De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

De vijf topfilms die Netflix deze week heeft toegevoegd

Welke films zijn deze week aanraders?

Elke week bekijken we wat de beste vijf films zijn die Netflix heeft toegevoegd. Deze week zijn het vooral wat grotere titels, vermoedelijk omdat het bijna Kerst is en Netflix zich ook wel realiseert dat we allemaal graag naar grootschalige producties kijken rond die tijd.

Concussion (2015)
Bekijk de afbeelding Regie: Peter Landesman | Cast: Will Smith, Alec Baldwin, Albert Brooks, Gugu Mbatha-Raw | Bekijk de trailer
Bright is niet de enige film met Will Smith die Netflix deze week heeft toegevoegd. Concussion, een passieproject van Smith, waarin hij forensisch patholoog Dr. Bennet Omalu speelt, werd ook aan de database toegevoegd. Omalu ontdekte dat American Football-spelers bovengemiddeld vaak hersenproblemen krijgen. Hij bleek niet de enige te zijn die zich hiervan bewust was: ook de NFL wist het, maar verborg de problemen ten gunste van de sport. De film is sterk geacteerd en draait om een relevant thema.


Bad Moms (2016)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jon Lucas, Scott Moore | Cast: Mila Kunis, Kathryn Hahn, Kristen Bell, Christina Applegate | Bekijk de trailer
Als je zin hebt om te lachen, dan is de komedie Bad Moms wellicht een fijne film om te kijken deze kerst. In de film hebben drie overwerkte en totaal ondergewaardeerde moeders het gevoel dat ze het niet meer aankunnen. En dus besluiten ze voor een keer hun verplichtingen naast zich neer te leggen en gewoon te genieten van vrijheid, en plezier te maken. Een geinige en vooral financieel succesvolle komedie, die deze maand een vervolg krijgt.


Bright (2017)
Bekijk de afbeeldingRegie: David Ayer | Cast: Will Smith, Noomi Rapace, Jay Hernandez, Joel Edgerton | Bekijk de trailer
De eerste blockbuster van Netflix kostte 90 miljoen dollar om te maken en is een fantasyfilm van regisseur David Ayer. Bright speelt zich af in een alternatief universum waarin mensen en fantasiewezens samenleven. We volgen de menselijke politieagent Daryl Ward (Smith) en Orc Nick Jakoby (Edgerton), die een oeroud, maar krachtig object ontdekken dat de wereld voor altijd zou kunnen veranderen. Recensies van deze blockbuster zijn er helaas nog niet, maar we weten dat Netflix een vervolg overweegt indien deze film succesvol genoeg is.


Guardians of the Galaxy (2014)
Bekijk de afbeeldingRegie: James Gunn | Cast: Chris Pratt, Zoe Saldana, Dave Batista, Vin Diesel | Bekijk de trailer
De MCU-film die liet zien dat alles wat Marvel aanraakt in goud verandert, is zonder meer Guardians of the Galaxy. De film draait om behoorlijk obscure personages, waaronder een levende boom en een wasbeer. James Gunn wist er een behoorlijk goed, grappig en strak avontuur van te maken. Centraal staat de menselijke Peter Quill, die verzeild raakt in een groots avontuur waarbij een mysterieuze Infinity Stone centraal staat. GoTG kreeg dit jaar al een vervolg en zal over een paar jaar nog een opvolger krijgen.


Ender's Game (2013)
Bekijk de afbeeldingRegie: Gavin Hood | Cast: Asa Butterfield, Harrison Ford, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin | Bekijk de trailer
Nog meer sci-fi deze maand: nadat de Aarde is aangevallen door de Formics, begint de mensheid te werken aan een strategie voor het geval er nog eens een aanval plaatsvindt. Centraal staat Ender, een jonge knul die erg getalenteerd blijkt te zijn in oorlogsvoering. Critici vinden de film goed geacteerd en strak geschreven en naar het schijnt is er een tijdlang gewerkt aan een vervolg. Nu schijnt studio Lionsgate te overwegen in plaats van een film een serie te maken rond de franchise.


Andere films

Dan zijn er nog een flink aantal andere films die wellicht de moeite waard zijn deze week: Prooi (2016) van regisseur Dick Maas, actiefilm London Has Fallen (2016), komedies The Brothers Grimsby (2016) en Mother's Day (2016). Of als je fan bent van Jason Statham, kan Mechanic Resurrection (2016) een aanrader zijn.

NieuwsFilm

meest populair