Algemeen

'Bohemian Rhapsody' in Nederlandse Box Office Top 3 aller tijden

Monsterhit in Nederland.

door Bram de Groot om 09:00 in Algemeen
Wereldwijd bracht de muzikale Freddie Mercury / Queen-film Bohemian Rhapsody al bijna 850 miljoen dollar op en daarmee is het met afstand de financieel succesvolste (muzikale) biopic tot op heden. In Nederland staat de film zelfs op de derde stek in de Nederlandse Box Office-lijst aller tijden!

Aan de Nederlandse bioscoopkassa's wist Bohemian Rhapsody met Rami Malek als Freddie Mercury tot op heden maar liefst 19,5 miljoen euro om te zetten. Hiermee ging de film voorbij aan kaskrakers als Avatar (2009) en Skyfall (2012). Op dit moment moet de muzikale biopic alleen Titanic (1997) en Spectre (2015) nog boven zich dulden. Tijdens Valentijnsdag werd het twee miljoenste bioscoopkaartje verkocht.

De complete top vijf van de Nederlandse Box Office-lijst aller tijden

#1. Titanic (1997) met 25.811.758 euro
#2. Spectre (2015) met 20.520.272 euro
#3. Bohemian Rhapsody (2018) met 19.411.172 euro
#4. Avatar (2009) met 18.973.116 euro
#5. Skyfall (2012) met 18.862.913 euro

Op woensdag 13 maart is in het hele land een speciale Sing-Along voorstelling te zien van Bohemian Rhapsody van regisseur Bryan Singer (X-Men: Apocalypse) en afrondend regisseur Dexter Fletcher (Eddie the Eagle). Check de Sing-Along trailer hieronder!16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

horizon

Avatar

Opzienbarend.
Wereldwijd op 69. In de VS op 179!

En dus ook veel James Bond fans hier.

Gigan72

Avatar

4 kut films in dtit lijstje
Alleen de nr 3 is de moeite om te kijken

adofmirosch

Avatar

Deze artikel doet me trouwens denken aan vroeger.
toen filmtotaal elke week de Nederlandse box-office behield.
Kunnen we dat weer terug krijgen? Smiley face

chefry1983

Avatar

Prima prestatie voor een film waarvan men dacht dat deze niet goed zou worden. Ik werd aangenaam verrast en ben dan ook 2x naar de bios gegaan.

SeanDeNiro

Avatar

Dit is niet reëel dunkt me. Titanic kwam 22 jaar geleden uit, een filmkaartje kostte toen de helft. Bezoekersaantallen geven een beter beeld. Ik denk dat BR dan niet in de top 3 zal staan.

Prince John

Avatar

^
Vergeet wel niet dat Titanic een paar jaar terug ook in 3D verscheen; als ik het goed herinner, bracht dat ook een paar miljoen op. Als dat erbij op wordt geteld is het wel wat 'eerlijker'.

McGraig

Avatar

Ik vond het niet meer dan wel aardig. Ik kon niet serieus kijken naar iemand die voor geen meter op Mercury lijkt met een groot kunstgebit. Afgezien daarvan was het veel te braaf en de laatste 20 minuten zijn niet meer dan een greatest hits parade.

akketa

Avatar

McGraig "en de laatste 20 minuten zijn niet meer dan een greatest hits parade."


Dan zou ik toch even het Live Aid concert op youtube erbij pakken. Daarnaast ook op internet lezen waarom dit wordt gezien als een historisch moment in de muziekgeschiedenis.

chefry1983

Avatar

^
Beste live concert ooit gezien

Colruiter

Avatar

Dat je in een biografie van Henry VIII of Napoleon een beetje feiten verdraait en aanpast... geen probleem... die jongens zijn al zolang dood en alleen historici zullen de fouten zien, maar als je een biografie maakt van iemand die nog geen 30 jaar dood is dan moet je je toch een beetje aan de feiten houden. Deze film is gewoon de zoveelste melksessie van Brian May en Roger Taylor die complete controle hadden over het verhaal en dus alles wat te confronterend was gedumpt hebben. Zonder Freddy Mercury geen Queen, John Deacon heeft zich eraan gehouden, voor May en Taylor heb ik niet veel respect meer over na dit gedrocht.

GreenHornet

Avatar

Colruiter heeft gelijk...

Darthmar

Avatar

Op zich is Bohemian Rhapsody een goeie muziekfilm alleen als autobiografische film klopt er geen bal van. Op het moment dat je realiseert dat bijna alles wat wordt verteld niet historisch correct is dan valt de film tegen.

Thebirds

Avatar

Ik sluit me aan bij Colruiter en Darthmar.

NieuwsFilm

meest populair