Jessica Chastain nu al klaar met opnames tweede 'It'

Jessica Chastain nu al klaar met opnames tweede 'It'

Als een van de eerste grote namen?

Actrice Jessica Chastain (Molly's Game, X-Men: Dark Phoenix) is klaar met haar opnames voor It: Chapter Two. In dit vervolg op het monstersucces It (2017) speelt Chastain de volwassen versie van Beverly Marsh. Dit is vrij snel, want de camera's van dit vervolg moeten nu nog zo'n twee maanden draaien.

Jessica Chastain onthulde enkele dagen geleden via Instagram dat zij klaar is met de opnames van de tweede It-film. Chastain speelt in deze griezelige film de rol van Beverly Marsh, die het wederom moet opnemen tegen dit gevaarlijke wezen dat zich dikwijls manifesteert als clown Pennywise. In de eerste film werd die rol gespeeld door actrice Sophia Lillis. De roodharige Marsh is het enige vrouwelijke lid van de Losers Club en zal met haar mannelijke collega's terugkeren naar Derry om het moordende monster uit hun kindertijd voorgoed te verslaan. Lillis keert ook terug voor enkele flashbackscènes.

Nu al klaar?
Chastain heeft haar opnames waarschijnlijk als een van de eerste grote castleden afgerond. De opnames zijn al sinds midden juni bezig en lopen volgens de huidige planning nog door tot eind oktober. Fans hoeven overigens niet te vrezen dat Chastain maar een kleine rol heeft in de film. Elk lid van de Losers Club heeft namelijk wel een eigen verhaallijn, zoals we ook in de miniserie uit 1990 zagen. Waarschijnlijk worden die verhaallijnen één voor één opgenomen, zodat de acteurs meer ruimte in hun agenda overhouden voor andere klussen. Chastain zal waarschijnlijk later nog wel moeten terugkeren voor enkele heropnames.


Over It: Chapter Two
Ook deze tweede It is natuurlijk gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King. De film wordt geregisseerd door Andres Muschietti. Chastain werkte eerder met hem samen bij zijn eerste horrorfilm Mama (2013). Op 5 september 2019 moet de film in de bioscopen verschijnen.

NieuwsFilm

meest populair