De vele Marvel-films na 'Avengers 4'

Welke zouden het kunnen zijn?

Afgelopen week maakte Walt Disney nieuwe verschijningsdata bekend voor de producties van Marvel Studios. Dit keer werd er beslag gelegd op data in 2021 en 2022. Maar welke films zouden dat kunnen zijn?

Met het nog titelloze Avengers 4, gepland voor mei 2019, wordt de derde fase van het Marvel Cinematic Universe afgerond. Het is al bekend dat het eveneens titelloze vervolg op Spider-Man: Homecoming de vierde fase wordt gestart, in juli 2019. Deze fase heet volgens studiobaas Kevin Feige het Marvel Cosmic Universe.

De verwachte titels
Een volgende film na Homecoming 2 in het "tweede MCU" is Guardians of the Galaxy Vol. 3 en deze gaat in 2020 verschijnen. Dit onthulde schrijver / regisseur James Gunn eigenhandig. Ook werd onlangs duidelijk dat er wordt gewerkt aan een solofilm over Scarlett Johanssons personage Black Widow, een titel die al jaren rondzingt.

Daarnaast is het niet geheel onlogisch als er volgende films gaan verschijnen rond Benedict Cumberbatchs Doctor Strange, Chadwick Bosemans Black Panther en Brie Larsons Captain Marvel. Ook zou er een derde film over Tom Hollands Spider-Man in de deal met Sony Pictures zijn opgenomen.

Nieuwe personages
Uiteraard kunnen er bepaalde andere bestaande personages gaan terugkeren en is de kans groot dat er nieuwe personages worden geintroduceerd. Zo werd er al eens gesproken over een film rond Nova Corps en ondanks dat de tv-serie de titel geen goed heeft gedaan, zou liefhebber Feige waarschijnlijk graag de Inhumans willen toevoegen. Onderstaande houdt overigens geen rekening met de eventuele integratie van X-Men en Fantastic Four.

Een mogelijke invulling voor na Avengers 4:
Hieronder een invulling voor de data die zijn gepland. Uiteraard is dit grotendeels enkel speculatie. Laat op de gebruikelijke plaats weten hoe jij hiernaar kijkt!

5 juli 2019: Spider-Man: Homecoming 2
1 mei 2020: Guardians of the Galaxy Vol. 3
31 juli 2020: Black Widow
6 november 2020: Doctor Strange 2
7 mei 2021: Black Panther 2
30 juli 2021: Nova Corps
5 november 2021: Thor 4
18 februari 2022: Captain Marvel 2
6 mei 2022: Avengers 5
29 juli 2022: Spider-Man: Homecoming 3


NieuwsFilm

meest populair