Featured

Welke Marvel-films verschijnen na 'Avengers: Endgame'?

Welke en wanneer komen deze Marvel-films uit?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Nu de trailers voor Captain Marvel (al twee zelfs) en Avengers: Endgame zijn verschenen, begint ook een beetje het uitkijken naar de fase na het "eindspel". Eigenlijk hadden we ook de trailer voor Spider-Man: Far From Home moet zien, maar die is helaas uitgesteld. Hieronder een overzicht, inclusief de regisseur (of schrijver) en de (mogelijke) verschijningsdatum, van de films die reeds in de planning staan, of die hoogstwaarschijnlijk gaan verschijnen in Phase IV!

Avengers: Endgame is de afronding van in totaal 22 films in de drie fases van het Marvel Cinematic Universe. De volgende fase start het Marvel Cosmic Universe en deze wordt afgetrapt met Far From Home. Marvel Studios baas Kevin Feige heeft aangegeven dat de complete kalender pas na Endgame wordt onthuld.


Spider-Man: Far From Home
Regisseur: Jon Watts
Release: 4 juli 2019

Far From Home is uiteraard het vervolg op Spider-Man: Homecoming uit 2017. Sony Pictures liet bij Homecoming de creatieve slag over aan Marvel Studios en deze zesde Spider-Man solofilm in zo'n 15 jaar tijd en de eerste in het MCU was gelijk een groot succes. Er werd bijna $900 miljoen opgehaald na een sterk ontvangst. Het vervolg speelt zich af ná Endgame en zal de slechterik Mysterio onthullen en toont dat Spider-Man gaat samenwerken met Nick Fury. Far From Home verschijnt begin juli 2019.


Black Widow
Regisseur: Cate Shortland
Release: 1 mei 2020 (?)

Dit is een toch best onverwachte film in de reeks en mogelijk ontstaan door de roep naar meer films met sterke vrouwen in de hoofdrol. Uiteraard leent Scarlett Johanssons Natasha Romanoff / Black Widow zich daar goed voor. Over het plot is nog niet zo heel veel bekend, maar naar verluidt zou de film van regisseur Cate Shortland (Berlin Syndrome, Lore) zich focussen op de herkomst van de van oorsprong Russische Avenger. Na te zijn opgevoed door de KGB zou ze als freelancher werken in de States en daar rond 2000 te maken krijgen met de Y2K-bug. Dit zijn slechts geruchten. Vermoedelijk is Black Widow de eerste film na Spider-Man: Homecoming, mede door de uitstel van Guardians of the Galaxy Vol. 3.


The Eternals
Regisseur: Chloé Zhao
Release: 6 november 2020 (?)

Dit wordt een MCU-film die diep in de geschiedenis van het Cosmic Universe duikt. In de film gaan we naast de superkrachtige en bijna onsterfelijke Eternals ook de meer monsterlijke afstammelingen Deviants en de kosmische wezens Celestials ontmoeten. De film zou zich miljoenen jaren geleden afspelen en mogelijk ook de voorouders van Thanos laten zien. Dragende personages zouden Ikaris en Sersi zijn. De regie ligt in handen van Chloé Zhao The Rider en de kans is groot dat dit de tweede en laatste MCU-film is in 2020.


Black Panther 2
Regisseur: Ryan Coogler
Release: 12 februari 2021 (?)

Met een opbrengst van van ruim $1,3 miljard en een waanzinnig ontvangst (zeker in de States) moet Black Panther wel begin 2021 terugkeren. De film is opnieuw in handen van Ryan Coogler en Wakanda zal ongetwijfeld een grote rol gaan spelen en van bijna alle acteurs wordt verwacht dat ze terugkeren, uiteraard exclusief Michael B. Jordans Erik Killmonger. Dat Black Panther en Wakanda in de film zijn onthuld aan de rest van de wereld, zou kunnen betekenen dat de Afrikaanse held meer een cross-over wordt met andere titels in het MCU.


Doctor Strange 2
Regisseur: Scott Derrickson
Release: 5 mei 2021 (?)

De eerste Doctor Strange uit 2016 was de introductie van één van de geliefdste personages in de comics, in de film gespeeld door Benedict Cumberbatch. De film rond de Eye of Agamotto, de Time Stone, de Kamar-Taj van was niet direct de meest succesvolste in de reeks, maar wel een leuk en visueel herkomst-avontuur. Regisseur hint al tijden naar het vervolg en naar verluidt zou Nightmare en/of Mordo (Chiwetel Ejiofor) de slechterik(en) zijn. Een verschijningsdatum zou in 2021 kunnen liggen.


Shang-Chi
Schrijver: Dave Callaham
Release: 5 november 2021 (?)

Verleden week werd bekend dat Marvel Studios aan een film werkt rond deze Aziatische superheld, ook wel de "Master of Kung Fun" genoemd. Er is nog geen regisseur bekend, maar het script wordt op dit moment geschreven door Dave Callaham, co-schrijver van Wonder Woman 1984 en het vervolg op Spider-Man: Into The Spider-Verse. In de superheldenfilm, welke naar verluidt een soort Aziatische Black Panther moet gaan worden, ontmoeten we Shang-Chi. Hij is een meester in de vechtkunst, uiteraard in een uiterste vorm.


Guardians of the Galaxy Vol. 3
Schrijver: James Gunn (?)
Release: 6 mei 2022 (?)

De eerste Guardians of the Galaxy zette de toon voor het Cosmic Universe en bracht enkele (zeker nu) geliefde Marvel-personages naar het witte doek. Helaas voor de fans en uiteraard James Gunn zelf moest de laatste vertrekken als regisseur. Zijn script wordt mogelijk nog wel gebruikt en alle acteurs staan onder contract om terug te keren. Ondanks dat Marvel Studios volhoudt dat de film er gewoon gaat komen, zou deze subreeks binnen het MCU wel eens geschrapt kunnen worden. Gunn is namelijk bijzonder geliefd bij de cast. De film moet een afronding worden van het Peter Quill-verhaal en als deze verschijnt, dan gebeurt dat hoogstwaarschijnlijk pas in 2022.


Overige mogelijke Phase IV-films
Er zijn flink wat mogelijkheden binnen het MCU. Zo lijkt een nieuwe Avengers-film niet uitgesloten en zijn vervolgen op Spider-Man: Far From Home, Ant-Man and the Wasp en Captain Marvel logisch. Ook komen de X-Men, met Deadpool, naar Marvel Studios. Hoe dit gaat uitpakken valt te bezien, maar de kans lijkt groot dat de X-Men compleet worden vernieuwd en worden geïntegreerd in het MCU, met een klein kansje dat Deadpool zijn eigen sub-universumpje krijgt van Kevin Feige. Ook blijft de mogelijkheid aanwezig dat Sony en Marvel hun titels naar elkaar toe laten groeien. Sony wil Morbius: The Living Vampire en Venom 2 in 2020 uitbrengen.

9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

En het vervolg op Dr Strange?

nicolaas1982

Avatar

MS Marvel is toch ook al aangekondigd als volgende film?
Is groot in het nieuws geweest, maar die vergeten jullie steeds

Havoc

Avatar

@nicolaas

Die komt VOOR endgame uit.

Rutherford

Avatar

^
Ms Marvel en Capt Marvel zijn niet dezelfde personen. Ms Marvel haar krachten zijn wel gebaseerd op Capt Marvel dacht ik, maar zijn wel degelijk 2 verschillende personages.

Ang3l

Avatar

Ik vind de krachten van Kamala (ms Marvel) echt te bizar komisch slapstick voor een film denk ik.

De poster van Strange 2 is neem ik aan fanmade, maar ik zou t wel vet vinden als de Scarlet Witch met hem mee zou doen. Maar liever nog Clea.

Goku32

Avatar

Chang chi wtf is dat

MathijSpielberg

Avatar

@havoc
Captain Marvel komt voor endgame. Ms. Marvel is een ander personage.

nieuwslaatste nieuws

meest populair