Featured

Vooruitblik: De blockbusters van 2018 - deel 3

Met o.a. Fantastic Beasts 2, Aquaman, X-Men: Dark Phoenix, Jungle Book, Bumblebee en Mortal Engines.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd om 22:52 in Featured
We naderen het einde van 2017 en dus is het tijd om weer eens vooruit te kijken naar het komende filmjaar. Na een vooruitblik op de maanden januari tot en met augustus, kijken we vandaag uit naar september tot en met december.

» Bekijk het overzicht van januari tot en met april
» Bekijk het overzicht van mei tot en met augustus


SEPTEMBERThe Equalizer 2 (13 september
Regie: Antoine Fuqua | Cast: Pedro Pascal, Denzel Washington, Bill Pullman, Donald Cerrone
In 2014 lanceerden Antoine Fuqua en acteur Denzel Washington met succes The Equalizer. De film was gebaseerd op de gelijknamige serie uit de jaren tachtig en draaide om Robert McCall, die besloot zich in te zetten voor de mensen die niet zo gemakkelijk voor zichzelf op kunnen komen. Waar het vervolg al in 2015 aangekondigd werd, duurt het door de lange ontwikkeling van het verhaal en het scenario tot september 2018 voordat we de film te zien krijgen.

Robin Hood (20 september)
Regie: Otto Bathurst | Cast: Taron Egerton, Paul Anderson, Jamie Dornan, Ben Mendelsohn
Op het moment dat Robin Hood aangekondigd werd in februari 2015, waren er al twee soortgelijke projecten in de maak. Disney werkte aan Nottingham & Hood en Sony aan Hood. Dat weerhield Lionsgate er niet van de rechten op deze versie te kopen en acteur Taron Egerton te casten als hoofdpersoon. Een synopsis is er nog niet, maar de film zal - gezien de jonge leeftijd van Egerton - het oorsprongsverhaal van de held vertellen.


OKTOBERVenom (4 oktober)
Regie: Ruben Fleischer | Cast: Tom Hardy, Jenny Slate, Michelle Williams, Riz Ahmed
Venom is de eerste Spider-Man loze film die Sony maakt, maar die toch draait om personages gekoppeld aan die superheld. Maar waar die zich in het MCU bevindt en gespeeld wordt door acteur Tom Holland, komen er straks als het aan Sony ligt een boel R-Rated films die draaien om andere Spidey-personages. Daar valt ook Venom onder, die gespeeld wordt door Tom Hardy en naar het schijnt behoorlijk hard en gewelddadig is.

Mowgli (18 oktober)
Regie: Andy Serkis | Cast: Cate Blanchett, Christian Bale, Benedict Cumberbatch, Andy Serkis
Eigenlijk zou dit regiedebuut van Andy Serkis al in de loop van 2016 uitkomen in de bioscopen, maar Warner Bros. gaf Serkis meer tijd om aan de visuele effecten te werken. Tegelijk ontwijkt men daarmee de concurrentie met Jungle Book van Disney dat in 2016 verscheen en zeer succesvol was. Deze live-action film zal net als die van Jon Favreau het verhaal van de jonge Mowgli vertellen, het Indiase jongetje dat in de wildernis opgroeit.NOVEMBERX-Men: Dark Phoenix (1 november)
Regie: Simon Kinberg | Cast: Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, James McAvoy, Jessica Chastain
Simon Kinberg produceert al jaren X-Men-films, maar mocht er nog nooit eerder een regisseren. Tot dit jaar, want hij brengt ons in november 2018 Dark Phoenix, een film die de franchise flink moet verbreden. Hierin ontwaakt de Phoenix Force in Jean Grey. Dat brengt de mensheid in gevaar, vooral omdat ze ook van een intergalactische superschurk de aandacht trekt. De film draait volgens Kinberg vooral om de vrouwen in de franchise.

Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald (15 november)
Regie: David Yates | Cast: Ezra Miller, Johnny Depp, Katherine Waterston, Jude Law
The Crimes of Grindelwald is het tweede deel in de Fantastic Beasts-franchise en laat zien hoe Grindelwald uit de gevangenis ontsnapt. Hij bouwt een nieuw leger van volgelingen op, in een poging alsnog zijn kwaadaardige plannen met de toverwereld te realiseren. Aan Albus Dumbledore en Newt Scamander de taak om hem daarvan te weerhouden. De franchise zal straks uit vijf films bestaan, waarbij de laatste het epische duel tussen Dumbledore en Grindelwald zal tonen.

Ralph Breaks the Internet: Wreck-It Ralph 2 (20 november)
Regie: Phil Johnston, Rich Moore | Cast: Kristen Bell, Sarah Silverman, Alan Tudyk, Mandy Moore
Vervolg op de succesvolle animatiefilm van Disney Wreck-It Ralph (2012). Zes jaar na de gebeurtenissen in de eerste film, wordt de arcade waar Ralph leeft op het internet aangesloten. Hij moet daarop een vervangend onderdeel vinden om Sugar Rush te kunnen repareren. Onderweg komen Ralph en zijn beste vriendin Vanellope von Schweetz nieuwe gebruiken, werelden en personages tegen, waaronder het hippe algoritme Yesss en de Disney-prinsessen.


DECEMBERMortal Engines (13 december)
Regie: Christian Rivers | Cast: Robert Sheehan, Hera Hilmar, Ronan Raftery, Aaron Jackson
Een nieuwe film van Peter Jackson, Fran Walsh en Philippa Boyens is altijd iets om naar uit te kijken. Ook als Jackson die niet regisseert. En dus kijken we uit naar het in december te verschijnen Mortal Engines van regisseur Christian Rivers. De film speelt zich af in de toekomst waarin complete steden zich op wielen bevinden en op elkaar jagen voor de laatste grondstoffen die er nog zijn.

Spider-Man: Into the Spider-Verse (20 december)
Regie: Robert Persichetti Jr., Peter Ramsey | Cast: Liev Schreiber, Mahershalalhashbaz Ali, Shameik Moore, Brian Tyree Henry
Sony Pictures maakt niet alleen live-action spin-offs van de Spider-man franchise, maar ook animatiefilms. Daarvan gaat in december 2018 de eerste in première: Spider-Man: Into the Spider-Verse. Deze draait ook voor het eerst in de geschiedenis van de franchise niet om Peter Parker, maar om de jonge Miles Morales. Overigens is het verhaal bedacht door het succesvolle komische duo Phil Lord en Chris Miller.

Aquaman (20 december)
Regie: James Wan | Cast: Jason Momoa, Nicole Kidman, Amber Heard, Willem Dafoe
De enige DCEU-film van 2018 is Aquaman, die zich af zal spelen na de gebeurtenissen in Justice League. Arthur Curry is de terughoudende heerser van Atlantis, die zich gevangen voelt tussen de mensen die op het land wonen en zijn eigen volk. Dat is het beu dat de mensheid de oceanen vervuilt en klaar voor een strijd. Arthur moet daarop een balans vinden tussen de belangen van zijn natie en nieuwe vijanden binnen het koninkrijk.

Bumblebee (21 december)
Regie: Travis Knight | Cast: Hailee Steinfeld, John Cena, Pamela Adlon, Abby Quinn
Een kleinschalige Transformers-film. Het is mogelijk, vooral als je Michael Bay niet aan het roer stelt. Deze film speelt zich twintig jaar voor de gebeurtenissen in de eerste live-action film af en dus in het jaar 1987. Bumblebee is gewond en moet onderduiken op de vuilnisbelt van een klein Californisch strandstadje. Daar wordt hij gevonden door een jong meisje, Charlie Watson, die hem repareert en al snel verzeild raakt in een gevaarlijk avontuur.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mav Damian

Avatar

Geen vette als het komt bij blockbusters van 2018. Venom is er wel eentje om naar uit te kijken als Aquaman. Maar daar blijft het.

Warhasbegun

Avatar

Fantastic beasts voor mij en misschien aquaman of mowgli

benjamin

Avatar

Ook al heb ik m'n twijfels over de richting die ze met de franchise uitgaan, ik ben toch nog wel op z'n minst een beetje nieuwsgierig naar Fantastic Beasts 2. Verder zit er helaas ook in dit deel niet zo veel om op dit punt overdreven enthousiast van te worden.

Pronk47

Avatar

Waar is Tomb Raider en Avengers: Infinity War ?

Goku32

Avatar

Allemaal goeie films die uitkomen de enige die ik links laat liggen is bumblebee want dat is zoeizo weer een gare Transformer film

SeanDeNiro

Avatar

Heel misschien Venom en Waterman, de rest laat ik aan mij voorbij gaan. Er lijken bijna geen echte films meer uit te komen. Als de computer uitgezet wordt hou je geen film meer over.

Master Of Films

Avatar

Pronk47 "Waar is Tomb Raider en Avengers: Infinity War ?"
Ja en waar blijft Deadpool 2 & Jurassic World: Fallen Kingdom?

Frietgezicht

Avatar

@ Pronk47, FT heeft al aangegeven dat Tombraider en Avengers 3 vallen onder Arthouse films en dus in die lijst zullen staan.

Goov25

Avatar

Vroeger deelde FT het jaar toch altijd in 4 overzichten? Wordt 2018 zo'n armoedig filmjaar dat het in 3 keer kan?

benjamin

Avatar

SeanDeNiro "Er lijken bijna geen echte films meer uit te komen"
Natuurlijk worden die nog gemaakt, je moet er hoogstens wat meer naar zoeken.

Akke Moeka Hara

Avatar

@Pronk: die staan in de twee andere segmenten van dit, dit is het derde en laatste van 2018.

Sunspot

Avatar

Sowieso Venom, Xmen, Aquaman, kan niet wachten op de coolness van Aquaman.

Da Villain

Avatar

@Friet

Hoezo zijn Tombraider en vooral IF arthouse films?
Beide hebben daar een veel te hoog budget voor en artistiek valt nog maar te bezien.

Toky

Avatar

Disney brengt Nutcracker en Mary Poppins uit in najaar...ook twee big budget films :p

noah81

Avatar

Mortal engines ben ik zeer benieuwd naar!

Master Of Films

Avatar

Da Villain "Hoezo zijn Tombraider en vooral IF arthouse films? Beide hebben daar een veel te hoog budget voor en artistiek valt nog maar te bezien."

Sarcasme is ver te zoeken hé :P

KeesjeNL

Avatar

Mortal Engines zit ik enorm naar uit te kijken; een apocalyptische wereld waar steden als oude man-of-war-schepen 'door het land varen'.

Ed Crane

Avatar

Ik kan niet zeggen dat ik hier ergens voor warmloop.

Sunspot

Avatar

Hmmm, inderdaad MOrtal Engines, had er even over heen gelezen en sowieso niks van gehoor tot nu toe.

Hou van apocalyptische films, 1 van mijn favorieten, ga dit zeker chekcen, kklinkt goed

nieuwslaatste nieuws