Algemeen

Stan Lee vindt Tom Hollands Spider-Man het personage dat hij 50 jaar geleden bedacht

Spidey stamt alweer uit 1962.

door Bram de Groot om 07:58 in Algemeen
Het is niet altijd even eenvoudig om een superheld naar het witte doek te vertalen. Sommige superkrachten zijn nu eenmaal moeilijk te verfilmen en niet altijd is de juiste acteur te vinden die lijkt op het personage in de comics. Stan Lee is echter enorm tevreden over de huidige Spider-Man, onlangs nog te zien in Avengers: Infinity War.

Lee bedacht Peter Parker / Spider-Man samen met Steve Ditko, in 1962. Op het witte doek werd de spinnemans de afgelopen jaren gespeeld door drie acteurs. In Spider-Man (2002), Spider-Man 2 (2004) en Spider-Man 3 (2007) was het Tobey Maguire, daarna zagen we Andrew Garfield in The Amazing Spider-Man (2012) en The Amazing Spider-Man 2 (2014) en tegenwoordig draagt Tom Holland het blauw-rode pak, tot op heden in Captain America: Civil War (2016), Spider-Man: Homecoming (2017) en Avengers: Infinity War (2018).

Het blijkt dat Lee in de huidige Spider-Man het personage ziet dat hij 50 jaar geleden bedacht. Via Twitter liet hij onderstaande blijken. Ben jij het met Lee eens, of was jij meer gelukkig met Maguire of Garfield?24 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Damn... die Tom Holland zal vast wel in de wolken zijn nu! Arme Tobey Maguire...

Robbepost

Avatar

Ik vind hem een een goede Spiderman alleen al die high tech zooi op zijn pak zo had ik hem nooit geïnterpreteerd.
Heel die nanotech van hem en ironman had van mij niet gehoeven. Vind de 'normale/traditionele' pakken toch mooier.

Monojaxx

Avatar

Ik vind toch Tobey nog de beste/leukste Spidey. Alleen in deel 3 vond ik hem verschrikkelijk in die darkside modus met uitgelopen oogmascara.
Tom vind ik nog veel te jong voor zo'n rol, te kiddy.

benjamin

Avatar

Monojaxx "Tom vind ik nog veel te jong voor zo'n rol, te kiddy"
Wat?

Monojaxx

Avatar

Ja te jong, bij een superheld verwacht ik een grote volwassen gespierde manspersoon. Geen puber. Nou was Tobey ook niet bepaald hetgeen ik bedoel, maar toch wel volwassen. Zou hetzelfde zijn als dat Johnny de Mol Thanos zou spelen. Voegt ook niet.

Moviemagic

Avatar

Hij praat maar over 2 aspecten van Spider-man die hij had toen hij bedacht werd: Hoogte en leeftijd. Dit zegt dus niets over de uitvoering. Nog een nutteloos feitje: Is het trouwens niemand opgevallen dat veel mensen "Spiderman" schrijven (inclusief ik) en het streepje vergeet in "Spider-man".

horizon

Avatar

Garfield was beste Peter Parker.

Renegade

Avatar

In dit geval ben ik het eens met Stan. Tom is Spiderman zoals hij hoort te zijn maar ben het met Robbepost eens. Zonder die high tech gadgets svp.

benjamin

Avatar

Monojaxx "Ja te jong, bij een superheld verwacht ik een grote volwassen gespierde manspersoon. Geen puber. Nou was Tobey ook niet bepaald hetgeen ik bedoel, maar toch wel volwassen. Zou hetzelfde zijn als dat Johnny de Mol Thanos zou spelen. Voegt ook niet."
Maar Thanos is niet geschreven zoals Spider-Man. Misschien vind jij gewoon Spider-Man geen leuk personage, maar Holland lijkt mij zeker qua leeftijd wel prima te passen met de rol zoals die geschreven is.

Artificialis

Avatar

Persoonlijk vind ik het door kunstmatig intelligentie ondersteunde pak uit Spider-Man: Homecoming en het nanotechnologische pak uit Infinity War helemaal prima. Hij is hierdoor een beetje in een halve Iron Man veranderd, maar het is voor de 21 eeuw wel een leuk idee.

Goku32

Avatar

Tom Holland is ook de beste spiderman. Dat was wel weer duidelijk in Advengers movie. Toby was alleen in 2 films goed verder was die heel slecht. En HiJ is te oud oud. Toby is jong teminsten dat is goed

Robbepost

Avatar

^
Ik denk als je je comment nog een keer rustig en nuchter leest je een paar dingen anders bedoelt en vooral ook schrijft.

Master Of Films

Avatar

Vooral nuchter ja. Ik raak vooral de draad kwijt over Toby.

Ereptile

Avatar

Monojaxx "Ja te jong, bij een superheld verwacht ik een grote volwassen gespierde manspersoon. Geen puber."


Dat was JUIST de charme van Spider-man! Het was geen super mooiboy supergespierd volwassen covermodel, maar juist een geeky student die toch de kwaliteit heeft van een superheld!

Het enige wat ik meer bij Tom Holland had willen zien is zijn intelligentie buiten het Spider-Man pak om. En die high-tech snufjes vind ik inderdaad ook iets TE voor Spider-Man, maar met de Iron Spider is het wel weer logisch.

Goku32

Avatar

Tom Holland is de beste want HiJ speelt spiderman en peter parker het beste. Dit is ook jonge spiderman hij is nog niet volwassen. Als je de serie hebt gevolgd dan heb je ook jonge spiderman dat is wel leuk gedaan, nu dat ze Tom hebben gekozen als spiderman

Frietgezicht

Avatar

Ik ben alleen maar bezig met Deadpool 2 topics ontwijken hier op FT,moet die film maar snel zien want die spoiler topics vliegen mij om de oren.

Frietgezicht

Avatar

Moest nog aan deze film denken toen ik laatst Devil zag. Daarin zie je beide Shockers al tegen elkaar knokken in die lift.

shellghost

Avatar

Vond Tobey verschrikkelijk als Spider-Man. Garfield nooit gezien. Vind Tom tot nu toe de beste.

abon

Avatar

Die poll hebben we toch al gehad?

Toen kwam tobey maguire als meest favoriet uit de bus, gevolgd door Tom Holland.

Civilian Supreme

Avatar

Die poll was gemanipuleerd!
Tom Holland is de beste tot nu toe, ben er niet kapot van dat ze voor de zoveelste keer naar zijn beginjaren zijn gegaan maar hij vertolkt hem perfekt. Ook van mij mag hij iets minder steunen op Stark maar ik denk dat dat vanzelf wel gaat komen, denk dat Stark zijn leven gaat geven om iedereen te redden dus dan staat Spidey er weer alleen voor.

Sunspot

Avatar

Sowieso al die high tech zooi van Mr. Stark, zo hinderlijk vond ik dat.

Maar ja, Iron Man...

jimb

Avatar

Toby was te sullig, die andere te hip, Tom is inderdaad wel OK

Agent-P

Avatar

Tom vult de rol wat mij betreft wel goed in. Zoals iedereen aangeeft is hij nog wel echt jong en leunt hij daarom zo op Tony. Zijn ontwikkeling met die technologie vind ik een vrij logische keuze omdat hij in het geweld van de Avengers anders vrij weinig kan maken.

LMF

Avatar

Sam Raimi’s eerste 2 Spider-Man films hadden wel veruit het betere meeslepende verhaal. In een wereld vol aliens en oppermachtige superhelden, zie ik niet wat voor verschil Spidey nog kan maken.

NieuwsFilm

meest populair