De 5 beste huurmoordenaars in films!

Ze moorden als de beste!

Verleden week plaatsten we een poll over huurmoordenaars in films. Dit in het kader van de verschijning van de trailer voor John Wick: Chapter 3 - Parabellum. In die film keert Keanu Reeves namelijk voor een tweede keer terug als de huurmoordenaar John Wick. Hieronder de top vijf na ruim 700 stemmen!


#5. Alejandro - Benicio Del Toro
Films: Sicario (2015) | Sicario: Day of the Soldado (2018)

Een ergens verrassende nummer vijf. De rol van Del Toro kreeg namelijk meer stemmen dan bijvoorbeeld Samuel L. Jacksons Jules Winfield in Pulp Fiction en Lee Van Cleefs Angel Eyes in The Good, The Bad, and The Ugly. Dit neemt overigens niet weg dat Del Toro's Alejandro een geweldig personage is, met een duistere geschiedenis en een gerichte missie: wraak. Na Denis Villeneuve's Sicario keerde hij in Day of the Soldado zelfs terug. Zijn rol, goed voor vier procent van de stemmen, werd genomineerd voor een BAFTA award en vele andere filmprijzen.



#4. Vincent - Tom Cruise
Film: Collateral (2004)

Het is een beetje een afwijkende rol voor Cruise: een huurmoordenaar. In Michael Manns Collateral speelde hij de in het grijs geklede Vincent, de huurmoordenaar die opgezadeld wordt met het personage Max van Jamie Foxx, die genomineerd werd voor een Oscar. De actiethriller deed het onzettend goed bij het publiek en wordt gezien als één van de beste films uit 2004. Cruise's Vincent, goed voor zes procent van de stemmen, moet de bewuste avond vier mensen omleggen.



#3. Anton Chigurh - Javier Bardem
Film: No Country For Old Men (2007)

Deze zieke huurmoordenaar van Javier Bardem was goed voor een Oscar en de film zelf won de Oscar voor Beste film. Ook de Coens vielen in de prijzen voor de regie en het script. Bardems psychopathische Anton Chigurh maakt jacht op onder meer Josh Brolins Jager Llewelyn Moss die denkt rijk te zijn geworden nadat hij 2 miljoen vindt op de plaats van een uit de hand gelopen drugsdeal. Chigurh is uiteraard bekend van zijn luchtdruk-wapen die hij graag lijkt te gebruiken. Hij ontving negen procent van de stemmen.



#2. Léon - Jean Reno
Film: Léon (1994)

De enige aaibare huurmoordenaar in het rijtje kreeg 22 procent van de stemmen. De dodelijke Léon van Jean Reno ontfermt zich over het jonge meisje Mathilda (Natalie Portman). De film van regisseur Luc Besson was een duidelijke publiekslieveling, aangezien er maar weinig filmprijzen werden gewonnen. Ook is het de nummer dertig in de "IMDb Top 250". Er zou een vervolg komen met de titel Mathilda, maar door issue's met de studio werd deze nooit gemaakt, al werd zijn visie wel in het 2011 verschenen Colombiana gebruikt.



#1. John Wick - Keanu Reeves
Films: John Wick (2014) | John Wick: Chapter 2 (2017)

En op nummer één staat dan toch de coole huurmoordenaar John Wick van Keanu Reeves. Baba Yaga kreeg 35 procent van de stemmen. Wick debuteerde in de gelijknamige film van regisseurs Chad Stahelski (Highlander) en David Leitch (Deadpool 2) en deze bleek een doorslaand succes. Het tweede deel bleek net zo'n visueel én gewelddadig spektakel en later dit jaar is er dus het derde deel. En het lijkt er niet op dat Wick daarna kan genieten van zijn pensioen.



NieuwsFilm

meest populair