Marvel-baas over films na 'Avengers: Endgame'

Marvel-baas over films na 'Avengers: Endgame'

Gaat Scarlett Johansson R-rated in Black Widow?

Marvel Studios mag zich ondertussen de succesvolste filmstudio van de afgelopen jaren noemen. Sinds 2008 worden nagenoeg alle films binnen het Marvel Cinematic Universe (MCU) sterk ontvangen en neemt de opbrengst aan de wereldwijde bioscoopkassa's ieder jaar toe. Maar welke films krijgen we na Spider-Man: Far From Home te zien?

Marvel Studios-baas Kevin Feige sprak met ComicBook.com over de toekomst van het MCU en liet weten dat Black Widow helemaal niet R-rated (16+) wordt. De film lijkt dus gewoon PG-13 (12+) te worden. Op de vraag of het gerucht over de hogere leeftijdsclassificatie naar de prullenbak verwezen kan worden, reageerde Feige duidelijk: "Ja, dat is correct. Dat was nooit het plan. Iemand schrijft op 'Ik hoorde dat deze R-rated wordt' en dan neemt iedereen het over."

MCU-films vanaf 2020
Ondanks dat Cate Shortlands Black Widow met Scarlett Johansson bijna in productie gaat, is nog niet duidelijk wanneer deze verschijnt. Feige over de films die na Spider-Man: Far From Home gaan verschijnen: "Er is nog geen mandaat om meer dan twee films per jaar te maken. Zoals we de afgelopen paar jaar hebben gezien, als het van nature gebeurt, de ideeën er zijn en de teams er klaar voor zijn, dan zullen we niets achterhouden. Dan maken we de films."

Eerder onthulde Feige dat hij de films na Far From Home pas na Avengers: Endgame gaat onthullen. Er staan overigens al flink wat data vast voor 2020 en verder, met vanaf 2021 drie films per jaar. Dit bevestigde hij tegenover Comicbook.com: "We zullen niets aankondigen tot na Endgame en Spider-Man." En: "Ik denk niet dat we vijf of zes jaar zullen aankondigen, maar we weten wel een beetje waar we de komende vijf tot zes jaar naartoe willen."

Date en kanshebbers
Hieronder een overzicht, met daarachter de kanshebbers:

- 1 mei 2020 (Black Widow)
- 6 november 2020 (The Eternals)
- 12 februari 2021 (Black Panther 2)
- 7 mei 2021 (Doctor Strange 2)
- 5 november 2021 (Shang-Chi)
- 18 februari 2022 (Captain Marvel 2)
- 6 mei 2022 (Guardians of the Galaxy Vol. 3)
- 29 juli 2022 (Spider-Man 3)

NieuwsFilm

meest populair