De 11 grootste spoilers voor 'Avengers: Endgame'!

De 11 grootste spoilers voor 'Avengers: Endgame'!

Vanaf vandaag mogen we spoilen.

Vanaf vandaag mogen we het vervolg op Avengers: Infinity War gaan spoilen. Dit is iets dat Anthony en Joe Russo verleden week hebben aangegeven. Toch gaan we niet gelijk los, en bieden we gewoon nog een spoiler-waarschuwing!


Let op: SPOILERS!


Hieronder de elf grootste spoilers uit de vierde Avengers-film. Het zijn de meeste opvallende gebeurtenissen in de film, al zijn er uiteraard nog veel meer zaken die je niet wilt weten voordat je de film voor de eerste keer gaat kijken.

Bekijk de afbeelding1. Tony Stark sterft

Aan het einde van de film gaat Tony Stark dood en dit betekent het definitieve einde van de rol van Robert Downey Jr. in het Marvel Cinematic Universe, in ieder geval in de huidige tijdlijn. Stark gaat dood nadat hij de enige uitkomst om Thanos (Josh Brolin) te kunnen verslaan werkelijkheid maakt. Hij bemachtigt de Infinity Stones van Thanos en gebruikt deze tegen hem. De energie die daarbij vrijkomt doodt de held die het filmuniversum in 2008 aftrapte. Een nieuwe Iron Man lijkt er overigens wel klaar te staan.


Bekijk de afbeelding2. Natasha Romanoff offert zichzelf

Endgame vraagt al eerder om de dood van een Avenger, namelijk Natasha Romanoff a.k.a. Black Widow. Op de planeet Vormir weet ze zichzelf op te offeren voor de Soul Stone, terwijl Hawkeye dit liever zou willen doen. Toch "wint" het personage van Scarlett Johansson de onderlinge strijd met Hawkeye en valt naar beneden. Hawkeye ontwaakt met de Soul Stone, Black Widow is dood. Overigens lijkt Johansson terug te keren in de filmreeks voor een prequel-solofilm over Black Widow.


Bekijk de afbeelding3. Steve Rogers draagt schild over aan Falcon

Helemaal aan het einde van de film zien we hoe Steve Rogers terug in de tijd gaat om de verschillende Infinity Stones terug te plaatsen in de oorspronkelijke tijdlijn, in de hoop geen alternatieve tijdlijnen te starten. Hij kiest er dan ook voor om op een bepaald moment bij Peggy Carter te blijven. Ondanks dat veel mensen bedenkingen hebben bij de situatie dat we Cap aan het einde als een oude man zien in de huidige MCU-tijdlijn, zien we dat Chris Evans' oude Rogers zijn schild geeft aan Falcon, die daarmee de nieuwe Captain America lijkt te worden.


Bekijk de afbeelding4. Complex tijdreizen

Zoals aangegeven gaan de Marvel-helden tijdreizen in Endgame. Met dank aan vooral Ant-Man en Tony Stark keren ze terug naar gebeurtenissen in de films The Avengers (2012), Thor: The Dark World (2013) en Guardians of the Galaxy (2014). Ook is er een scène op Vormir, vergelijkbaar als in Avengers: Infinity War (2018) en wordt 1970 bezocht, waar Tony Stark zijn vader ontmoet in een prachtige scène. Overigens gaan ze terug in de tijd om de Infinity Stones eerder te bemachtigen dan Thanos.


Bekijk de afbeelding5. Het is 2023

Het is nu 2023 in het Marvel Cinematic Universe, dus 5 jaar na Infinity War. De Avengers weten de actie van Thanos uit die film terug te draaien, maar dat heeft tot gevolg dat de helft van de wereldbevolking (en daarbuiten) 5 jaar jonger is dan het deel dat niet werd getroffen door de eerste knip in de vingers van de Mad Titan. Dit gaat ongetwijfeld een rol spelen in Spider-Man: Far From Home die doorgaat waar Endgame eindigt.


Bekijk de afbeelding6 en 7. Thor is dik en Hulk is slim

Een opmerkelijke en vermakelijke personage-ontwikkeling is er voor Chris Hemsworths Thor die een flinke bierbuik heeft gekregen doordat hij aan de drank is geraakt sinds hij het zichzelf verwijt dat hij Thanos niet wist te doden in Infinity War. Daarnaast is Hulk nu Professor Hulk. In 5 jaar tijd hebben Mark Ruffalo's Bruce Banner en Hulk zich in elkaar kunnen vinden. Nu is er enkel de kracht van Hulk en de brains van Banner. Allebei vreemd, maar zeker geen slechte ontwikkelingen.


Bekijk de afbeelding8. Loki leeft!

Ondanks dat de Loki uit Infinity War definitief dood is, wist de Loki uit 2012 middels de tesseract te ontsnappen en hij bevindt zich nu in een alternatieve tijdlijn. Waar is (nog) onbekend. De kans is groot dat dit onderdeel wordt van de tv-serie die er rond het personage van Tom Hiddleston moet gaan verschijnen op Disney+.


Bekijk de afbeelding9 en 10. Captain America is "worthy" en Thor is een Guardian

In de grootse eindslag blijkt dat Captain America de hamer van Thor kan tillen en gebruiken. Het gevolg is een enorm spektakel. Dat Captain America "worthy" is, werd al een beetje gehint in Avengers: Age of Ultron (2015). Ook aardig is het feit dat Thor aansluit bij de Guardians of the Galaxy. Het team lijkt op zoek te gaan naar Zoe Saldana's Gamora. Vanaf heden is Tessa Thompsons Valkyrie de leider van New Asgard, in Noorwegen.


Bekijk de afbeelding11. De Infinity Stones bestaan nog

Dit is niet iets dat echt onthuld wordt in de film, maar de Infinity Stones bestaan nog in de huidige tijdlijn. De in de eerste 15 minuten onthoofde Thanos zegt namelijk dat hij de Infinity Stones heeft gereduceerd tot het atomische niveau. De regisseurs hebben recent onthuld dat de stenen daarmee nog bestaan in het hoofduniversum. Waar is onduidelijk. Kortom, ergens bestaan de Space Stone, Mind Stone, Reality Stone, Power Stone, Time Stone en Soul Stone dus nog. De kans lijkt klein dat deze een belangrijke rol gaan spelen in de toekomstige films; met Endgame is de Infinity Saga namelijk afgerond.

NieuwsFilm

meest populair