Gerucht: Affleck nog maar eenmaal als Batman te zien

Gerucht: Affleck nog maar eenmaal als Batman te zien

Hij zou in elk geval niet in The Batman spelen.

Naar het schijnt zal The Batman van regisseur Matt Reeves zich niet in het DCEU afspelen. Op die manier hoeft Ben Affleck niet op te komen draven voor wat gepland staat als een nieuwe filmtrilogie. Dat laatste zou de acteur zorgen hebben gebaard, want het is een jarenlange verplichting die hij dan aan zou gaan.

De site Batman on Film meldt dat de film in elk geval buiten het DCEU zal bestaan en dat Matt Reeves om die reden op dit moment zoekt naar een nieuwe Batman-acteur. Affleck zou in elk geval niet in die film te zien zijn, maar nog wel in een andere DC-film. Dat moet wel, want hij heeft getekend voor drie films als Batman.

Tot nu toe was Affleck in Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League te zien. Ook in Suicide Squad maakte het personage zijn opwachting, maar dat was niet veel meer dan een veredelde cameo. Daarom telt die film naar het schijnt niet mee. Tegelijk meldde Affleck recent nog te zoeken naar een nette manier om afscheid te nemen van het DC-filmuniversum, wat er ook op wijst dat Squad niet meetelde voor het contract.

Het is nog afwachten tot we zien in welke film Affleck de laatste keer verschijnt als Batman. Naar het schijnt overweegt men daar Flashpoint van te maken, al is dat nog verre van zeker. Het nieuws dat de solofilm rond Batman zich niet in het DCEU afspeelt is in elk geval een interessant verhaal, want daarmee maakt deze wellicht onderdeel uit van de bredere plannen van Warner Bros. met de franchise.

Op dit moment werkt men aan nieuwe projecten rond DC-personages die zich niet in het DCEU afspelen, zodat er meer creatieve vrijheden te nemen zijn. Onderdeel daarvan schijnt een Joker-film te worden van Martin Scorsese, maar nu dus mogelijk ook The Batman.



NieuwsFilm

meest populair