Robert Pattinson nog altijd positief over 'Twilight' en ex-vriendin Kristen Stewart

Robert Pattinson nog altijd positief over 'Twilight' en ex-vriendin Kristen Stewart

"Twilight heeft mijn leven compleet veranderd!"

Op de rode loper bij de première van zijn nieuwe prent Damsel blikte acteur Robert Pattinson (Good Time, The Lost City of Z) terug op de begindagen van zijn carrière toen hij van de ene op de andere dag uitgroeide tot een enorme ster dankzij het succes van Twilight (2008). Pattinson speelde in die populaire filmreeks vampier Edward Cullen. "Die film heeft mijn leven veranderd", aldus Pattinson.

De Britse acteur Robert Pattinson is onder het grote publiek vooral bekend dankzij zijn rol als de knappe vampier Edward uit de Twilight-reeks. Op de vraag wat nou zijn mooiste herinnering is aan die tijd, antwoordt hij: "Het hele avontuur is mijn mooiste herinnering. De eerste film was geweldig". Pattinson brak met het enorme succes van Twilight definitief door in de filmindustrie.

Het moeten omgaan met zo'n beroemde status kan nog wel eens lastig zijn, maar Pattinson kijkt vooral naar de positieve dingen. "Het was écht enorm leuk. De films hebben me ontzettend veel gebracht. Het heeft mijn leven gewoon compleet veranderd", vertelt de nu 32-jarige acteur op de rode loper van zijn nieuwste film Damsel.

"Eigenlijk was ik er zelfs nog niet helemaal zeker van of ik daadwerkelijk voor de rest van mijn leven acteur wilde zijn", vertelt Pattinson over zijn eerdere twijfels over het acteervak, "maar na mijn ervaringen met deze films wist ik het zeker". Vandaag de dag is Pattinson dan ook niet meer weg te denken uit Hollywood.

Ook vertelt hij - verrassend genoeg - dat hij nog steeds goed bevriend is met zijn voormalige tegenspeelster en ex-vriendin Kristen Stewart. Stewart ging op de set van Snow White and the Huntsman (2012) vreemd met regisseur Rupert Sanders en dat betekende het einde voor haar relatie met Pattinson. Desondanks lijkt Pattinson haar dat dus te hebben vergeven, want de twee Hollywoodsterren werden onlangs nog samen gespot op een feestje.

NieuwsFilm

meest populair