Redenen achter uitstel 'X-Men: Dark Phoenix' en 'The New Mutants' bekend

Redenen achter uitstel 'X-Men: Dark Phoenix' en 'The New Mutants' bekend

Alles om goede films te maken?

Zowel X-Men: Dark Phoenix als The New Mutants ondergaan significante heropnames. Dat verklaart de reden achter het grote uitstel dat Fox gisteren bekendmaakte. Beide films worden met enkele maanden uitgesteld, The New Mutants opmerkelijk genoeg nu een tweede keer.

X-Men: Dark Phoenix
Het verhaal gaat dat Fox niet helemaal tevreden is met de resultaten van het harde werk van Simon Kinberg. Er zouden relatief normale heropnames besteld zijn, maar problematisch is dat de cast druk bezet is. Zo moet actrice Sophie Turner, die de hoofdrol van Jean Grey speelt, op de set van Game of Thrones zijn. Om genoeg ruimte te maken voor de heropnames van Dark Phoenix, werd de film uitgesteld.

Volgens Collider wordt er niet heel veel aan de film verandert en gaat het vooral om routineuze wijzigingen. Fox zou nog altijd nog altijd achter het script en het werk van Kinberg staan. Maar doordat de film gewoon zoveel grote namen in de cast heeft, is het moeilijk om iedereen bij elkaar te krijgen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken wat deze film betreft.

The New Mutants
Dat is een andere zaak als het aankomt op The New Mutants. Die film was oorspronkelijk gepland voor release in april, werd uitgesteld naar februari 2019 en vervolgens naar augustus van dat jaar. De reden: hij moet enger. Veel enger. Collider meldt dat ongeveer de helft van de film opnieuw opgenomen wordt, om meer personages toe te voegen en de film eng te maken.

Fox wil dat de film compleet anders wordt dan andere films in de franchise, net als Deadpool en Logan dat waren. En dus steekt men miljoenen, ongeveer de helft van het oorspronkelijke productiebudget, in de heropnames van The New Mutants. Dat de studio dit doet, wijst erop dat het allicht een betere film is, tegen de tijd dat hij in de bioscoop draait.



NieuwsFilm

meest populair