Featured

De 11 grootste spoilers voor 'Avengers: Endgame'!

Vanaf vandaag mogen we spoilen.

door Bram de Groot om 05:00 in Featured
Vanaf vandaag mogen we het vervolg op Avengers: Infinity War gaan spoilen. Dit is iets dat Anthony en Joe Russo verleden week hebben aangegeven. Toch gaan we niet gelijk los, en bieden we gewoon nog een spoiler-waarschuwing!


Let op: SPOILERS!


Hieronder de elf grootste spoilers uit de vierde Avengers-film. Het zijn de meeste opvallende gebeurtenissen in de film, al zijn er uiteraard nog veel meer zaken die je niet wilt weten voordat je de film voor de eerste keer gaat kijken.

1. Tony Stark sterft

Aan het einde van de film gaat Tony Stark dood en dit betekent het definitieve einde van de rol van Robert Downey Jr. in het Marvel Cinematic Universe, in ieder geval in de huidige tijdlijn. Stark gaat dood nadat hij de enige uitkomst om Thanos (Josh Brolin) te kunnen verslaan werkelijkheid maakt. Hij bemachtigt de Infinity Stones van Thanos en gebruikt deze tegen hem. De energie die daarbij vrijkomt doodt de held die het filmuniversum in 2008 aftrapte. Een nieuwe Iron Man lijkt er overigens wel klaar te staan.


2. Natasha Romanoff offert zichzelf

Endgame vraagt al eerder om de dood van een Avenger, namelijk Natasha Romanoff a.k.a. Black Widow. Op de planeet Vormir weet ze zichzelf op te offeren voor de Soul Stone, terwijl Hawkeye dit liever zou willen doen. Toch "wint" het personage van Scarlett Johansson de onderlinge strijd met Hawkeye en valt naar beneden. Hawkeye ontwaakt met de Soul Stone, Black Widow is dood. Overigens lijkt Johansson terug te keren in de filmreeks voor een prequel-solofilm over Black Widow.


3. Steve Rogers draagt schild over aan Falcon

Helemaal aan het einde van de film zien we hoe Steve Rogers terug in de tijd gaat om de verschillende Infinity Stones terug te plaatsen in de oorspronkelijke tijdlijn, in de hoop geen alternatieve tijdlijnen te starten. Hij kiest er dan ook voor om op een bepaald moment bij Peggy Carter te blijven. Ondanks dat veel mensen bedenkingen hebben bij de situatie dat we Cap aan het einde als een oude man zien in de huidige MCU-tijdlijn, zien we dat Chris Evans' oude Rogers zijn schild geeft aan Falcon, die daarmee de nieuwe Captain America lijkt te worden.


4. Complex tijdreizen

Zoals aangegeven gaan de Marvel-helden tijdreizen in Endgame. Met dank aan vooral Ant-Man en Tony Stark keren ze terug naar gebeurtenissen in de films The Avengers (2012), Thor: The Dark World (2013) en Guardians of the Galaxy (2014). Ook is er een scène op Vormir, vergelijkbaar als in Avengers: Infinity War (2018) en wordt 1970 bezocht, waar Tony Stark zijn vader ontmoet in een prachtige scène. Overigens gaan ze terug in de tijd om de Infinity Stones eerder te bemachtigen dan Thanos.


5. Het is 2023

Het is nu 2023 in het Marvel Cinematic Universe, dus 5 jaar na Infinity War. De Avengers weten de actie van Thanos uit die film terug te draaien, maar dat heeft tot gevolg dat de helft van de wereldbevolking (en daarbuiten) 5 jaar jonger is dan het deel dat niet werd getroffen door de eerste knip in de vingers van de Mad Titan. Dit gaat ongetwijfeld een rol spelen in Spider-Man: Far From Home die doorgaat waar Endgame eindigt.


6 en 7. Thor is dik en Hulk is slim

Een opmerkelijke en vermakelijke personage-ontwikkeling is er voor Chris Hemsworths Thor die een flinke bierbuik heeft gekregen doordat hij aan de drank is geraakt sinds hij het zichzelf verwijt dat hij Thanos niet wist te doden in Infinity War. Daarnaast is Hulk nu Professor Hulk. In 5 jaar tijd hebben Mark Ruffalo's Bruce Banner en Hulk zich in elkaar kunnen vinden. Nu is er enkel de kracht van Hulk en de brains van Banner. Allebei vreemd, maar zeker geen slechte ontwikkelingen.


8. Loki leeft!

Ondanks dat de Loki uit Infinity War definitief dood is, wist de Loki uit 2012 middels de tesseract te ontsnappen en hij bevindt zich nu in een alternatieve tijdlijn. Waar is (nog) onbekend. De kans is groot dat dit onderdeel wordt van de tv-serie die er rond het personage van Tom Hiddleston moet gaan verschijnen op Disney+.


9 en 10. Captain America is "worthy" en Thor is een Guardian

In de grootse eindslag blijkt dat Captain America de hamer van Thor kan tillen en gebruiken. Het gevolg is een enorm spektakel. Dat Captain America "worthy" is, werd al een beetje gehint in Avengers: Age of Ultron (2015). Ook aardig is het feit dat Thor aansluit bij de Guardians of the Galaxy. Het team lijkt op zoek te gaan naar Zoe Saldana's Gamora. Vanaf heden is Tessa Thompsons Valkyrie de leider van New Asgard, in Noorwegen.


11. De Infinity Stones bestaan nog

Dit is niet iets dat echt onthuld wordt in de film, maar de Infinity Stones bestaan nog in de huidige tijdlijn. De in de eerste 15 minuten onthoofde Thanos zegt namelijk dat hij de Infinity Stones heeft gereduceerd tot het atomische niveau. De regisseurs hebben recent onthuld dat de stenen daarmee nog bestaan in het hoofduniversum. Waar is onduidelijk. Kortom, ergens bestaan de Space Stone, Mind Stone, Reality Stone, Power Stone, Time Stone en Soul Stone dus nog. De kans lijkt klein dat deze een belangrijke rol gaan spelen in de toekomstige films; met Endgame is de Infinity Saga namelijk afgerond.

15 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

d3c3pticon0608

Avatar

Waarom moet dit artikel.. spoilen om het spoilen? Mensen die de film nog niet hebben gezien, zitten echt niet op dit artikel te wachten.. en mensen die de film al hebben gezien weten deze punten al.. Nu wordt er gedaan alsof spoilen iets is om trots op te zijn..
Ga is aan de gang met actueel en goed film nieuws ipv. Oude koeien uit de sloot te halen, om maar Marvel nieuws te creëren.

Ang3l

Avatar

Waarom zou je willen spoilen om t spoilen?
Als je een artikel scrhijft en er zit een spoiler in, sure.
maar het oplepelen van spoilers.... ook al is t "embargo" voorbij: WHY?

aspers

Avatar

Waarom kom je hier zeuren over de spoilers als de naam van het artikel "DE 11 GROOTSTE SPOILERS VOOR 'AVENGERS: ENDGAME'!" is en er bovenaan ook nog eens staat 'Let op SPOILERS'. Het lijkt wel alsof ze hier echt NOOIT iets goed kunnen doen.

Ik heb het artikel met veel plezier nog even gelezen Dus dank FT!

Frietgezicht

Avatar

Ik denk dat de dood van Thanos zo snel in de film erbij had gemogen. Grote spoiler en leverde toch wel reacties op in de zaal omdat mensen het niet verwacht hadden. Dus is het een dikke spoiler die een grote verrassing eruit haalt.

SuPa

Avatar

Leuk artikel Smiley face

Boer

Avatar

Jaa echt een goed artikel dit! Chapeau!

Goov25

Avatar

Leuk idd om de grootste verrassingen (de spoilers) uit Endgame nog ff te lezen!

Ang3l

Avatar

@Aspers

Ik zeur niet dat ik gespoiled ben, ik heb de film al lang gezien ;) Daar gaat de kritiek dus helemaal niet om. Het gaat e rom dat er een artikel komt met gewoon een droge feitelijke opsomming van de spoilers. Waarom?

Dat is voor de mensen die de film al gezien hebben niet boeiend waarschijnlijk, want t gaat er niet verder op in. En voor de mensen die de film NIET gezien hebben ook niet, want die willen t waarschijnlijk niet weten.

Wat is t nut?

Raki-Pure

Avatar

Zijn er nog mensen aanwezig op filmtotaal.nl die de film nog niet hebben gezien ??? dit artikel is nauwelijks nog een spoiler te noemen Smiley face

Boer

Avatar

Nouja, FT moet toch op de een of andere manier 10 marvel berichten per dag posten. Anders krijgen ze helaas niet genoeg clicks...

Mothercopper

Avatar

Dude, denk dat het merendeel van de bezoekers van deze site de film al hebben gezien. En daarbij het staat in hoofdletters boven het artikel.

Maar goed, het einde van de film was een beetje flauw. Ik bedoel stark, banner, ant man zijn niet de domsten, maar niemand die even bedacht om de handschoen naar Antartica of de maan te brengen nadat Thanos schip vernietigd was. Super lame.

kokosnoot

Avatar

mothercopper, Captain marvel kan tegen alle em golflengten waarom deed zij de handschoen niet aan. Gamma straling doet haar niks. Ze had het zo op kunnen lossen. Daarbij hoef je de infinity stones helemaal niet te vernietigen. Er is 1 simple oplossing die dat hele probleem omzeilt.
Je geeft de stenen de opdracht..zich in gelijke verhouding..tot alles wat bestaat....over alles wat bestaat te verdelen. Dan is de energie niet weg maar alles krijgt precies een stukje van de macht zoals het nu in verhouding staat tot al het andere in het bestaan. Dat is een beetje als...stel alles wordt tien keer groter..zouden we dat merken....nee! Dan blijft voor alles, alles gelijk. Met zo een laaste bevel zouden de infinity stones zich gelijkmatig verdelen over alles wat bestaat en nooit meer terug te roepen zijn en tegelijkertijd zouden ze geen evenwicht verstoren en zou alles het zelfde blijven!

JMRG

Avatar

@kokosnoot Ik las ergens dat de russo’s enz Captain Marvel niet zoveel props wilde geven in deze film anders zou ze de “shine” wegpakken van de OG 6.. het moest echt om hun gaan en het zou ook wat zijn zij komt pas kijken en heeft pas een film en dan gaat zij de snap doen daar zou veel kritiek op zijn gekomen!

kokosnoot

Avatar

@JMRG Ja, daar heb je gelijk in! Daar was heel veel kritiek op gekomen. Zou inderdaad de film niet ten goede komen en veel boze fans. Toch zou het wel leuk zijn Als Tony stark de genoemde oplossing zou gebruiken, waarbij hij Thanos eigenlijk dubbel aftroeft, nl ook qua intelligentie. Want die kwam op geen beter idee in zijn tijdlijn dan dat de stenen vernietigd moeten worden. Dat dan nog net even aan Thanos vertellen voor hij tot stof vergaat, en daarbij de de Iron man handschoen laten zien zonder stenen.

NieuwsFilm

meest populair