West | Bekijk de trailer
Tweemaal was het Angelina Jolie die in de huid van Lara Croft mocht kruipen, maar nu neemt Alicia Vikander het stokje van haar over. Ditmaal gaat men voor een jongere Lara, die nog moet ontdekken dat ze heel goed is in het verzamelen van schatten. In deze film reist Lara naar Japan, waar ze een mysterieus eilandje moet vinden om haar spoorloos verdwenen vader te vinden. Tevens het verhaal van haar eerste expeditie.

Pacific Rim: Uprising (22 maart)
Regie: Steven S. DeKnight | Cast: Scott Eastwood, Adria Arjona, Charlie Day, Tian Jing | Bekijk de trailer
Pacific Rim was geen monstersucces, maar de film van regisseur Guillermo del Toro deed het wel redelijk goed. En dus brengt men ons een vervolg, waarin de gigantische Jaegers het wederom opnemen tegen de monsterachtige Kaiju. Deze nieuwe film draait om Jake Pentecost, een rebelse jongeman die ooit een veelbelovend Jaeger-piloot was, maar die verplichtingen verzaakte. Als de Kaiju keihard terugkeren, is het aan Pentecost om de wereld te helpen beschermen - iets wat hij samen met adoptiezus Mako Mori doet.

Ready Player One (29 maart)
Regie: Steven Spielberg | Cast: Simon Pegg, Mark Rylance, Ben Mendelsohn, T.J. Miller | Bekijk de trailer
Steven Spielberg is druk: in februari krijgen we The Post te zien en in maart Ready Player One. Waar die eerste voor prijzen gaat, wordt de tweede meer mainstream. RPO speelt zich af in 2045, als de wereld verdoemd is tot chaos en de meeste mensen hun tijd doorbrengen in een virtuele wereld. De bedenker laat al zijn geld na aan degene die als eerste een stel raadsels op weet te lossen.


APRILX-Men: The New Mutants (12 april)
Regie: Josh Boone | Cast: Maisie Williams, Anya Taylor-Joy, Charlie Heaton, Alice Braga | Bekijk de trailer
Na Deadpool en Logan wist Fox het zeker: de X-Men-films doen het goed als er andere genres bezocht worden. En dus maakte de studio ook een horrorfilm. The New Mutants draait om een vijftal jonge mutanten die over verschrikkelijke krachten beschikken. Zij worden tegen hun wil gevangen gehouden in een geheim instituut, waar ze proberen te ontsnappen. De film moet een beetje gelijkenissen vertonen met boeken van Stephen King.

Avengers: Infinity War (25 april)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo | Cast: Tessa Thompson, Scarlett Johansson, Karen Gillan, Chris Hemsworth | Bekijk de trailer
Het begin van het einde van het MCU zoals we dat kennen. Infinity War vertelt het eerste deel van de strijd tussen de Guardians of the Galaxy en de Avengers met superslechterik Thanos (Josh Brolin). De film vertelt de eerste helft van die strijd; de andere helft wordt in mei 2019 pas verteld. In de tussentijd komen er nog twee andere MCU-films uit, alvorens het fictieve filmuniversum compleet omgegooid wordt.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Warhasbegun

Avatar

Niet zoveel geweldigs zo te zien. Ga alleen the maze runner checken denk ik

Master Of Films

Avatar

Las dat Sony een concurrende 4DX system heeft ontwikkeld. Ipv een stoel, hebben ze een haptische vest. Gedurende Insidious: The Last Key (die als 1e test film dient) correspondeert de vest met de actie/sensatie op het doek. Sony noemde als voorbeelden: een luchtdruk van een explosie of een bepaalde G-kracht van een voertuig dat film sensaties met het vest worden versterkt. Niet dat ik verwacht dat er explosies te zien zullen zijn in The Last Key ;)

In het algemeen verwacht Avengers: Infinity War als een grote epic film voor het grootste gedeelte van 2018.

Robbepost

Avatar

Zo jammer dat er geen Fast&Furious film is dit jaar.
Dalijk stopt Tyrese er nog mee......

benjamin

Avatar

Van dit lijstje zijn het vooral de Marvelproducties die m'n aandacht wekken, maar de échte toppers van die altijd zeer sterke eerste maanden lijken er niet bij vermeld.

Master Of Films

Avatar

Tja benjamin. Het gaat immers om de grote releases. Als het gaat om echte toppers dan bedoel je waarschijnlijk films zoals Lady Bird, The Shape of Water e.d.

Goov25

Avatar

Het zijn inderdaad Black Panther en Avengers die ik ga bezoeken. Verder ben ik erg benieuwd naar Darkest Hour, die hier niet bij staat.

dondeestagb

Avatar

Na het lezen van Ready Player One kijk ik erg uit naar de film. De trailer laat echter veel beelden zien die niet in het boek voorkomen. Maar als Spielberg zich enigszins aan het boek houdt, moet dit een topper worden.

Prince John

Avatar

Eens met Benji, geen Lady Bird, Shape of Water zoals Master zegt maar ook niet The Post, Call Me by Your Name of The Disaster Artist, om er nog maar een paar te noemen...

Ereptile

Avatar

Lekker op mijn eenzame Valentijnsdag naar Black Panther. Ik vind het prima! En natuurlijk Avengers: Infinity War die ik MOET zien!

Andere films zoals Ready Player One, Tomb Raider en X-Men, daar wacht ik de eerste reacties voor af.

Master Of Films

Avatar

Your Majesty Sir Lord Prince John. The Disaster Artist komt aanstaande donderdag uit. Just a reminder ;)

benjamin

Avatar

Three Billboards is er ook nog eentje die aan dat lijstje toppers van de eerste maanden van het jaar toegevoegd kan worden.

WeaponX

Avatar

@Mof Ja, The Disaster Artist keek ik erg naar uit en draait avan alle Pathe bioscopen alleen in Amsterdam, echt debiel. Er zijn filmfestival films waar niemand ooit van heeft gehoord die in elke Pathe bios tenminste wel een paar keer draait. Zo'n film als The Disaster Artist met een enorme Hollywood cast en geweldige reviews niet...Ga niet naar een andere bios als ik een Pathe abbo heb, dus maar wachten tot ie uitkomt I guess..

Prince John

Avatar

Je hebt alweer gelijk! #Masterisourfriend!

Sunspot

Avatar

Black Panther, Avengers en Maze Runner dan maar, hoewel ik teleurgesteld was door deel 2, deel 1 was leuk, vooral de setting.

Het meest benieuwd ben ik naar New Mutants, horror-achtig ook, ben zeer benieuwd.

Noortje World

Avatar

Waar blijft jw fallen kingdom ? De grote blockbuster film van 2018 !? Het staat niet eens in jullie lijst pfff

benjamin

Avatar

Noortje World "Waar blijft jw fallen kingdom ? De grote blockbuster film van 2018 !? Het staat niet eens in jullie lijst pfff"
Een film die in juni uitkomt die ontbreekt in een lijstje films die tot april eindkomen - wat een schande zeg!

NieuwsFilm

meest populair