In mei verschijnen er heel veel nieuwe films op Netflix!

In mei verschijnen er heel veel nieuwe films op Netflix!

Heel veel nieuws volgende maand!

Netflix heeft vandaag een hele waslijst aan films aangekondigd voor de komende maand. In mei blijken er weer een aantal mooie en interessante titels te verschijnen. Hieronder een overzicht met vijf topfilms en aanraders, gevolgd door een compleet overzicht met alle nieuwe films. Welke films ga jij sowieso kijken?

Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile (3 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Berlinger | Cast: Zac Efron, Lily Collins, Jeffrey Donovan, e.a. | Jaar: 2019
Begin dit jaar ging deze biopic over de beruchte Amerikaanse seriemoordenaar Ted Bundy in première op het Sundance Film Festival. Na een heuse biedingsoorlog, ging Netflix er uiteindelijk met de rechten vandoor. Begin mei komt deze veelbelovende film dan eindelijk uit. De verwachtingen zijn hooggespannen, want deze prent zou zomaar eens het toegangsticket van hoofdrolspeler Zac Efron kunnen zijn voor het serieuze awardcircuit. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Liz, de vriendin van Bundy, die tegen beter weten in bleef geloven in zijn onschuld.



Searching (4 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Aneesh Chaganty | Cast: John Cho, Debra Messing, Melissa Disney, e.a. | Jaar: 2018
In deze sterk ontvangen foundfootagefilm doet een hopeloze vader een laatste poging om zijn verloren dochter te vinden. Hij besluit op een plek te zoeken waar vandaag de dag iedereen zijn geheimen bewaard; zijn dochters laptop. Searching speelt zich grotendeels af op hetzelfde laptopscherm. Deze creatieve insteek, het spannende verhaal en de lekkere wendingen maken van Searching een steengoede thriller en dus een absolute aanrader. De onverwachtse ontknoping overtreft nog eens alles.



See You Yesterday (17 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Stefon Bristol | Cast: Frank Harts, Myra Lucretia Taylor, Astro, e.a. | Jaar: 2019
De twee schoolvrienden C.J. en Sebastian besteden elke minuut van hun vrije tijd aan het ontwikkelen van hun nieuwste uitvinding; een rugtas waarmee je kunt tijdreizen. Wanneer Calvin, de broer van C.J., na een aanvaring met de politie komt de overlijden, besluit het jonge duo om hun onafgemaakte technologie in te zetten om hem te redden. Deze scifi-film wordt geproduceerd door niemand minder dan Spike Lee (BlacKkKlansman) en vormt het regiedebuut van Stefon Bristol.



The Great Gatsby (18 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Baz Luhrmann | Cast: Leonardo DiCaprio, Elizabeth Debicki, Joel Edgerton, e.a. | Jaar: 2013
FilmTotaal-recensent Jelle Fastenau omschreef deze film alweer bijna zes jaar geleden als 'een kleurrijke en extravagante achtbaanrit door een van de grootste romans uit de Amerikaanse cultuur'. Deze goed ontvangen boekverfilming speelt zich af in de roaring twenties. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van Nick Carraway. Hij ziet de wereld van de steenrijke Jay Gatsby ineenstorten, omdat Gatsby obsessief zijn grote liefde Daisy probeert terug te winnen. The Great Gatsby vertelt een interessant verhaal, heeft een sterke cast en is visueel aantrekkelijk. Zeker (nog eens) kijken dus!



The Dark Tower (22 mei)
Bekijk de afbeeldingRegie: Nikolaj Arcel | Cast: Idris Elba, Matthew McConaughey, Jackie Earle Haley, e.a. | Jaar: 2017
The Dark Tower, een verfilming van het gelijknamige boek van horrorauteur Stephen King, was in meerdere opzichten een flop. Het was eigenlijk de bedoeling dat The Dark Tower het begin van een hele filmserie zou worden, maar die plannen gaan niet door. Zonde, want The Dark Tower is op zich een prima film. Nu de film eind deze maand op Netflix verschijnt, heb je een goede reden om hem toch eens op een vrije zaterdagavond te bekijken. Met slechts een speelduur van 95 minuten ben je zo door de film heen. Het lot van verschillende werelden staat op het spel en het is aan de laatste Scherpschutter om de Donkere Toren te redden. Spannend!




En verder deze maand...

2 mei:
Ocean's Twelve (2004)

3 mei:
Dumplin' (2018)
Alles ist gut (2018)
The Last Summer (2019)

8 mei:
The Emoji Movie (2017)

10 mei:
Whitney (2018)

16 mei:
The Money Pit (1986)
Funny People (2009)

19 mei:
Clash of the Titans (2010)

21 mei:
Same kind of different as Me (2017)

24 mei:
The Perfection (2018)
Rim of the World (2019)

25 mei:
Hotel Artemis (2018)

27 mei:
The Smurfs (2011)

31 mei:
Always Be My Maybe (2019)

NieuwsFilm

meest populair