Algemeen

De 27 slechtste films ooit gemaakt

Volgens The Golden Raspberry Awards.

door Bram de Groot om 14:37 in Algemeen
Al sinds 1981 worden The Golden Raspberry Awards uitgedeeld aan films die duidelijk minder in de smaak zijn gevallen bij criciti en publiek. De tegenhanger van de Oscars, zeker niet door iedereen geliefd, werd gestart als een grap van Hollywood recensent John J.B. Wilson, maar is ondertussen een jaarlijks terugkerend fenomeen.

Toch zijn de Razzies nog steeds weinig serieus te nemen, aangezien de prijzen vaak naar de grote titels gaan en zich niet richten op kleinere slechte of tegenvallende producties. Vaak is een winnaar een 'gemakkelijke prooi'.

De website Screen rant heeft onderstaand lijstje gemaakt met daarop de films die de meeste Razzies hebben gewonnen. Screen rant heeft besloten om films waarbij een politiek statement aanwezig was niet meegenomen, zoals de docu Fahrenheit 9-11. Door de jaren heen zijn er slechts 14 winnaars/verliezers de Award komen ophalen.

27. From Justin to Kelly (8 nominaties)
26. Inchon (3 Razzies)
25. Catwoman (3 Razzies)
24. Dirty Love (3 Razzies)
23. Basic Instinct 2 (3 Razzies)
22. Batman v Superman: Dawn of Justice (4 Razzies)
21. Saving Christmas (4 Razzies)
20. Ghosts Can't Do It (4 Razzies)
19. Hillary's America: The Secret History of the Democratic Party (4 Razzies)
18. Rocky IV (5 Razzies)
17. Wild Wild West (5 Razzies)
16. Freddy Got Fingered (5 Razzies)
15. Swept Away (5 Razzies)
14. The Last Airbender (5 Razzies)
13. Fifty Shades of Grey (5 Razzies)
12. The Postman (5 Razzies)
11. An Alan Smithee Film: Burn Hollywood Burn (5 Razzies)
10. Mommie Dearest (5 Razzies)
9. Striptease (6 Razzies)
8. The Lonely Lady (6 Razzies)
7. Bolero (6 Razzies)
6. Gigli (6 Razzies)
5. The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 2 (7 Razzies)
4. Showgirls (7 Razzies)
3. Battlefield Earth (7 Razzies)
2. I Know Who Killed Me (9 Razzies)
1. Jack and Jill (10 Razzies)

31 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Freddy got Fingered is de beste film ooit

Master Of Films

Avatar

Whut, geen een Razzie van die talentloze Denis Villeneuve. Wat een stelletje snubs lopen daar rond bij die Razzies.

En I Know Who Killed Me is trouwens de beste Lindsay Lohan film. Veel beter dan die Herbie, Mean girls en weet ik veel wat die muts nog allemaal gedaan heeft met haar grote acteertalent.

ThomasOMalley

Avatar

Showgirls is eigenlijk de enige die ik met plezier kan kijken, al is het acteerwerk bij tijd en wijlen wel pijnlijk slecht.

Jammer dat Dragon Ball Evolution er niet bij staat; daar zou ik het liefst alle kopieën van willen verbranden.

dakai-world

Avatar

Dat The Last Airbender slechts 5 Razzies heeft 'gewonnen', bewijst maar eens dat wij als mensheid nog altijd een en het ander moet leren...

Maar 5 Razzies. Die film. Hoort thuis op lijsten van verboden literatuur. De film is regelrecht een aanslag op ieders mentale gesteldheid.

En waar is Dragon Ball? Die hoort samen met The Last Airbender thuis op de lijst van verboden kunsten. Voor eenieder, houdt uw geliefden en naasten weg van zulke gedrochten. Als je het niet voor hen doet, doe het iig voor jezelf. Just saying.

nooffencetaken

Avatar

@frietgezicht: Hi hi hi hi i'm xray cat i've got super powers. i can see through wooden doors with my xray vision, wooden doors. i can see the criminal on the other side. he can't see me and he's committing crime and i come along and say i can see you, he says you can't see me and i say yes i can with my doo doo doo doo doo doo doo doo doo x ray doo doo doo doo doo doo x ray cat doo doo doo doo doo doo. you can't get me! yes i can yes i can. doo doo doo doo doo yes i can!

Ed Crane

Avatar

Showgirls is een erg leuke film. Dat de razzies de film maar blijven hypen als zogenaamd één van de slechtste films ooit gemaakt zegt meer over hen dan over de film. Voor die paar Amerikanen die slim genoeg zijn om te begrijpen dat Showgirls satire, camp en bewust over the top is, ligt de kritiek op Amerika en the American Dream te gevoelig.

Freddy Got Fingered is inderdaad een juweeltje.

Ed Crane

Avatar

Rocky IV is ook gewoon heerlijk over de top.

Waarom trouwens een lijst van 27? Houden ze er een vreemd tallig-stelsel op na of zo?

Goku32

Avatar

THOMASOMally, dat was inderdaad wat ik me ook af vroeg. Waarom staat Dragonball poep schijt evolution crap film er niet tussen. Want dat is echt de alles gaarste film ooit gemaakt. Ik kijk nog liever show girls, dan dat ik 1 dag opgesloten zou zitten en Dragonball poep film zou moeten kijken. Want dan spring ik door het raam heen. Heb veel kopie.s gesloopt van die film

Master Of Films

Avatar

Was ook fijn geweest als JC's smurfen in space wat Razzies toebedeeld kreeg :P gelukkig gaan we nog 10.000 vervolgen krijgen, dus wie weet waar de afslag van Pandora is.

Moviemagic

Avatar

Ik kan zo al slechtere films bedenken dan de meeste die hier in staan, bijvoorbeeld: The Mask 2, Lawnmowerman 2, Pledge This!, Disaster Movie, etc.

Master Of Films

Avatar

Die Goku zonder cijfer van Dragonball: Evolution moet iedere keer schijten denk ik. Hij trekt iedere keer zo'n een gezicht van...ik moet me toch een partij nodig kakken.

Bizar dat James Wong, de regisseur/producent/schrijver van Final Destination en X-Files, deze Dragonball film heeft geregisseerd.

Robbepost

Avatar

Batman vs superman...... wat een k*tlijst.
Alleen al Suicide Squad en Wonder Woman uit hetzelfde universum zijn vele malen slechter.

GreenHornet

Avatar

deze lijst is totaal niet objectief

ThreeEyesLion

Avatar

Slechtste films ooit zijn dragonball evolution en the last aribender. Al denk ik dat de meeste mensen ze nieteens in de categorie film stoppen dus dat ze er daarom goed vanaf komen.

Ang3l

Avatar

Showgirls..... the movie everyone loves to hate. But I love it :D

Frietgezicht

Avatar

Precies wat Ed Crane zegt over Showgirls. Waarom staan bijv Sharknado films er niet bij?Omdat ze zo bedoeld zijn.

Wel respect voor onze Paultje dat hij die razzie kwam ophalen met een hele speech en alles erbij alsof die een oscar won.
Iets wat Berry later ook deed.

Frietgezicht

Avatar

Striptease is idd wel een aanfluiting. Mijn ouders waren weg, doos tissues gehaald en die film gehuurd en zat amper bloot in. Dat doet Showgirls beter,die verdient daarvoor al de oscar.

Spider-fan

Avatar

Ik vind I Know Who Killed Me vrij goed. Een leuke kleine thriller. En van Twilight vind ik Breaking Dawn - Part 1 de zwakste in de reeks en veel zwakker dan 2.
Rocky 4 is ook best leuk. Verder kan ik me in redelijk wat films wel vinden als slecht. Maar 'slechtste ooit gemaakt', nee, dan kom je toch bij veel slechtere (onbekender bij het grote publiek) films terecht.

Steve Harwin

Avatar

scarry movie
AVP
snakes on a plane
Charlies Angels
spetters
...
ik mis er wel een paar.

shellghost

Avatar

Geen enkele Bay Transformers film. Lijst is niet compleet.

chefry1983

Avatar

Ik vond wild wild west wel grappig. Fifty shades was bagger en batman vs superman was niet best in mijn ogen. De rest heb ik niet gezien

Tycho Nestoris

Avatar

The Last Airbender had wel wat meer Razzies mogen winnen als je het mij vraagt. Verschrikkelijk gedrocht die film.

Goov25

Avatar

greenhornet "deze lijst is totaal niet objectief"

Haha. Probeer maar eens een lijst te maken betreffende de smaak van mensen, die objectief is :D :D

Ed Crane

Avatar

De butfilm Battlefield Earth is inmiddels al goed op weg 20 jaar oud te zijn... Mensen hier die gezien? Ik ben benieuwd of die nog een klein beetje wordt gekeken ter leedvermaak of dat 'ie helemaal weggezakt is de vergetelheid in.

Master Of Films

Avatar

Yep, heb Battlefield Earth allang gezien.

Artificialis

Avatar

Breaking Dawn - Part 2 vond ik een stuk beter te pruimen dan New Moon en Breaking Dawn - Part 1, die niet eens in de lijst staan.. Batman v Superman was niet goed, maar één van de slechtste films aller tijden? Houd toch op joh..

Waar is Dragonball Evolution? Waar is Son of the Mask?

Sharky13

Avatar

Ik mis nog wel een paar misbaksels in dit lijstje: A sound of thunder, The Box en Vanilla sky mogen ook zeker toegevoegd worden. Die drie staan bij mij toch echt wel bovenaan in mijn lijst van slechtste films ooit. Na het zien van deze films bleef ik echt heel sterk met het gevoel zitten van, nou dat waren 2 uren van mijn leven die ik niet meer terug krijg Smiley face

NieuwsFilm

meest populair