Grote updates over DC-films 'The Batman', 'The Joker' en 'The Flash'!

Grote updates over DC-films 'The Batman', 'The Joker' en 'The Flash'!

Naast het DCEU ook een DC Black of DC Dark.

Het DC-filmuniversum gaat flink op de schop. Na de nodige onduidelijk rond de vele DC-filmprojecten lijkt The Hollywood Reporter nu enige duidelijkheid te kunnen geven op wat we komende jaren kunnen verwachten.

Volgens het artikel heeft Walter Hamada, sinds januari de baas van de filmtak van DC Entertainment van Warner Bros., een visie. Toen hij binnenkwam trof hij volgens een betrouwbare insider van THR een "shitshow" aan. En deze is hij nu aan het opruimen. Zo werd recent het vertrek aangekondigd van zowel Diane Nelson als Geoff Johns. De afgelopen maanden heeft Hamada alle projecten bekeken en orde op zaken gesteld. Hieronder een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen.

De losstaande films krijgen beperkte budgetten: The Joker-film aftrap
Even geleden werd er een Joker-solofilm aangekondigd van regisseur Todd Phillips (The Hangover-trilogie) en met Joaquin Phoenix in de titelrol. Dit lijkt de start van een reeks losstaande R-rated DC-films - onder een nieuw label met de naam DC Dark of DC Black - met een duistere insteek. Volgens THR krijgen de films een beperkt budget. Zo zou de bovengenoemde Joker-film een budget van slechts $55 miljoen hebben. De opnames moeten nog dit jaar starten.

The Batman richt zich op jonge Batman
Al geruime tijd is het onduidelijk of Ben Affleck terugkeert in The Batman van regisseur Matt Reeves. Als de bronnen van THR kloppen dan keert hij niet terug. Het verhaal van Reeves film richt zich namelijk op een jongere Caped Crusader. Een terugkeer van Affleck lijkt onwaarschijnlijk en de film staat waarschijnlijk ook nog eens los van het DCEU.

The Flash een prio en krijgt lichte toon
De films binnen het DCEU gaan ook verder, al zijn er bepaalde keuzes gemaakt. Zo zal The Flash begin volgend jaar in productie gaan en wordt ern een lichte toon gekozen. Het Game Night-duo John Francis Daley en Jonathan Goldstein met de sfeer uit Back to the Future als maatstaf.

Birds of Prey en Batgirl
Twee projecten die in ontwikkeling blijven zijn de Harley Quinn spin-off Birds of Prey met Cathy Yan als regisseur en Batgirl met Bumblebee-schrijver Bumblebee screenwriter Christina Hodson.

Andere DC-films?
Al met al lijken bovenstaande projecten de projecten voor de nabije toekomst. Films als Green Lantern Corps, Suicide Squad 2, New Gods en Deathstroke werden niet aangehaald en lijken geschrapt of pas na bovenstaande titels te verschijnen.

Nieuwe kalender?
Verwacht overigens niet snel officiële duidelijkheid van WB. Volgens THR is Hamada, eerder verantwoordelijk over het succesvolle Conjuring-universum, niet van plan om een nieuw rooster met films aan te kondigen. Hij heeft een heel ander plan dan zijn voorgangers.

NieuwsFilm

meest populair