Featured

De grootste releases van 2019!

Alle blockbusters op een rij.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
De komende paar weken blikken we vooruit op het filmjaar 2019. In plaats van zoals de afgelopen jaren één special te maken waarin we heel gedwongen een selectie moesten maken tussen meerdere prachtige titels, hakken we de boel op. Vandaag zetten we de grootste releases van het jaar op een rij.

Creed II (10 januari)
Regie: Steven Caple Jr.
Cast: Tessa Thompson, Sylvester Stallone, Michael B. Jordan, Dolph Lundgren
Op de één of andere manier ontbrak deze film in het oorspronkelijke overzicht, maar we voegen hem alsnog toe. Creed II is het uiterst goed ontvangen vervolg op Creed en de laatste film van Stallone als Rocky Balboa. Daarmee zien we deze film niet alleen de interessante strijd tussen Viktor Drago (de zoon van...) en Adonis, maar ook hoe Rocky nog eenmaal iets doet in de bokswereld om zich vervolgens definitief terug te trekken. Het vervolg is wat voorspelbaar, maar al met al is het een vervolg waar we heel veel zin in hebben!
» Bekijk hier de trailer


How to Train Your Dragon: The Hidden World (16 januari)
Regie: Dean DeBlois
Cast: Jonah Hill, Cate Blanchett, T.J. Miller, Kristen Wiig
De allerlaatste film in de franchise moet een punt achter alle media zetten. Geen nieuwe films of series meer dus. Het is hierna gedaan met de avonturen van Hiccup en Toothless. Zo bezien is het niet gek dat de twee voor hun grootste uitdaging tot nu toe komen te staan. Hiccup doet er alles aan om zijn draken/vikingutopia te beschermen. Toothless komt ondertussen een vrouwelijke Night Fury tegen. De vraag rijst hoe het verder moet met de twee beste vrienden en of Hiccup zijn droomwereld wel in stand kan houden tegen een gevaarlijke nieuwe vijand die erop gebrand is alle draken uit te roeien.
» Bekijk hier de trailer


Glass (17 januari)
Regie: M. Night Shyamalan
Cast: James McAvoy, Anya Taylor-Joy, Bruce Willis, Sarah Paulson
Split was een verrassend vervolg op Unbreakable. Aan het einde zagen we ineens David Dunn in een bar zitten, die vastbesloten was het op te nemen tegen The Beast. Dat heeft hij als Glass begint al meermaals gedaan, maar de strijd tussen The Beast en David Dunn escaleert. Op de achtergrond blijkt er verder een belangrijke rol weggelegd te zijn voor Elijah Price, die geheime van beide mannen weet. En wat is nou eigenlijk een superheld? Bestaan die krachten allemaal wel, of dromen alle personages in deze film? Hoe dan ook lijkt Glass een terugkeer naar vorm voor regisseur Shyamalan.
» Bekijk hier de trailer


The Lego Movie 2: The Second Part (21 januari)
Regie: Mike Mitchell, Trisha Gum
Cast: Margot Robbie, Alison Brie, Chris Pratt, Jonah Hill
The Second Part wordt een nieuwe Lego-film rond onze held Emmet Brickowski, die een master Builder werd. Vijf jaar na de gebeurtenissen van Taco Tuesday is Bricksburg verworden tot een woestenij. Dat komt doordat Finns vader zijn jongere zusje in de stad liet spelen met Duplo. Emmet heeft geen last van de dramatische veranderingen en vindt nog altijd dat alles awesome is. De rest bereidt zich echter voor op een epische en wanhopige laatste poging om de balans in Bricksburg weer te herstellen en het op te nemen tegen de gevaarlijke en schier onverslaanbare Duplo.
» Bekijk hier de trailer


Captain Marvel (6 maart)
Regie: Anna Boden, Ryan Fleck
Cast: Gemma Chan, Brie Larson, Mckenna Grace, Lee Pace
Captain Marvel is de eerste MCU-film van 2019 en zet meteen alles klaar om met Avengers 4 een einde te maken aan de strijd tussen de Avengers en Guardians of the Galaxy met superschurk Thanos. Deze film speelt zich af in de jaren negentig en is de eerste solofilm van Marvel voor een vrouwelijke held. We ontmoeten Carol Danvers die een van de machtigste helden van het universum is en actief is voor de Starforce. Dat is een eliteteam van de Kree, dat het opneemt tegen de Skrulls. Mogelijk is deze film ook de Secret Invasion en wordt de toekomst van het MCU hierin opgezet. Overigens met rol voor jonge Nick Fury!
» Bekijk hier de trailer


Godzilla: King of the Monsters (21 maart)
Regie: Michael Dougherty
Cast: Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Elizabeth Ludlow, Sally Hawkins
Deel drie in het MonsterVerse van Legendary Pictures en de vijfendertigste film in totaal rond Godzilla. In deze epische film zien we dat Monarch verzeild raakt in een confrontatie van gevaarlijke monsters, waaronder de machtige Godzilla. Hij botst met Mothra, Rodan en zijn aartsvijand: de driekoppige King Ghidorah. Als deze supersoorten - waarvan ooit gedacht werden dat het mythische wezens waren - terugkeren op Aarde, ligt niet alleen de heerschappij van Godzilla in de balans, maar ook het voortbestaan van de mensheid. Een vervolg is ook al aangekondigd: Godzilla vs. Kong!
» Bekijk hier de trailer


Chaos Walking (21 maart)
Regie: Doug Liman
Cast: Tom Holland, Ray McKinnon, Daisy Ridley, Cynthia Erivo
Chaos Walking is gebaseerd op The Knife of Never Letting Go van Patrick Ness en moet de volgende YA-hit worden. Todd Hewitt is opgegroeid met de gedachte dat een virus alle vrouwen op zijn koloniewereld heeft gedood. Ook heeft het virus ervoor gezorgd dat de overgebleven mannen beschikken over Noise, een mysterieuze kracht waardoor ze de gedachten van mensen en dieren kunnen lezen. Al snel blijkt dat er iets heel anders achter de verdwijning van de (meeste) vrouwen zit. De film van regisseur Doug Liman is overigens al sinds 2011 in ontwikkeling en heeft een budget van minstens 100 miljoen dollar.


Dumbo (29 maart)
Regie: Tim Burton
Cast: Eva Green, Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito
Er zijn meerdere live-action sprookjesfilms gepland voor 2019. Disney bracht Tim Burton, die met Alice in Wonderland verantwoordelijk was voor deze wederopleving van de live-action remakes van Disney terug. Hij mocht het verhaal van het olifantje Dumbo verfilmen. Het olifantje wordt gepest om zijn grote oren. Maar al snel blijkt dat die oren echt wel een doel dienen en dat hij kan vliegen! Daarop hebben meteen meerdere mensen het voorzien op dit schattige wezentje en zijn ze van plan maximaal gebruik te maken van het wonderlijke dier.
» Bekijk hier de trailer


Shazam! (5 april)
Regie: David F. Sandberg
Cast: Zachary Levi, Michelle Borth, Mark Strong, Jack Grazer
Een lollige DC-film. Shazam! belooft heel anders te worden dan de duistere films die we tot nu toe zagen. De film draait om de jonge knul Billy batson die op een dag in de metro terecht komt in een andere dimensie. Een oeroude tovenaar geeft hem superkrachten. Als Billy het woord Shazam roept, verandert hij in een superheld. Maar al snel moet Billy die krachten zien te gebruiken tegen de slechterik Dr. Thaddeus Sivana. Sivana was ooit de krachten van Shazam beloofd, maar bleek ongeschikt en is er nog altijd op gebrand ze te krijgen.
» Bekijk hier de trailer


Hellboy (11 april)
Regie: Neil Marshall
Cast: Milla Jovovich, Ian McShane, David Harbour, Sasha Lane
Reboot van de franchise die ooit door Guillermo del Toro en Ron Perlman naar het witte doek gebracht werd. Waar de oorspronkelijke films nogal tam waren, onderscheidt deze remake zich door heel wat horrorelementen met zich mee te brengen. In deze R-Rated (en dus bloederige en expliciete) reboot krijgt Hellboy te maken met de kwaadaardige tovenares Nimue, a.k.a. The Blood Queen, die erop uit is om de mensheid te vernietigen. Aan Hellboy en de mensen van het Bureau for Paranormal Research and Defense om haar daarvan te weerhouden.


Pet Sematary (25 april)
Regie: Kevin Kolsch, Dennis Widmyer
Cast: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Naomi Frenette
Stephen King-verfilmingen zijn hot. Niet alleen komen er tal van series uit gebaseerd op boeken van de productieve horrorschrijver, ook zijn er in 2019 genoeg films te zien. Eén daarvan is Pet Sematary, die draait om een huisarts die samen met zijn gezin naar het platteland verhuist. Op een dag wordt zijn zoontje aangereden en komt daarbij om het leven. De huisarts besluit wanhopig de lokale mythen rond een dierenbegraafplaats te testen en begraaft het kind daar. Als hij terugkeert, blijkt het kind niet helemaal zichzelf te zijn...
» Bekijk hier de trailer


Untitled Avengers Movie (2 mei)
Regie: Anthony Russo, Joe Russo
Cast: Karen Gillan, Evangeline Lilly, Robert Downey Jr., Jeremy Renner
Nadat Thanos de strijd tegen de Avengers en Guardians of the Galaxy won, roeide hij het halve universum uit. Maar die knip in zijn vingers kan teruggedraaid worden en precies daar draait deze vierde Avengers-film om. We zien hoe Tony Stark en de andere overgebleven Avengers nog eenmaal moeten samenwerken. De film vormt meteen het afscheid van de bekendste MCU-helden. Na 22 films ziet het er straks allemaal heel anders uit en moeten we het zonder deze welbekende actiehelden doen. Maar er is al een nieuwe generatie en die krijgt gewoon solofilms.


Pokémon Detective Pikachu (8 mei)
Regie: Rob Letterman
Cast: Ryan Reynolds, Suki Waterhouse, Bill Nighy, Kathryn Newton
Voor het eerst komt er een live-action Pokémon-film uit. Rob Letterman mocht deze kindvriendelijke film regisseren, waarin Ryan Reynolds de stem van Pikachu inspreekt. De Pokémon werkt eens niet samen met Ash, die we kennen uit de series van vroegah, maar met Tim Goodman. Die man is op zoek naar zijn vermiste vader en de partner van Pikachu. Samen lossen ze misdrijven op en onder meer een spannende verdwijningszaak. Volgens studio Lionsgate is er heel bewust gekozen om geen Ash in de film te plaatsen, om de boel te onderscheiden van de rest.
» Bekijk hier de trailer


John Wick 3: Parabellum (16 mei)
Regie: Chad Stahelski
Cast: Keanu Reeves, Jason Mantzoukas, Anjelica Huston, Halle Berry
John Wick keert een derde maal terug. Hij doodde in The Continental een van de leden van de High Table. Dat kwam hem meteen op de doodstraf te staan. Met een prijs van 14 miljoen dollar op zijn hoofd, is het zwaar voor John om te overleven. Zonder gebruik te mogen maken van diensten van de Continental of de leden van de High Table, moet John uit New York zien te vechten. Dat is niet heel eenvoudig en dus is het maar de vraag hoe John Wick het uiteindelijk redt.


Aladdin (24 mei)
Regie: Guy Ritchie
Cast: Naomi Scott, Mena Massoud, Will Smith, Billy Magnussen
De tweede live-action sprookjesfilm van Disney in 2019. Aladdin wordt geregisseerd door Guy Ritchie en castte in eerste instantie al Will Smith. Een maand later ging de rest van de casting van start. Centraal staat straatschoffie Aladdin, die op een dag een magische lamp vindt. In die lamp bevindt zich een geest die Aladdin drie wensen geeft. Maar dat maakt Aladdin ook meteen een geliefd doelwit voor de kwaadaardige tovenaar Jafar. Overigens wordt die rol gespeeld door de internationaal doorgebroken Nederlands acteur Marwan Kenzari.
» Bekijk hier de trailer


X-Men: Dark Phoenix (7 juni)
Regie: Simon Kinberg
Cast: Sophie Turner, Evan Peters, Jennifer Lawrence, Jessica Chastain
Na lang uitstel heeft Dark Phoenix dan eindelijk een premièredatum in juni gekregen. De spektakelfilm is het regiedebuut van Simon Kinberg en vermoedelijk de eerste X-Men film die onder Disney wordt uitgebracht. Centraal staat de Phoenix Force, die bezit neemt van Jean nadat een ruimtemissie in het honderd loopt. Aan de X-Men de taak om te beslissen wat het leven van een teamgenoot waard is. Tegelijk komt er ook een opvallende buitenaardse kracht die de Phoenix Force wil gebruiken om het universum te onderwerpen.
» Bekijk hier de trailer


Shaft (13 juni)
Regie: Tim Story
Cast: Samuel L. Jackson, Regina Hall, Alexandra Shipp, Avan Jogia
Driemaal Shaft. Dat krijgen we te zien in de nieuwe actiekomedie van Tim Story, met rollen voor Richard Roundtree (John Shaft I), Samuel L. Jackson (John Shaft II) en Jessie Usher (John Shaft III). De komediefilm droeg eerst de titel Son of Shaft en het moge duidelijk zijn dat de film van Warner Bros. en Netflix zal draaien om de zoon van de detective uit de titel. Wat voor zaak de drie Shafts onderzoeken is nog niet helemaal duidelijk, maar de opnames zijn in elk geval allang afgerond (in februari 2018 begonnen ze).


Men in Black International (20 juni)
Regie: F. Gary Gray
Cast: Emma Ferguson, Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Liam Neeson
De Men in Black gaan internationaal! Waar de vorige drie films in de sci-fi komedie reeks zich in de Verenigde Staten afspelen, is deze spin-off meer internationaal gericht. Een Londens team van de MIB, bestaande uit Agent H en Agent M, moet een moordzaak onderzoeken die hen over heel de wereld brengt. Overigens keert Emma Thompson terug als Agent O, een rolletje dat ze ook in de vorige film uit de franchise speelde. Helaas geen Will Smith of Tommy Lee Jones in deze film.


Toy Story 4 (21 juni)
Regie: Josh Cooley
Cast: Tom Hanks, Laurie Metcalf, Joan Cusack, Patricia Arquette
Na Toy Story 3 leek het verhaal van het bekendste speelgoed van Pixar wel zo'n beetje voorbij. De film bracht eigenlijk ook een mooi einde aan de reeks. Maar Pixar en Disney zouden zichzelf niet zijn, als er toch nog een verhaal gevonden zou worden. Ditmaal gaan Woody en Buzz Lightyear (wederom ingesproken door Tom Hanks en Tim Allen) op zoek naar Woody's vriendin, Bo Peep, die helaas spoorloos is. Wat voor lessen dit vervolg ons leert over opgroeien, is nog de vraag, maar de film zou een zeer emotioneel einde hebben.
» Bekijk hier de trailer


The Secret Life of Pets 2 (27 juni)
Regie: Chris Renaud
Cast: Jenny Slate
Het was een van die grote animatiehits uit 2016 en een van de best verdienende films van dat jaar. Dat er een vervolg zou komen, was dus meteen een zekerheid. De film heeft helaas nog geen synopsis, maar we weten dat vrijwel alle oorspronkelijke castleden terugkeren. Enkel Louis C.K. wordt geweerd, maar dat is niet gek gezien de vele beschuldigingen van seksueel misbruik jegens zijn adres. De dieren beleven dus weer een nieuw avontuur, waarbij ze er weer alles aan moeten doen om te zorgen dat hun stupide baasjes niet achter hun geheime levens komen.
» Bekijk hier de trailer


Spider-Man: Far From Home (4 juli)
Regie: Jon Watts
Cast: Zendaya, Tom Holland, Jake Gyllenhaal, Cobie Smulders
Deze tweede solofilm voor Tom Hollands Spider-Man zet de toekomst van het MCU op. Ditmaal gaat onze favoriete spinnenvriend op een avontuur in Europa, waar hij te maken krijgt met de schurkachtige Mysterio. Helaas is er bijzonder weinig bekend over het plot van de film, maar het wordt nog interessant. De film speelt zich namelijk slechts enkele momenten na de gebeurtenissen van de vierde Avengers-film af en dat belooft wat! Ook mooi: Samuel L. Jackson en Cobie Smulders keren speciaal voor dit nieuwe Spidey-avontuur terug, waarmee we er vanuit mogen gaan dat onze held heel wat rag spint bij SHIELD.


The Lion King (19 juli)
Regie: Jon Favreau
Cast: Seth Rogen, Donald Glover, Chiwetel Ejiofor, James Earl Jones
Nadat hij ons eerder Jungle Book bracht, mocht Jon Favreau meteen aan de slag met een live-action verfilming van een van de beste animatiefilms ooit van Disney: The Lion King. Die film maakt hij erbij, want hij werkt ook aan een tweede Jungle Book én bevindt zich volop in de productie van Star Wars-serie The Mandalorian. Het wordt nog wat met The Lion King, want de film vertelt het klassieke verhaal van het leeuwtje Simba, dat dankzij kwaadaardige oom Scar zijn vader verliest en denkt daar schuld aan te hebben. Ook mooi: James Earl Jones keert terug als Mufasa!
» Bekijk hier de trailer


The New Mutants (1 augustus)
Regie: Josh Boone
Cast: Anya Taylor-Joy, Maisie Williams, Charlie Heaton, Alice Braga
Zou eigenlijk al in 2018 draaien, maar dat werd 'm niet. Josh Boone was er namelijk niet in geslaagd een echte horrorfilm te draaien. Dat moest The New Mutants wel zijn en dus is een flinke portie materiaal opnieuw opgenomen. De film draait om een stel mutanten die zitten in een gesloten inrichting. Daar leren ze hun krachten pas net kennen. Niet heel fijn, want om elke hoek schuilt gevaar in de inrichting waar ze zitten. Kunnen ze ontsnappen, voordat het te laat is?
» Bekijk hier de trailer


Hobbs and Shaw (1 augustus)
Regie: David Leitch
Cast: Dwayne Johnson, Vanessa Kirby, Jason Statham, Idris Elba
Een nieuwe F&F-film met Dwayne Johnson en Vin Diesel is, gezien de ruzie tussen die twee, moeilijk. Maar een spin-off kan gewoon. En dus schittert Johnson in een solofilm, waarin hij samen met Jason Statham een avontuur beleeft. Geinig, want de personages van de twee (Hobbs en Shaw) zijn allesbehalve vrienden. Voor Universal Pictures is het verder een mooie proefballon, want na Fast & Furious 10 komt de hoofdfranchise tot een einde en moet er een nieuwe manier zijn om geld te verdienen met de uiterst lucratieve franchise. Wellicht dat dit soort spin-offs die manier zijn.


Artemis Fowl (7 augustus)
Regie: Kenneth Branagh
Cast: Judi Dench, Hong Chau, Josh Gad, Miranda Raison
Acht boeken zijn er in de Artemis Fowl-reeks. Disney kocht de rechten op de franchise en maakt nu een film op basis het eerste boek. De boel speelt zich af rond Artemis Fowl, een personage dat op een dag ontdekt dat er een wereld is vol feeën. Die bevat enorm waardevolle objecten, waar Artemis het op voorzien heeft. De film is al sinds 2001 in ontwikkeling en pas sinds 2013 zit er schot in de zaak. Mocht de film slagen, dan heeft Disney weer een nieuwe franchise te pakken. Overigens noemden critici toen het eerste boek uitkwam de reeks een "nieuwe Harry Potter" en koos schrijver Eoin Colfer zelf voor "Die Hard met feeën". Dat belooft dus wat.
» Bekijk hier de trailer


It: Chapter Two (5 september)
Regie: Andres Muschietti
Cast: Bill Skarsgård, Jessica Chastain, James McAvoy, Sophia Lillis
De Losers' Club is terug! Lieten ze Pennywise aan het einde van de vorige film nog leven, nemen ze het nu - dertig jaar later - op zich om de boel af te maken. De film speelt zich 27 jaar na de gruwelijke gebeurtenissen van het origineel af, als It / Pennywise uit zijn slaap ontwaakt. Hij wil weer heel wat kinderen opvreten, vooral nadat hij de vorige keer ernstig gewond raakte in de strijd met de Losers' Club. Dat belooft dus wat, maar de Losers zijn er natuurlijk ook klaar voor.


The Angry Birds Movie 2 (19 september)
Regie: Thurop Van Orman, John Rice
Of de eerste Angry Birds-film echt goed was, is maar de vraag, maar Rovio wist er wel flink wat geld aan te verdienen. En keert, net als bij de games, de franchise vrolijk weer terug met nog een deel. De vogels uit het origineel, Red, Chuck, Leonard, Bomb en Mighty Eagle, keren allemaal weer terug en ook King Pig is weer gewoon terug. De kans is dus groot dat er weer een gevecht ontstaat of dat de strijd verder gaat tussen de vogels en de varkens. Daarbij doet zich ook een nieuwe vijand voor, in de vorm van Leslie Jones, die een nog niet nader benoemde schurk speelt.


Joker (4 oktober)
Regie: Todd Phillips
Cast: Zazie Beetz, Joaquin Phoenix, Frances Conroy
Het was een grote verrassing, toen bleek dat Joaquin Phoenix na lang twijfelen ineens tekende voor de rol van de Joker. De film ging vrij snel daarna meteen in productie. Met de sterrenkracht van Phoenix, regie van Todd Phillips en met Martin Scorsese als producent, moet het wel goedkomen met deze DC-film. Phoenix speelt Arthur Fleck, een mislukte stand-up komiek die besluit zijn leven te wijden aan de misdaad. Hij wil daarnaast voor Chaos zorgen in Gotham City. Dat lukt natuurlijk helemaal, want uiteindelijk wordt hij de welbekende Joker. Overigens is het een vrij low-budget film die voor slechts 55 miljoen dollar gemaakt wordt.


Charlie's Angels (1 november)
Regie: Elizabeth Banks
Cast: Naomi Scott, Noah Centineo, Kristen Stewart, Elizabeth Banks
De nieuwste reboot van de welbekende Charlie's Angels franchise. Ditmaal van de hand van Elizabeth Banks, die de afgelopen jaren vaker heeft laten zien een zeer capabel regisseur te zijn. Ditmaal brengt ze de spionagedames naar het witte doek in een reboot die het concept op z'n kop zet. Er zijn teams van drie dames die spionagemissies ondernemen en schurken van het uitvoeren van hun kwaadaardige plannen moeten houden. Ditmaal zijn er teams over de hele wereld, dus dat belooft een groots avontuur te worden!


Zombieland Too (7 november)
Regie: Ruben Fleischer
Cast: Emma Stone, Woody Harrelson, Abigail Breslin, Jesse Eisenberg
Jaren na het origineel hadden we de hoop wel opgegeven. Er zou vast geen nieuwe Zombieland-film meer komen. Gelukkig hebben we fout gegokt en krijgen we in 2019 een tweede avontuur voorgeschoteld. Iedereen van de oorspronkelijke productie is terug, dus dat schept meteen hoop. In het vervolg leven Tallahassee, Columbus, Wichita en Littel Rock nog altijd. De zombies bijna allemaal niet meer. Maar daar komt verandering in als een nieuwe supersoort opkomt, die bijna niet uit te roeien is. Voor de groep vormen de nieuwe zombies dan ook een groot probleem dat ze op hun heel eigen manier moeten zien aan te pakken.


Kingsman 3 (8 november)
Regie: Matthew Vaughn
Cast: Taron Egerton
Deze derde Kingsman-film moet het einde vormen van de Eggsy Trilogy en wordt naar het schijnt tegelijk opgenomen met de film Kingsman: The Great Game. Die laatste is een prequel die draait om de oorsprong van het geheime bondgenootschap van stijlvol geklede mannen die ervoor zorgen dat de wereld een veilige plek blijft. Deze derde Kingsman vertelt echter gewoon het volgende deel in het verhaal van onze favoriete Kingsman: Eggsy. Het plot is helaas nog niet bekend, maar we kunnen er vanuit gaan dat Eggsy het weer tegen een heel aparte schurk op moet nemen.


Untitled Terminator Reboot (21 november)
Regie: Tim Miller
Cast: Arnold Schwarzenegger, Mackenzie Davis, Linda Hamilton, Diego González Boneta
Alles wat James Cameron aanraakt verandert in goud. En dus moet deze derde reboot van de Terminator-franchise het wel goed gaan doen. Dat Tim Miller hem regisseert en Arnie én Linda Hamilton terugkeren, geeft nog meer vertrouwen. Naar het schijnt vormt deze film het afscheid van de T-800 van Schwarzenegger en Sarah Connor van Hamilton. Deze film is een direct vervolg op Terminator 2: Judgment Day en vormt het begin van een nieuwe trilogie. Volgens Cameron dient de film dan ook vooral als een mooi afscheid van de bekende personages en een manier om het stokje over te dragen aan een nieuwe generatie.


Masters of the Universe (17 december)
Regie: Aaron Nee, Adam Nee
Sinds 2007 wordt er een nieuwe He-Man film ontwikkeld. In december 2017 leek het er even op dat David S. Goyer - die een versie van het script mocht schrijven - hem zou maken. Maar hij vertrok en in april 2018 werden Aaron en Adam Nee aangesteld voor de nieuwe film. Helaas is er nog geen synopsis en weten we ook niet wie de titelrol speelt. Masters of the Universe draait om de heldhaftige krijger He-Man die de laatste hoop voor het magische land Eternia vormt. Daarbij neemt hij het op tegen de schurkachtige Skeletor.


Frozen 2 (26 november)
Regie: Chris Buck, Jennifer Lee
Cast: Kristen Bell, Idina Menzel
Let it go, let it go. Wie kent het liedje niet? We hadden de boodschap zelf wel begrepen, maar Disney kon het natuurlijk niet laten gaan. Frozen is een van de populairste animatiefilms die de studio ooit maakte, dus er moest wel een vervolg komen. Nou, dat krijgen we in 2019 te zien. Eindelijk, want het heeft lang geduurd voordat regisseurs Chris Buck en Jennifer Lee een verhaal hadden gevonden dat ze de moeite waard vonden. Dat belooft in elk geval veel goeds voor het nieuwe avontuur rond Elsa en en Anna. We zijn nu al benieuwd naar het liedje...


Untitled Jumanji: Welcome to the Jungle Sequel (19 december)
Regie: Jake Kasdan
Cast: Karen Gillan, Dwayne Johnson, Jack Black, Kevin Hart
Na het succes van Jumanji: Welcome to the Jungle, dat bijna een miljard dollar opbracht, krijgen we nog een vrolijk en geinig avontuur te zien rond Dr. Smolder Bravestone, Professor Sheldon Oberon, Franklin Finbar, Ruby Roundhouse en Jefferson McDonough. Het is nog niet helemaal zeker, maar we durven wel te gokken waar deze kerstfilm heen zal gaan. De vorige film dook de spelwereld van Jumanji in. Ditmaal zullen de personages vermoedelijk op de een of andere manier in de echte wereld terecht komen. Dat zal ook weer zorgen voor heerlijke en vooral hilarische momenten!


Star Wars: Episode IX (19 december)
Regie: J.J. Abrams
Cast: Carrie Fisher, Billie Lourd, Adam Driver, Daisy Ridley
De allerlaatste film rond de Skywalker-familie. Na negen films wordt er eindelijk een einde aan gebreid. Oorspronkelijk moest in deze film Leia van Carrie Fisher centraal staan, maar doordat Fisher in december 2016 helaas overleed, mocht het niet zo zijn. Toch krijgt ze nog een rol in dit avontuur van J.J. Abrams, waarin Rey het nog eenmaal opneemt tegen Kylo Ren en de First Order. Overigens zien Disney en Lucasfilm dit negende Skywalker-avontuur als een koerscorrectie voor de Star Wars-franchise. Tot ver in 2019 zullen we vermoedelijk weinig andere details krijgen.

NieuwsFilm