Herleef 'Avengers: Endgame' [deel 4]: Stark Gauntlet & terugkeer van Korg

Het vierde (en voorlopig laatste) deel van dit unieke kijkje achter de schermen!


Let op! Dit artikel bevat (mogelijke) spoilers!

Avengers: Endgame bevat vele visuele effecten, zoals elke film tegenwoordig. Deze effecten zorgen voor een verbluffende filmervaring. Inmiddels hebben een aantal studio's die mee hebben geholpen aan Endgame hun portfolio geüpdatet met interessante VFX-beelden en nieuwe foto's van de film.

Deze week hebben we een drietal artikelen geplaatst waarin de visuele magie die Endgame tot leven heeft gebracht uitgebreid werd uitgelicht. In dit vierde (en voorlopig ook laatste) deel nemen we onder meer de Stark Gauntlet en de vernietigende krachten van Captain Marvel onder de loep.

Hulk met de Stark Gauntlet
Om Thanos (Josh Brolin) te kunnen verslaan, maakt Tony Stark (Robert Downey Jr.) een eigen Infinity Gauntlet - de Stark Gauntlet. Professor Hulk (Mark Ruffalo) biedt zich aan voor de eerste vingerknip waarmee iedereen die tot stof was vergaan mee terug wordt gebracht. Door de daarbij vrijkomende energie een ontzettend pijnlijke taak. Hulk schreeuwt het dan ook uit van de pijn. Marvel heeft de groene slimmerik met behulp van performance capture-technologie tot leven gebracht. Daarna mochten de diverse VFX-studio's aan de slag. Hieronder zie je een deel van dat VFX-proces!

Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Tropische terugkeer Korg en Miek
Zou de terugkeer van Korg (Taika Waititi) en Miek een last-minute-toevoeging zijn geweest? Hij werden dankzij zijn droge grappen in Thor: Ragnarok (2017) immers mateloos populair onder fans. In Endgame keren hij en zijn vriend terug voor een leuke cameo in het nieuwe Asgard. Waititi heeft zijn personage met performance capture tot leven gebracht, zoals te zien is op de onderstaande foto. Leuk detail: Korg draagt hier een tropisch T-shirt met een ananaspatroontje. Dit ontwerp is gebaseerd op een echte outfit van Waititi die hij droeg tijdens Comic-Con.

Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Captain Marvel haalt ruimteschip neer
Last van een aantal vervelende ruimteschepen? Bel Carol Danvers alias Captain Marvel (Brie Larson)! Zoals we eerder dit jaar in haar solofilm al zagen, haalt zij zonder moeite een hele vloot neer. Hoewel Captain Marvel maar een kleine rol heeft in Endgame, maakt zij tijdens hét eindgevecht een schitterende rentree. Met haar kosmische krachten boort ze namelijk een gat in Thanos' ruimteschip waardoor deze uit de lucht valt. Hieronder een tweetal mooie stills van dat moment!

Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Bonus: Rocket in Asgard & tijdreis

Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Bekijk de afbeelding
Dit was het voor nu!
» Lees hier deel 1, deel 2 óf deel 3! «


Avengers: Endgame draait nu in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair