Featured

De blockbusters die je (helaas!) NIET in 2019 gaat zien

Vijf hele grote kaskrakers en nog een paar kleinere blockbusters.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 12:27 in Featured
In 2019 verschijnen er een flinke reeks grote releases. Maar we krijgen niet alles te zien wat ons in het verleden werd beloofd. Hieronder staan vijf grote (en een aantal iets kleinere) films die je in ieder geval niet volgend jaar krijgt te zien...


Bond 25
Ondanks het enorme succes van onder meer Spectre en Skyfall hebben de producenten het behoorlijk zwaar om de 25e Bond-film van de grond te krijgen. Het lijkt er vooral op dat het aandeel van Daniel Craig daarbij een belangrijke rol speelt. Het duurde geruime tijd voordat hij besloot terug te keren voor een allerlaatste optreden als 007. Daarnaast vertrok schrijver / regisseur Danny Boyle en werd hij vervangen door Cary Joji Fukunaga. Dit had gevolgen voor de verschijningsdatum. Bond 25 werd verplaatst van november 2019 naar februari 2020.


Indiana Jones 5
Na het toch erg wisselend ontvangen, maar financieel prima presterende Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull uit 2008 keert Harrison Ford over enige tijd voor een laatste keer terug als de avonturier Indiana Jones. Het is Walt Disney die nu de rechten in handen heeft nadat de studio Lucasfilm werd gekocht. Naar verwachting wordt er in deel vijf een opvolger geïntroduceerd, iets dat ook al werd geprobeerd in Kingdom of the Crystal Skull. De film van Steven Spielberg stond ooit gepland voor juli 2019 en na juli 2020 staat nu juli 2021 als verschijningsmaand.


Wonder Woman 1984
Het DC Extended Universe blijkt het tegenovergestelde van het over het algemeen zeer gestructureerde Marvel Cinematic Universe. Niet alleen verhaallijnen en personages worden over boord gegooid door DC, ook de verschijningsdata zijn alles behalve heilig. In 2016 was Patty Jenkinss Wonder Woman een enorm succes. De eerste film rond een vrouwelijke superheld in jaren verscheen op het juiste (#MeToo) moment en de ontvangst was, ook in tegenstelling tot bij de andere DCEU-films, uiterst sterk. Het duurde niet lang voordat het vervolg werd aangekondigd. Warner Bros. onthulde eerder dit jaar dat Wonder Woman 1984 met zo'n half jaar werd uitgesteld om in de zomer van 2020 uit te kunnen komen.


Top Gun: Maverick
Een vervolg op de actiefilm van wijlen regisseur Tony Scott staat al jaren op het programma. De film is al sinds minimaal 2010 in ontwikkeling, maar na de zelfmoord van Scott belandde deze in 2012 tijdelijk in de ijskast. Later bleek dat onder meer producent Jerry Bruckheimer en hoofdrolspeler Tom Cruise een vervolg nog steeds zagen zitten. Uiteindelijk werd Joseph Kosinski (Tron: Legacy, Oblivion) aangesteld om Top Gun: Maverick naar het witte doek te brengen. Ook andere oorspronkelijke castleden zijn weer van de partij en de opnames zijn naar verluidt grotendeels of geheel afgerond. De verschijningsdatum stond lange tijd vast op 12 juli 2019, maar werd met ruim een jaar verplaatst naar augustus 2020.


Mulan
In 2019 verschijnen al Dumbo, Aladdin en The Lion King als live action-sprookjesfilms. Walt Disney was oorspronkelijk ook van plan om Mulan van regisseur Niki Caro (The Zookeeper's Wife) uit te brengen. Deze film werd echter uitgesteld tot maart 2020. In het sprookje, gebaseerd op de animatiefilm uit 1998, gaat de Chinese actrice Liu Yifei / Crystal Liu de rol spelen van Mulan, de jonge prinses die het leger ingaat. Iets dat verboden is voor vrouwen. Haar kameraad is het Chinese draakje Mushu. Ze groeit tegen alle verwachtingen in uit tot een ware heldin. Ook zijn er rollen voor onde meer Donnie Yen, Gong Li, Jet Li en Jason Scott Lee. Overigens stond de film ook al eens gepland voor 2018.


Overige verplaatste grote oud 2019-titels
In 2019 zouden nog veel meer grote films verschijnen. Denk maar aan het Murder on the Orient Express-vervolg Death on the Nile, Walt Disney's avonturenfilm Jungle Cruise met The Rock, de gecancelde Star Wars spin-off Boba Fett, de tweede The SpongeBob Movie, de Mattel-film Barbie met Anne Hathaway, het vertraagde Fast & Furious 9 en de gecancelde Marvel Studios-film Inhumans.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

DE GROOTSTE RELEASES DIE JE NIET IN 2019 ZIET!

- Avatar vervolgen;
- Mission impossible vervolgen;
- .........
- .........
- eindeloos

Master Of Films

Avatar

Robbepost "DE GROOTSTE RELEASES DIE JE NIET IN 2019 ZIET!

- Avatar vervolgen;"

Gelukkig :)


Robbepost "- Malekith the Accursed, ruler of the Dark Elves of Svartalfheim solo film;"

Blijft de grootste fout die Marvel heeft gemaakt.

Robbepost

Avatar

Lol!
Daar zou ik elke dag heengaan!

Railgunner

Avatar

Wonder Woman is niet uit 2016, maar uit 2017.

Goku32

Avatar

Mm mm grote titels de enige die ik jammer vind is bond, de rest maakt niet uit dat het uitgesteld is. En indianen Jones 5 mag zoiezo wel weg blijven

abon

Avatar

Ja, dat ik dit weet ....jullie bedoelen de derde Spongebob movie...

nieuwslaatste nieuws

meest populair