De films die je niet mag missen in 2019

De films die je niet mag missen in 2019

De nieuwe Jordan Peele, Steven Knight, Tom Hanks, Tarantino en meer!

De komende paar weken blikken we vooruit op het filmjaar 2019. In plaats van zoals de afgelopen jaren één special te maken waarin we heel gedwongen een selectie moesten maken tussen meerdere prachtige titels, hakken we de boel op. Vandaag zetten we de films die je niet mag missen op een rij.

Serenity (24 januari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Steven Knight
Cast: Diane Lane, Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Jason Clarke | Bekijk de trailer
Oscar-genomineerd regisseur Steven Knight, die we onder meer kennen van toppers als Locke en Eastern Promises, brengt ons in januari een nieuwe film met hoofdrollen voor Diane Lane en Matthew McConaughey. Baker Dill is kapitein van een vissersboot die toeristen soms meeneemt de prachtige zee voor Plymouth Island op. Als zijn ex-vrouw met een wanhopig verzoek langskomt, verandert zijn leven voor altijd. Haar gewelddadige nieuwe echtgenoot moet dood. En dus vraagt ze van Dill hem mee te nemen op een tripje de zee op en hem in de wilde wateren te dumpen. Maar niet alles blijkt te zijn wat het lijkt.

Us (24 februari)
Bekijk de afbeeldingRegie: Jordan Peele
Cast: Elisabeth Moss, Anna Diop, Lupita Nyong'o, Kara Hayward
Jordan Peele maakte enorme indruk met Get Out. De tweede film van Peele als regisseur is dus iets waar we heel erg naar uitkijken in 2019. Er is opvallend weinig bekend over het project. We weten dat een sociale thriller wordt, met horrorelementen, precies zoals het vorige project van Peele. Er zit ook een topcast in, die aangevoerd wordt door actrices Lupita Nyong'o en Elisabeth Moss. De horrorfilm moet verder net zo provocatief zijn als Get Out in 2016 was. De film wordt overigens geproduceerd door Jason Blum, die de afgelopen jaren heel wat successen heeft weten te boeken.

Greyhound (21 maart)
Bekijk de afbeeldingRegie: Aaron Schneider
Cast: Tom Hanks, Elisabeth Shue, Karl Glusman, Stephen Graham
Een nieuwe oorlogsfilm waar Tom Hanks de hoofdrol in speelt. Kortom: iets waar we alleen al vanwege de aanwezigheid van Hanks naar uitkijken. De film speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog. Hanks is Commander Ernest Krause, die een internationaal konvooi van 37 schepen leidt. Zij steken de gevaarlijke Atlantische oceaan over, op de hielen gezeten door de Duitse onderzeeboten. Een gevaarlijke missie dus, die dreigt te mislukken. De film is gebaseerd op het boek The Good Shepherd van C.S. Forester uit 1955. Hanks schreef zelf overigens het scenario van de film en is ook aangesteld als producent. Een echte Hanks-productie dus.

Where'd You Go, Bernadette (23 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Richard Linklater
Cast: Cate Blanchett, Judy Greer, Kristen Wiig, Laurence Fishburne
Met films als Boyhood en Before Midnight onder de gordel, is Richard Linklater een regisseur die we altijd in de gaqten houden. Een nieuwe film is dus ook weer iets om naar uit te kijken. Deze film heeft hij geschreven en dus ook geregisseerd. Bernadette heeft een enorme hekel aan andere mensen. Daarom houdt ze er niet van het huis te verlaten. En ze heeft een pesthekel aan alle andere ouders op de school van haar dochtertje, Bee. Als ze verdwijnt, moet Bee zien uit te zoeken wat er met haar moeder gebeurd is en waarom ze verdwenen is. Linklater baseerde zich op het gelijknamige boek van Maria Semple.

Rocketman (30 mei)
Bekijk de afbeelding Regie: Dexter Fletcher
Cast: Richard Madden, Taron Egerton, Bryce Dallas Howard, Jamie Bell | Bekijk de trailer
Zanger Elton John is een van die opvallende figuren die nog geen biopic gekregen had. En nadat Freddie Mercury er een kreeg in 2018, moest John toch ook wel volgen? En dus krijgen we van de hand van topregisseur Dexter Fletcher een film over het leven van Elton John. Hij wordt gespeeld door de jonge acteur Taron Egerton en voorgegaan door onder meer Tom Hardy. De film volgt het leven van John als hij nog een leerling is aan de Royal Academy of Music en toont zijn leven tot hij uiteindelijk ging samenwerken met Bernie Taupin. De titel komt uiteraard van een nummer van Elton John.

Once Upon a Time in Hollywood (8 augustus)
Bekijk de afbeelding Regie: Quentin Tarantino
Cast: Victoria Pedretti, Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt
Een controversieel nieuw project, deze nieuwe film van regisseur Quentin Tarantino. De compleet gestoorde Charles Manson en zijn family spelen hierin een bijrol en een van de hoofdrollen is weggelegd voor Margot Robbie als Sharon Tate, de zwangere actrice die vermoord werd door volgelingen van Manson. Maar dat is bijzaak in de film die draait om een tv-acteur en zijn stuntman, die proberen door te breken in de filmindustrie van 1969. Toevallig zijn Rick Dalton en stuntman Cliff Booth de buren van Tate. Zodoende zullen we dus iets meekrijgen van de gruwelijke moord. Maar hoe dan ook kijken we altijd uit naar een film van Tarantino.

Downton Abbey (12 september)
Bekijk de afbeelding Regie: Michael Engler
Cast: Allen Leech, Michelle Dockery, Maggie Smith, Elizabeth McGovern
Downton Abbey was een immense populaire televisieserie die tussen 2010 en 2015 te zien was op de Britse zender ITV. Bedenker Julian Fellowes gaf altijd al aan dat hij graag het verhaal zou willen voortzetten, maar kreeg die kans niet., Tot 2016, toen ineens bleek dat ITV overwoog een film te laten maken. Die komt er nu, met de volledige oorspronkelijke cast. Wat het verhaal van de film wordt is maar de vraag, maar in elk geval beleven we weer een prachtig verhaal met de Crawley-familie, hun vrienden en het bekende countryhouse van de familie in Yorkshire.

Gemini Man (3 oktober)
Bekijk de afbeeldingRegie: Ang Lee
Cast: Mary Elizabeth Winstead, Will Smith, Clive Owen, Benedict Wong
Fantastisch regisseur Ang Lee, die samenwerkt met Will Smith. Een project waar we dus hoe dan ook naar uitkijken. De film belooft een science fiction / actiethriller te worden en is geïnspireerd op een concept van Darren Lemke. De film draait om Henry Brogen, een rol voor Will Smith. Brogen is een ouder wordend huurmoordenaar, die graag wil stoppen met zijn werk. Maar dat kan niet tot hij af heeft gerekend met een jongere kloon van hemzelf, die elke zet die hij maakt precies weet te voorspellen.

The Goldfinch (10 oktober)
Bekijk de afbeeldingRegie: John Crowley
Cast: Nicole Kidman, Sarah Paulson, Finn Wolfhard, Ansel Elgort
Andsel Elgort schijnt voor een Oscar te gaan met deze verfilming van het gelijknamige boek van schrijfster Donna Tartt. Elgort speelt de rol van Theo Decker, een man die als kind een terroristische aanslag op een kunstmuseum wist te overleven. Bij die aanval kwam zijn moeder om het leven en redde hij het schilderij Het Puttertje van Carel Fabritius, een van de meest veelbelovende pupillen van Rembrandt, van wie bijna alle werken vernietigd werden bij een ontploffing in Delft in 1654, waarbij de kunstenaar zelf om het leven kwam. Vanaf dat moment speelt het schilderij een centrale rol in het leven van Theo en struikelt hij door een reeks avonturen van Las Vegas tot een kunstroof in Amsterdam.

Ford v. Ferrari (onbekend)
Bekijk de afbeelding Regie: James Mangold
Cast: Caitriona Balfe, Christian Bale, Matt Damon, Jon Bernthal
Na Logan brengt regisseur James Mangold ons een biopic over de strijd tussen de twee automerken die iedereen wel kent. De film volgt een team van excentrieke Amerikaanse monteurs en ontwerpers die aangevoerd worden door de visionair Carroll Shelby en zijn chauffeur Ken Miles. Zij kregen van Henry Ford II de opdracht om een auto van de grond af te ontwerpen, die de eeuwig dominante Ferrari's moet verslaan tijdens de 24 uur van Le Mans race in Frankrijk van 1966. In de Verenigde Staten komt de film in de loop van juni uit in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair