Wat gebeurde er met Loki na 'Avengers: Endgame'?

Wat gebeurde er met Loki na 'Avengers: Endgame'?

De Russo's leggen de vertakkingen uit.

Na Avengers: Endgame is het Marvel-universum stevig door elkaar geschud. En Loki (Tom Hiddleston) krijgt straks een eigen tv-reeks op Disney+. Maar hoe zit dat dan, aan het begin van Infinity War was dood toch gewoon dood? Regisseurs Joe en Anthony Russo proberen de situatie te verhelderen.

Zoals de titel van dit artikel al doet vermoeden, bevat de uitleg SPOILERS.

Iedereen bij Marvel was het er over eens, elk personage dat stierf in Infinity War, bleef dood. Behalve dan diegenen die verdwenen na de Snap. En toch ontsnapt Loki aan die redenering. De verklaring? Alternatieve tijdlijnen en de Space Stone. De Loki aan het begin van Infinity War is inderdaad dood. Maar de jongere versie ten tijde van de eerste Avengers-film leeft nog, en kon ontsnappen dankzij de Space Stone en daarna verdwijnen voor de rest van de film. Het is deze versie die we later nog gaan tegenkomen.

Vertakte realiteit
De plotlijn die uitgezet werd in Thor: The Dark World en Thor: Ragnarok doet er nu niet meer toe. De 'huidige' Loki heeft nooit gevangen gezeten op Asgard, en groeide ook niet dichter naar Thor toe. Kan dit nog rechtgezet worden? Nee, zeggen de Russo's. Joe: "Wanneer Loki wegteleporteert met de Space Stone, zou hij zijn eigen tijdlijn creëren. Het wordt erg ingewikkeld, maar het zou onmogelijk zijn voor Cap om de tijdlijn recht te zetten, tenzij hij Loki vond. Op het moment dat Loki zoiets dramatisch doet als de Space Stone nemen, heeft hij een vertakte realiteit gecreëerd." Anthony voegt eraan toe: "We hebben hier te maken met het idee van multiverses en vertakte realiteiten. Dus zijn er veel realiteiten."

Of de Russo's met deze uitleg nu enige klaarheid hebben geschapen, laten we maar in het midden. Ondertussen krijgt Loki een eigen tv-programma op Disneys gloednieuwe streamingdienst Disney+, dus reken er maar op dat de 'vertakte realiteit' daar weer terugkeert.



NieuwsFilm

meest populair