Dark Elves bijna in het leger van Thanos in 'Avengers: Endgame'

Dark Elves bijna in het leger van Thanos in 'Avengers: Endgame'

Thor: The Dark World-slechteriken bij in de eindstrijd.

De makers van Avengers: Endgame durfden het aan om terug te grijpen op gebeurtenissen in de film Thor: The Dark World. Nu blijkt dat de Dark Elves uit die film bijna in het eindgevecht tussen de Avengers en Thanos te zien waren.

Uiteraard volgen er nu spoilers voor de film. In gesprek met Slash Film zei Matt Aitken, de visual effects-supervisor bij Weta Digital, dat "op een zeker ogenblik er Dark Elves zouden voorbijkomen,", maar dat ze "uiteindelijk niet zijn komen opdagen." En: "De Dark Elves zijn genoemd, maar we zijn nooit zover gekomen om ze klaar te maken voor het slagveld."


Welke slechteriken dan wel?
De Dark Elves werden uiteindelijk niet echt gemist in het enorme leger van Thanos. Deze was overduidelijk groot genoeg. Er waren drie groepen die Thanos steunden in het gevecht, namelijk de Chitauri (uit The Avengers, 2012). Dit ras had de beschikking over soort van Chitauri-gorilla's. Aitken: "We zien dat de Chitauri hen aan kettingen vasthouden, en ze dan vrijlaten."

Ook zijn de Outriders - die met de acht ledenmaten - te zien. Deze monsters zagen we uiteraard al in Avengers: Infinity War tijdens het slagveld in Wakanda. De derde groep zijn de Sakaarans. Deze waren te zien in Guardians of the Galaxy uit 2014. "Het zijn de Sakaarans, en ik denk dat we ze voor het eerst in Guardians zagen, op Morag," aldus Aitken. "Het zijn soort van de grondtroepen die Quill probeerden te stoppen toen hij de Power Stone pakte en ontsnapt van Morag."

NieuwsFilm

meest populair