Poll

De 8 beste en 8 slechtste grote filmreeksen!

De reeksen moet je zien, of kun je beter ontwijken...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FilmTotaal is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FilmTotaal. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FilmTotaal

door Bram de Groot om 22:30 in Poll
Verleden week plaatsten we een POLL over de grootste filmreeksen die de afgelopen tien jaar (of in de nabije toekomst) nog films opleverden. Er werden dertig reeksen onder elkaar gezet, met de vraag welke jij het beste en slechtste vindt. Hieronder de uitslag.

Beste filmreeksen

Niet geheel onverwacht wist het Marvel Cinematic Universe de meeste stemmen binnen te harken, met maar liefst 32 procent van de ruim 1.300 stemmen. Op ruime afstand eindigde de in 2012 afgeronde Dark Knight-trilogie, met veertien procent van de stemmen. Hieronder de acht beste filmreeksen.

#1. Marvel Cinematic Universe (20 films)

#2. The Dark Knight (3 films)

#3. James Bond (24 films)

#4. Middle Earth (6 films)

#5. Star Wars (10 films)

#6. Wizarding World (10 films)

#7. Mission: Impossible (6 films)

#8. Indiana Jones (4 films)


Slechtste filmreeksen

De slechtste grote filmreeks werd Transformers van voornamelijk regisseur Michael Bay. Dertien procent van de ruim 1.100 stemmen gingen naar de zesdelige reeks. Maar er waren nog veel meer reeksen die flink wat stemmen kregen. Hieronder de acht slechtste filmreeksen!

#1. Transformers (6 films)

#2. Resident Evil (6 films)

#3. Saw (8 films)

#4. DC Extended Universe (6 films)

#5. Underworld (5 films)

#6. Final Destination (5 films)

#7. The Fast and the Furious (8 films)

#8. Halloween (11 films)15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Er staat 2x beste filmreeksen. Ik denk dat die tweede slechtste moet zijn?!

Anyway, leuke poll geweest, maar geen verrassende resultaten. Ik vind trouwens F&F niet zo slecht. Typisch filmpje waarbij een biertje genuttigd moet worden.

Goku32

Avatar

Ongelooflijk dat Halloween bij de slechtste films reeks staan. Ja oké er zitten geen goeie films tussen. Maar dat heb je ook bij de geen die boven aan de lijst staan

horizon

Avatar

Hilarisch.

Michael Bay legde met Transformers 1tm3 de blauwdruk waarom MCU zo succesvol is geworden.En de actie in laatste stuk TLK (vanaf Prime VS Bee) is nog door geen enkele film geëvenaard wat betreft audio, visueel, dynamiek, vernieuwingen en fun.

Zal ook niet zo snel gebeuren.

Gigan72

Avatar

@Horizon

En niet te vergeten dat de laatste uur van The Avengers (2012 ) een kopie is van Transformers: Dark of the Moon (2011)

Ik vindt zo wie zo dat de MCU zwaar overschat is van de 20 zijn er 3 goed de rest is matig of gewoon slecht

Artificialis

Avatar

Jammer aan Transformers is dat elke film eigenlijk best goede stukken bevat. Wat deze films zo teleurstellend maakt is dat deze scènes met puberale humor en chaotische rommel worden afgewisseld. Als je bij elk deel 30 tot 45 minuten uit de film knipt houd je waarschijnlijk best goede actie/sciencefiction films over.

Civilian Supreme

Avatar

Het dc universe is over het geheel gezien prima, snap niet dat deze zo slecht staat, zeker niet slechter dan de rest die er onder staan.
Transformers had idd veel baat gehad bij het inkorten van die films, minder puberale 'humor', minder menselijke interacties, minder geschreeuw....

Beste is voor mij de MI reeks.

Sharky13

Avatar

Zonde dat de Underworld reeks in de slechtste lijst staat, helaas wel begrijpelijk. De eerste twee films vond ik gruwelijk vet, helaas zijn ze daarna grandioos de mist in gegaan met de drie vervolgen daarop. Vooral deel 4 en 5 waren dramatisch slecht

Guyon2002

Avatar

Indiana Jones één van de beste filmreeksen?! Wat een giller!

MovieMaster2

Avatar

Ben het best wel mee eens maar the fast en furious is best wel vermakelijk

chefry1983

Avatar

Ik had zelf gestemd op the dark knight trilogie omdat in die reeks elke film zeer goed is. Het mcu kent goede films, minder goede films en slechte films.

De slechtste reeks is gewonnen door the Transformers omdat die reeks in herhaling begon te vallen bij elke film die uitkwam. Deel 1 was nog prima vermaak maar daarna, drama.

Master Of Films

Avatar

Guyon2002 "Indiana Jones één van de beste filmreeksen?! Wat een giller!"
Mis nog het stukje waarom het een giller is.

Tim78

Avatar

Alleen de eerste transformers kon ik nog waarderen en ademde de nostalgie van vroeger. De andere films falen, zoals als door anderen is aangegeven, door slechte en flauwe grappen. Daar wil ik graag aam toevoegen: walgelijke Amerikaanse patriotisme en liefde voor wapens en stoere militairen en hoge piefjes met onzinnige dialogen en dreigementen.

En dat terwijl transformers vanuit zichzelf ubercool zijn en er een mooi filmuniversum om gebouwd kan worden

Goov25

Avatar

Gaat 't goed @ Totalone?

noah81

Avatar

@guyon2002
Jep dat vind jij en dat mag. Net als hij van mij wel op nr 1 mag staan en mcu uit de top 8 lijst.

Verder is het zeker wel een mooi rijtje wat er verder in de top staat

Sunspot

Avatar

@Sharky13

Zo, die franchise is snel achteruit gegaan, laatste deel sloeg nergens meer op, zo achtelrijk donker ook, ziet nauwelijks wat.

En wsa juist zo benieuwd naar de evolutie van Selena, haar krachten die steeds krachtiger werden, niks van gezien in het laatste deel, had ecth moeite met uitkijken, haatte het zelfs, de regisseur, schrijvers, studio, weet ik het :)

nieuwslaatste nieuws

meest populair