'Black Panther' verdient in 4 dagen meer dan 'Justice League' in totaal

'Black Panther' verdient in 4 dagen meer dan 'Justice League' in totaal

En nu ook de best scorende film op Rotten Tomatoes!

De financiële prestaties van Black Panther zijn bijzonder indrukwekkend te noemen. Tijdens het vierdaagse Noord-Amerikaanse Presidents Weekend heeft de film van regisseur Ryan Coogler namelijk een zeer indrukwekkende omzet weten neer te zetten.

Met $242,2 miljoen noteerde Black Panther namelijk meer dan dat Star Wars: The Last Jedi noteerde in zijn eerste 4 dagen. De achtste Star Wars-sagafilm kwam tot $241,6 miljoen. De score van Black Panther kwam mede tot stand door een omzet van $40,2 miljoen op de maandag. En dit is een record. De 'beste maandag' stond op naam van Star Wars: The Force Awakens (2015), met $40,1 miljoen. Met $288,0 miljoen heeft The Force Awakens wel de beste score over 4 dagen in handen.

Om het succes van de film van Marvel Studios extra duidelijk te maken. Black Panther heeft in de States nu al meer opgehaald dan genre-titels als X-Men: Days of Future Past ($233,9 miljoen), Doctor Strange ($232,6 miljoen), Justice League ($228,6 miljoen), Logan ($226,3 miljoen) en The Amazing Spider-Man 2 ($202,9 miljoen) noteerden gedurende hun tijd op het witte doek. Ook wereldwijd loopt de score flink op. Ondertussen staat de teller op $426,8 miljoen.

Naast de financiële prestaties zijn er ook andere successen. Zo is de film nu de best gerecenseerde film ooit volgens Rotten Tomatoes. Black Panther kreeg namelijk 300 positieve en slechts 10 negatieve commentaren. Check de lijst en verdere details op Rotten Tomatoes. En er is ook nog een groot compliment van de grote baas van Walt Disney, Robert Iger:


Ook regisseur Coogler heeft een dankwoord aan iedereen die de film steunt:


En opvallend genoeg is ook al een eerste Blu-ray cover onthuld, van Best Buy:

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair