Kevin Feige verklapt: Chinese superheld 'Shang-Chi' wordt toegevoegd aan Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe

Kevin Feige verklapt: Chinese superheld 'Shang-Chi' wordt toegevoegd aan Fase 4 van het Marvel Cinematic Universe

De eerste plannen voor de volgende fase van het Marvel-universum liggen al op tafel voordat fase 3 goed en wel is afgerond.

Nu Avengers: Endgame voor de deur staat, en we sinds vorige week weten dat niet Endgame maar Spider-Man: Far From Home Fase 3 van het Marvel Cinematic Universe afsluit, staan fans al te trappelen om te weten wat er in Fase 4 gaat gebeuren. Op een fan-evenement klapte grote baas Kevin Feige uit de biecht.

Het fan-evenement in Shanghai was georganiseerd voor de promotie van Avengers: Endgame, dat straks ook in China te zien zal zijn. Maar de Chinese fans wilden vooral weten wanneer er nu eindelijk een Chinese superheld in de Marvel-films zal verschijnen. En toen zei Feige iets wat hij eigenlijk niet mocht zeggen: "Dit is geen vraag over Endgame, dit is een vraag over de toekomst. Ik mag eigenlijk geen vragen over de toekomst beantwoorden, maar in dit geval doe ik het wel, want het antwoord is ja." Daarmee is Shang-chi een zekerheid als toevoeging voor het MCU.

De groeiende Chinese markt
Dat Feige daar nu al antwoord op geeft, is misschien niet zó vreemd. Er waren immers al zeer sterke geruchten, en een regisseur was al gevonden. De Chinese markt wordt steeds belangrijker voor Hollywood-studio's, dus is het niet verwonderlijk dat ook Marvel hoopt op meer winst in het Verre Oosten met een Chinese held in de hoofdrol. Strategisch is het dus een belangrijke zet.

Shang-Chi was voor het eerst te zien als Marvel Comics-held in 1973, met als bijnaam Master of Kung-Fu. In 2007 was hij nog een belangrijk personage in een Heroes For Hire comic book. Nu krijgt hij dus een eigen filmadaptatie, geregisseerd door Destin Daniel Cretton, waarvan de opnames snel zouden kunnen beginnen.

NieuwsFilm

meest populair