Algemeen

Kevin Feige verklapt: Chinese superheld 'Shang-Chi' wordt toegevoegd aan Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe

De eerste plannen voor de volgende fase van het Marvel-universum liggen al op tafel voordat fase 3 goed en wel is afgerond.

door Corneel Vanfleteren om 10:56 in Algemeen
Nu Avengers: Endgame voor de deur staat, en we sinds vorige week weten dat niet Endgame maar Spider-Man: Far From Home Fase 3 van het Marvel Cinematic Universe afsluit, staan fans al te trappelen om te weten wat er in Fase 4 gaat gebeuren. Op een fan-evenement klapte grote baas Kevin Feige uit de biecht.

Het fan-evenement in Shanghai was georganiseerd voor de promotie van Avengers: Endgame, dat straks ook in China te zien zal zijn. Maar de Chinese fans wilden vooral weten wanneer er nu eindelijk een Chinese superheld in de Marvel-films zal verschijnen. En toen zei Feige iets wat hij eigenlijk niet mocht zeggen: "Dit is geen vraag over Endgame, dit is een vraag over de toekomst. Ik mag eigenlijk geen vragen over de toekomst beantwoorden, maar in dit geval doe ik het wel, want het antwoord is ja." Daarmee is Shang-chi een zekerheid als toevoeging voor het MCU.

De groeiende Chinese markt
Dat Feige daar nu al antwoord op geeft, is misschien niet zó vreemd. Er waren immers al zeer sterke geruchten, en een regisseur was al gevonden. De Chinese markt wordt steeds belangrijker voor Hollywood-studio's, dus is het niet verwonderlijk dat ook Marvel hoopt op meer winst in het Verre Oosten met een Chinese held in de hoofdrol. Strategisch is het dus een belangrijke zet.

Shang-Chi was voor het eerst te zien als Marvel Comics-held in 1973, met als bijnaam Master of Kung-Fu. In 2007 was hij nog een belangrijk personage in een Heroes For Hire comic book. Nu krijgt hij dus een eigen filmadaptatie, geregisseerd door Destin Daniel Cretton, waarvan de opnames snel zouden kunnen beginnen.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Ik denk dat shang-chi ook een miljard gaat halen. Vooral in China en Japan samen totaal. En de rest van Europa en Noord Amerika

lamoteg

Avatar

Zoals black Panther in Amerika

voldemort8690

Avatar

denk wel dat phase 4 vol leuke verrassingen zal zijn

Goov25

Avatar

Ach.. Afgelopen jaren steeds minder ah genieten van Marvel. Merkte dat ik meer nog keek om te weten hoe t verhaal verder ging dan omdat het nou allemaal zo gaaf is. Na Endgame (en héél misschien de laatste spinnemans) gezien te hebben is phase 3 en de Infiniti Saga afgerond, dus dan stop ik met Marvel kijken en volgen. Het is goed geweest.

Filmgast2.0

Avatar

Totaal niet bekend met dit personage maar vraag me wel af hoe hij gaat passen in het "cosmic" gedeelte van Phase 4. Gezien ze daarin toch juist meer het cosmische gedeelte wilde verkennen?

Rutherford

Avatar

Van Iron Man tot Endgame zijn er ook talloze subgenres gepasseerd. Black Widow die nu in de ruimte zal gaan, wie had dat gedacht/verwacht. Dus we zien hoe wel. De held spreekt me niet aan maar het is Marvel, dus wordt vast een bioscoopbezoekje. Ik snap wel dat er mensen Marvelmoe worden, maar als fan van het eerste uur krijg ik er niet genoeg van.

StarWars-SGPer

Avatar

Eerder om etnische diversiteit te creëren en om fans in het verre oosten een plezier te doen dan omdat het een cool personage is.

ridjieddo

Avatar

@Goov25: ik hou je eraan;)

@StarwarsSGP: ik kom uit het westen en ik vind shang-chi wel cool ;)

Frietgezicht

Avatar

Klinkt vooral alsof ze moeten gaan vissen uit de reservebak. Nooit gehoord van deze kerel. Voor erbij ok maar hoop dan toch echt meer op de X-Men.

Goov25

Avatar

Haha @ridjieddo is goed :D

KeesjeNL

Avatar

Jammer. Altijd weer dat verchinezen van films tegenwoordig, zoals StarWars-SGPer ook schreef.

Sunspot

Avatar

@Goov25

Heb dat ook, was leuk, opbouw, maar altijd hetzelfde eigenlijk en teleurstellende film Infinity War, hoewel Thanos en Thor het 'gered' hebben voor mij, had echt meer verwacht.

GA sowieso wel kijken naar komende films denk, maar wel beetje klaar mee, vooral als het dezeflde formule blijft houden.

Hoop dan ook dik dat ze Xmen niet zo maken als al die andere superheldenfilms, verdient Xmen ook niet, dat moet echt een serieuzere toon hebben vind ik.

Sunspot

Avatar

Ben wel in voor meer films als Glass, meer realistische 'superheldenfilms', wat ook al aan de gang lijkt te zijn gelukkig.

Ook benieuwd naar Vaillant.

nieuwslaatste nieuws

meest populair