Featured

Vooruitblik: De horrorfilms van 2019

Welke films jagen ons in 2019 angst aan?

door Jim Pedd om 21:29 in Featured
De komende paar weken blikken we vooruit op het filmjaar 2019. In plaats van zoals de afgelopen jaren één special te maken waarin we heel gedwongen een selectie moesten maken tussen meerdere prachtige titels, hakken we de boel op. Vandaag bespreken we de horrorfilms van 2019.

Happy Death Day 2U (14 februari)
Regie: Christopher Landon
Cast: Jessica Rothe, Israel Broussard, Ruby Modine, Suraj Sharma
Na het succes van de eerste film, kon het bijna niet anders, of er zou een vervolg komen. Nou, dat krijgen we dus in de loop van 2019 voorgeschoteld. Happy Death Day 2U speelt zich twee jaar na de gebeurtenissen in het origineel af. Tree Gelbman stapt weer in de tijdslus, in de hoop te achterhalen waarom ze daar überhaupt in terecht kwam. Tegelijk moet ze het opnemen tegen een wraakzuchtige Lori Spengler, die door de tijdslus weer tot leven is gewekt.
Bekijk de trailer


Us (14 maart)
Regie: Jordan Peele
Cast: Elisabeth Moss, Anna Diop, Lupita Nyong'o, Kara Hayward
Regisseur Jordan Peele maakte indruk met horrorfilm Get Out. Direct na die film kreeg Us groen licht van filmstudio Universal Pictures. Veel is er niet bekend over het plot van de horrorfilm, al weten we dat er een topcast in te zien is. Onder meer Lupita Nyong'o, Winston Duke en Yahya Abdul-Mateen II spelen hoofdrollen. De film draait om een moeder en vader die samen met de kids naar een strandhuisje gaan. Daar willen ze wat relaxen, maar wordt de rust al snel verstoord door bizarre en onverwachte gasten.


The Curse of La Llorona (18 april)
Regie: Michael Chaves
Cast: Linda Cardellini, Patricia Velasquez, Raymond Cruz, Sean Patrick Thomas
Een bovennatuurlijke horrorfilm van regisseur Michael Chaves, met James Wan als producent. Dit project draait om een geest uit Mexicaanse folklore, die haar kinderen ooit kwijtraakte en voor iedereen om zich heen voor pech zorgt. Anna Garcia is in deze film weduwe die haar kinderen opvoedt in het Los Angeles van 1973. Ze raakt in de problemen als ze erachter komt dat La Llorona het op haar kinderen voorzien heeft. Hoe voorkom je dat een geest er vandoor gaat met je kinderen? Dat moet Anna uitvogelen, voordat het te laat is.

Pet Sematary (25 april)
Regie: Kevin Kolsch, Dennis Widmyer
Cast: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Naomi Frenette
Als je fan bent van Stephen King, dan kan je je geluk vermoedelijk niet op de afgelopen jaren. Het zijn hoogtijdagen voor de horrorschrijver, die al jaren immens populair is, maar wiens boeken nu al helemaal sterke verfilmingen krijgen. Pet Sematary is het volgende boek, en draait om een arts die naar het platteland verhuist. Daar ontdekt hij dat er vlak achter hun huis een dierenbegraafplaats ligt. Als zijn zoontje bij een auto-ongeluk om het leven komt, brengt hij het lichaam daarheen om het kind terug tot leven te wekken. Dat lukt, maar niet helemaal zoals gehoopt.
Bekijk de trailer


Child's Play (20 juni)
Regie: Lars Klevberg
Cast: Aubrey Plaza, Brian Tyree Henry, Gabriel Bateman, Nicole Anthony
Chucky de pop is er een die vermoedelijk nooit helemaal zal verdwijnen. Hollywood brengt ons in 2019, op een nog nader te bepalen datum, een remake, waarin Chucky de moderne tijd ingetrokken wordt. Naar het schijnt is de pop ditmaal van Chinese makelij. Ditmaal geen voodoo, maar gewoon een kunstmatig intelligente pop die helemaal op hol slaat. En daarbij natuurlijk weer wat kinderen opjaagt en het volwassenen heel erg moeilijk gaat maken. Naar het schijnt brengt de remake overigens meer 'echte' horror met zich mee.


47 Meters Down: The Next Chapter (28 juni)
Regie: Johannes Roberts
47 meters Down was een prima horrorfilm van Johannes Roberts. Centraal stonden twee zussen die op vakantie in Mexico besloten dat het een goed idee was om met haaien te duiken. Nou is dat in dit soort films nooit een goed idee en het duo eindigde dan ook 47 meter diep, omringd door witte haaien. Ondanks dat de haaien in het echt bijna nooit mensen aanvallen, was het gruwelidee genoeg om heel wat mensen naar de bioscopen te trekken. Genoeg om een vervolg te rechtvaardigen ook, dat draait om jonge vrouwen die in Brazilië onderwatergrotten verkennen en daar opgejaagd zullen worden door haaien.
Bekijk de teaser


Untitled Annabelle Project (4 juli)
Regie: Gary Dauberman
Cast: Mckenna Grace, Vera Farmiga, Madison Iseman, Patrick Wilson
Annabelle is een enge pop uit de Conjuring-franchise. De pop kreeg al twee films, onder meer een waarin haar oorsprong uitgediept werd, en krijgt nu een derde film. Ditmaal zien we het leven van de pop, en dan eigenlijk vooral hoe deze het voorzien heeft op mensen, als de pop in een glazen doos in het museum van Ed en Lorraine Warren zit. De film speelt zich dus na de gebeurtenissen in Annabelle af, en vlak na het begin van The Conjuring.


The New Mutants (1 augustus)
Regie: Josh Boone
Cast: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton, Alice Braga
Het X-Men universum maakt de laatste jaren een revival door. Films als Deadpool en Logan lieten zien dat de mutanten het best gedijen in uiteenlopende genres en dat de franchise zich prima leent voor experimenten. Zo wordt Josh Boone's The New Mutants dus ook een experiment. De film draait om vijf jonge mutanten die pas net leren wat hun krachten zijn. Ze worden vastgehouden in een geheime faciliteit - geheel tegen hun wil - en moeten tegen zonden uit het verleden vechten, en proberen zichzelf te redden.
Bekijk de trailer


The Grudge (15 augustus)
Regie: Nicolas Pesce
Cast: Andrea Riseborough, Lin Shaye, Betty Gilpin, John Cho
De tweede Amerikaanse remake van de Japanse horrorfilm Ju-on. De eerste remake stamt alweer uit 2004 en dus dacht Hollywood vermoedelijk dat het wel tijd was voor een remake. Met Sam Raimi als producent, houden we voorzichtig hoop dat het wel snor zit met de remake. Ook in deze film zal weer iemand slachtoffer worden van een vloek. Die vloek ontstaat zodra een persoon om het leven komt, terwijl deze extreme woede voelt. Die bovennatuurlijke kracht verwordt tot een entiteit die mensen doodt. Zo dus ook in deze remake.


It: Chapter Two (5 september)
Regie: Andres Muschietti
Cast: Bill Skarsgård, Jessica Chastain, James McAvoy, Sophia Lillis
Pennywise keert nog eenmaal terug. In It: Chapter Two verenigt de Losers' Club zich drie decennia na de eerste film om het nog eens tegen de doodenge clown op te nemen. Waar ze hem in hun kindertijd nog vooral wisten te verjagen en te stoppen, willen ze hem nu doden. Maar Pennywise is een millennia oude entiteit en laat dat niet zomaar gebeuren. Kortom: de Losers krijgen het nog heel zwaar bij hun strijd tegen een van de grootste schurken uit het Stephen King-universum.


Zombieland Too (7 november)
Regie: Ruben Fleischer
Cast: Emma Stone, Woody Harrelson, Abigail Breslin, Jesse Eisenberg
Echte horror is het niet, maar toch moeten we deze komische film onder het genre scharen. Er zitten immers dodelijke zombies in! De film heeft nog geen synopsis, maar brengt in elk geval de oorspronkelijke castleden terug. Zombieland Too speelt zich verder tien jaar na het origineel af en in deze film zijn de zombies bijna uitgestorven. Althans: het kwartet komt er ditmaal achter dat er een nieuwe soort zombies is opgestaan: Super Zombies, die overal tegen bestand zijn, behalve een kogel door hun kop.


3 from Hell (2019)
Regie: Rob Zombie
Cast: Sheri Moon Zombie, Dee Wallace, Danny Trejo, Clint Howard
De nieuwe horrorfilm van regisseur Rob Zombie. De film is een vervolg op House of 1000 Corpes en The Devil's Rejects. Het is niet zeker waar de film over zal gaan, al weten we dat de drie hoofdpersonen uit de eerste twee films terugkeren voor nog een avontuur. In die eerste films komen de helden bizarre en sadistische moordenaars tegen en moeten ze zien te overleven, terwijl de moordenaars er alles aan doen om hun levens zo gruwelijk mogelijk te beëindigen.

12 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

bestmovieman86

Avatar

De Child's Play remake was toch gepland in dezelfde première week als toy story 4?

Goku32

Avatar

Zitten geweldige horror.s tussen ik ben benieuwd

Guyon2002

Avatar

bestmovieman86 Toy Story is wel echt de laatste film waar ze Child's Play bij moeten uitbrengen

Master Of Films

Avatar

bestmovieman86 "De Child's Play remake was toch gepland in dezelfde première week als toy story 4?"

Yep.

21 June 2019
Toy Story 4 (2019)
Child's Play (2019)

Psycho-M

Avatar

Is dat plaatje bij The Grudge niet Samara uit de film The Ring?

Darkknight21

Avatar

Meest benieuwd toch naar Us van Jordan peele na zijn get out debuut. Daarna 47 meters down en childs play

Ereptile

Avatar

IT 2 en Zombieland 2 hebben mijn interesse Smiley face

EntertainmentWatcher

Avatar

@Jim: Bij de film US - ... al weten we dat er een topvast in te zien is...

topvast??? nieuw woord?

Jim

Avatar

@EntertainmentWatcher : typo, thanks

Spider-fan

Avatar

12 films en maar 4 zijn iets origineels, de rest is remake of sequel/prequel. Dat geeft wel aan hoe weinig vernieuwing er is.

MovieGamer

Avatar

Ik wil ze allemaal zien uit deze lijst, maar ben dan ook een echte horror fan!

EntertainmentWatcher

Avatar

Ik wil ze eigenlijk ook allemaal wel zien. Moet bekennen dat ik de door vele mensen geprezen ''Get Out'', een zeer saaie slaapverwekkende film vind. Dus of die nieuwe beter is? ben benieuwd

nieuwslaatste nieuws

meest populair