Poll

POLL: Beste film over één personage

Van Cast Away tot Moon en Gravity en nog ruim 10 eenzame films.

door Bram de Groot om 09:02 in Poll
De afgelopen jaren zijn er heel wat films verschenen welke zich (vooral) richten op één personage. Met deze POLL kijken we naar een aantal van deze, meer recente titels. Uiteraard is de vraag simpel: welke film vind jij het beste?

Onder de onderstaande titels zitten een aantal zeer grote films. Zo won Gravity maar liefst zeven Oscars en kwam Life of Pi tot vier Oscars, beide ontvingen het beeldje voor Beste regisseur. Voor Moon won regisseur Duncan Jones een BAFTA en voor Wild werd Reese Witherspoon genomineerd voor Beste Actrice. Tom Hanks werd gezien als Beste acteur voor zijn eenzame rol in Cast Away, net als James Franco in 127 Hours.

Uiteraard zijn er in meerdere van onderstaande films meerdere personages te zien. De films richten zich echter op één personage. De rest is grotendeels bijzaak. Heb je nog een andere titel, of wil je gewoon iets anders kwijt? Laat het weten op de gebruikelijke plaats. En zoals altijd; succes met stemmen!22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Djipko

Avatar

Wel ontzettende toewijding van Bale in The Machinist, maar ik vond de film zelf niet super. zijn acteerwerk dan weer wel.
ik ga er nog over nadenken... wat denkt de rest?

noah81

Avatar

Heb lang niet alle films gezien dus van de meesten weet ik niet. Maar ik vond cast away de beste van wat ik wel gezien heb.

tk1989

Avatar

In dit geval mis ik mijn favoriet; Predestination. Van dit lijstje ga ik voor All is Lost. Daar was de hoofdpersoon ook echt alleen (geen hond, bal, waanbeelden etc) en werd er niet gesproken (op 1 logisch woord na).

Prince John

Avatar

Met je eens Djipko. Ik moet zeggen, ik vind dit een van de lastige polls! Ik vond Buried, Cast Away, Locke en Moon ten tijde erg sterk/goed. Voor de laatste gegaan, simpelweg omdat Sam Rockwell er een erg sterke dubbel rol neerzet.

P.S. The Noah, Secret Honor en Monster in a Box zijn misschien wel wat oudere films, maar ook maar met 1 personage.

Ed Crane

Avatar

Maar... het hele idee van Moon is toch juist dat 'ie niét alleen is?

Laatst The Shallows gezien, eindelijk weer eens een prima haaienfilm.

spooklift

Avatar

The Machinist (2004) - Christian Bale

Decepticon

Avatar

The Shallows is idd best goed. Hoewel ik I Am Legend de gaafste film uit de lijst vind en er veel heel goed zijn in deze laat, gaat mijn stem uit naar Buried. Die is echt verdomd goed gedaan.
En door Buried is er vlak daarna eenzelfde soort film gemaakt die ook echt in deze lijst thuis hoort en dat is Brake uit 2012 met Stephen Dorff, die is bijna net zo goed als Buried.

Goku32

Avatar

Dat wint Cast away zonder twijfel, zo goed gedaan van Tom op dat eiland. WILSON geweldig deze film

Gigan72

Avatar

Moon krijgt mij stem erg sterke film die je gezien moet hebben.

Ik mis The Martian in het lijstje

Decepticon

Avatar

Ja, The Martian moest ik eigenlijk ook gelijk aan denken, maar misschien is er teveel wisseling van personages in beeld en/of communicatie met de anderen om echt in aanmerking te komen voor deze lijst(?).
Maar hij had van mij ook wel in de lijst gemogen.

Ed Crane

Avatar

Ik ga ook voor Gravity. Eén van de meest immersieve filmervaringen ooit.

Goov25

Avatar

Ook voor mij moeilijke poll. Ik hou wel van deze films, waarin 1 enkele acteur de hele film, met allerlei emoties, uitstekend kan dragen. Buried, Cast Away, Gravity, I Am Legend, Moon, Life of Pi zijn stuk voor stuk prachtige films. Gekozen voor Cast Away.

Ik zat zelf nog te denken aan The Pianist. Tweede helft van die film zou ook in deze poll kunnen, heel sterk.

Bram

Avatar

@Gigan72, idd The Martian is idd een misser... Niets meer aan te doen.

lala83

Avatar

Lijkt me niet een zeer moeilijke keuze !!!

Ed Crane

Avatar

Benieuwd op welke film Bram zou stemmen.

esteban

Avatar

Into the Wild natuurlijk.

NieuwsFilm

meest populair