Algemeen

Smaakt de 'Black Widow' solofilm door 'Endgame' als mosterd na de maaltijd?

Of valt er nog iets te vertellen over de Wreker van Scarlett Johansson?

door Arjen Rooseboom om 22:30 in Algemeen
Na optredens in Iron Man 2, The Avengers, Winter Soldier, Age Of Ultron, Civil War en Infinity War leek de verhaallijn van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) mooi afgerond met Endgame, maar toch krijgt ze nu in 2020 alsnog een eigen solofilm, Black Widow. Alleen is dat niet een beetje laat, vragen fans zich af. En zijn we nog geïnteresseerd in oude koek met verse helden op komst?

Regisseur Joe Russo vertelde tijdens comicbook.com dat dit project wel degelijk toegevoegde waarde aan 'het grotere plaatje' zal hebben en dat eerder gelekte plotdetails over een topgeheime missie naar Boedapest wel eens konden kloppen. In de stripboeken draagt deze missie bij aan haar persoonlijke transformatie van badass Russische KGB-agent tot uiteindelijke Avenger zoals wij die leerden kennen.

Dus of we krijgen simpelweg het verleden en privéleven van de heldin te zien of het is een knipoog naar de plannen voor het Cosmic Multiverse waar verhalen zich in diverse tijdzones en meerdere werelden kunnen afspelen, zodat de studio feitelijk oneindig kan uitbreiden en niets zeker is. Tenslotte zijn er het afgelopen decennium in de Infinity Saga genoeg broodkruimels achtergelaten die die mogelijkheid bieden.

Fugitive, Millenniumbug & Taskmaster
Wat tot nu toe bekend is over de plot, maar nog niet definitief bevestigd: Natasha Romanoff wordt bij haar geboorte gedumpt bij de KGB die haar opvoedt en opleidt tot de ultieme spion. Maar na de val van de Sovjet-Unie probeert de regering haar te elimineren. Jaren later, rond de millenniumwisseling, werkt zij als freelancer in het hedendaagse New York City waar dé gevreesde computerbug voor chaos zorgt.

Andere rollen die gecast zijn, zijn voor Florence Pugh, Rachel Weisz en David Harbour als de grote schurk Tony Masters a.k.a. Taskmaster, een oud-huurling die andermans krachten in een flits kan kopiëren. Opnames voor de film van regisseuse Cate Shortland staan gepland voor de komende maanden, startend in juni.

16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dukat

Avatar

Inderdaad, mosterd na de maaltijd

kokosnoot

Avatar

Persoonlijk vind ik dat geen mosterd na de maaltijd!

Ten eerste heeft ze een veelzijdige persoonlijkheid. Die ik heel wat leuker vindt dan CM.
Dan heeft ze een heel interessant verleden en daar gaat het juist hierom. Ze kan een leuke, boeiende solo film neerzetten die ook zonder Marvel super krachten boeit. Zo kan ook een Tony Stark uit een paralel universum best nog een hele leuke iron man neerzetten ook na onze End Game. Hoe dan ook, ik zou het heel leuk vinden.

Mav Damian

Avatar

Het voelt wel mosterd na maaltijd.

Guyon2002

Avatar

Taskman? Leuk om te zien dat jullie je research doen

Rafael11

Avatar

Dit kan best leuk worden hoor maar een black widowfilm had al veel eerder moeten komen.

Filmziener

Avatar

Het zou wel een beetje vreemd zijn als hij zei: “Deze film voegt totaal niks toe en je hoeft hem eigenlijk niet te zien.” Natuurlijk doet hij deze uitspraken!

Speedster

Avatar

We will wait and see :D Kunnen er nu moeilijk over oordelen voor we het gezien hebben ;)

GreenHornet

Avatar

Captain Marvel was ook geen Mosterd maar wel Brie na de maaltijd

Master Of Films

Avatar

En zijn we nog geïnteresseerd in oude koek met verse helden op komst?
Ja duh! Moeten we dan verder met die flauwe, saaie, houterige Captain Mary Sue. Alleen maar omdat Stokbroodje Brie een leuk koppie hebt.

kokosnoot "Persoonlijk vind ik dat geen mosterd na de maaltijd! Ten eerste heeft ze een veelzijdige persoonlijkheid. Die ik heel wat leuker vindt dan CM."
Ik ben het volledig met je eens wat betreft haar persoonlijkheid en haar mysterieuze verleden. Helemaal tov Captain Mary Sue.
Wat ook enorm helpt voor Black Widow is Scarlett Johansson. Zij geeft tenminste om haar filmkarakter. Stokbroodje Brie heeft alleen een politieke correcte agenda die ze misbruikt voor Carol Danvers/Captain Mary Sue.

Enfin die mosterd na de maaltijd opmerking is soort van terecht. De solo (prequel) film van Black Widow had jaren geleden gemaakt moeten worden! De keuze wat Black Widow heeft gedaan in Endgame staat hier zelfs los ervan.

Voor een core Avenger zonder solo film was ze behoorlijk veel te zien in de MCU:

Iron Man 2, The Avengers, Captain America: The Winter Soldier, Avengers: Age of Ultron, Captain America: Civil War, Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame.

Kortom zij had allang haar eigen solo film verdiend. Gelukkig krijgt zij alsnog haar eigen solo film waardoor ik niet meer de mosterd na de maaltijd prefereer, maar beter laat dan nooit. Een MCU film om naar uit te kijken.

Rutherford

Avatar

Ze is geboren in 1985 (zie Winter Soldier). Dan is ze 15 in 2000, toch heel jong om freelancer te zijn.

SunChaser

Avatar

Ze leidt een nieuwe superheldin op. Plus door de Multiverse is er altijd ergens anders een Black Widow.

SunChaser

Avatar

Het speelt zich af in 1999 in een hedendaags NY. Dat lijkt me tegenstrijdig.

B@chelor

Avatar

Ik heb helemaal niks met BW en nooit gehad. Voor mij hoeft deze film dan ook niet, maar wie weet en wordt deze film nog wat. We shall see ;)

GreenHornet

Avatar

ze kunnen haar wel jonger maken met moderne technieken

Innocent

Avatar

Maakt allemaal geen ene fuck uit waar het om gaat, ik kijk gewoon graag naar scarlet.

NieuwsFilm

meest populair