Smaakt de 'Black Widow' solofilm door 'Endgame' als mosterd na de maaltijd?

Of valt er nog iets te vertellen over de Wreker van Scarlett Johansson?

Na optredens in Iron Man 2, The Avengers, Winter Soldier, Age Of Ultron, Civil War en Infinity War leek de verhaallijn van Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) mooi afgerond met Endgame, maar toch krijgt ze nu in 2020 alsnog een eigen solofilm, Black Widow. Alleen is dat niet een beetje laat, vragen fans zich af. En zijn we nog geïnteresseerd in oude koek met verse helden op komst?

Regisseur Joe Russo vertelde tijdens comicbook.com dat dit project wel degelijk toegevoegde waarde aan 'het grotere plaatje' zal hebben en dat eerder gelekte plotdetails over een topgeheime missie naar Boedapest wel eens konden kloppen. In de stripboeken draagt deze missie bij aan haar persoonlijke transformatie van badass Russische KGB-agent tot uiteindelijke Avenger zoals wij die leerden kennen.

Dus of we krijgen simpelweg het verleden en privéleven van de heldin te zien of het is een knipoog naar de plannen voor het Cosmic Multiverse waar verhalen zich in diverse tijdzones en meerdere werelden kunnen afspelen, zodat de studio feitelijk oneindig kan uitbreiden en niets zeker is. Tenslotte zijn er het afgelopen decennium in de Infinity Saga genoeg broodkruimels achtergelaten die die mogelijkheid bieden.

Fugitive, Millenniumbug & Taskmaster
Wat tot nu toe bekend is over de plot, maar nog niet definitief bevestigd: Natasha Romanoff wordt bij haar geboorte gedumpt bij de KGB die haar opvoedt en opleidt tot de ultieme spion. Maar na de val van de Sovjet-Unie probeert de regering haar te elimineren. Jaren later, rond de millenniumwisseling, werkt zij als freelancer in het hedendaagse New York City waar dé gevreesde computerbug voor chaos zorgt.

Andere rollen die gecast zijn, zijn voor Florence Pugh, Rachel Weisz en David Harbour als de grote schurk Tony Masters a.k.a. Taskmaster, een oud-huurling die andermans krachten in een flits kan kopiëren. Opnames voor de film van regisseuse Cate Shortland staan gepland voor de komende maanden, startend in juni.

NieuwsFilm

meest populair