Algemeen

Gerucht: Wachowski's maken 'The Matrix 4' met Michael B. Jordan

De ster uit onder andere 'Creed' en 'Black Panther' moet een belangrijke hoofdrol gaan spelen.

door Arjen Rooseboom om 09:42 in Algemeen
In 1999 brachten de broers Andy & Larry Wachowski ons The Matrix, een baandbrekende sci-fi. In 2003 volgden back-to-back de mindere sequels Reloaded en Revolutions die meer van hetzelfde boden, maar desalniettemin financieel succesvol genoeg waren. Dat er een vierde deel zat aan te komen, werd al een tijdje gefluisterd en Discussing Film weet nu te melden dat de Wachowski's, inmiddels de zussen Lilly & Lana, terug zijn gehaald voor de regie.

Vorige maand kwam Slashfilm naar buiten met een opmerking van stuntman Chad Stahelski die naderhand onjuist bleek te zijn, maar volgens THR heeft studio Warner Bros een eerste scenario van Zak Penn goedgekeurd en is acteur Michael B. Jordan (Creed/Black Panther) definitief aan boord om een belangrijk personage te gaan vertolken. Zijn bedrijf Outlier Society Productions zal tevens produceren.

Reboot of vervolg?
Het is niet bekend wat de film zal zijn; een reboot, prequel (geruchten gaan dat Jordan een jongere versie van Laurence Fishburne's Morpheus moet worden) of een chronologisch vervolg op Revolutions.

Het project, waarvan de opnames in 2020 zullen starten in Chicago, wordt op dit moment klaargestoomd onder de geheimzinnige werktitel "Ice Cream". Plotdetails zijn nog in de maak, maar één trouw crewlid is alvast weer bevestigd. Het gaat om Hugh Bateup, de art-director van de oorspronkelijke films, die terugkeert als production designer.

17 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Raki-Pure

Avatar

The Matrix staat in mijn lijst van favoriete films Smiley face ... hoop dat ze dit niet verneuken.

MajorJos

Avatar

De eerste Matrix is fantastisch. De twee vervolgen heb ik onlangs pas gekeken, maar die deden mij minder (op de snelweg scène na). Het bevatte slecht acteerwerk en Zion vond ik lelijk vormgegeven, net als de robots die de inwoners gebruiken. Het verhaal had nog wel wat, maar ik stoorde me teveel aan randzaken. Een 4de film hoeft voor mij niet.

Tako

Avatar

Deel 1 was super. Deel 2-3 viel tegen. Ik zou wel eens willen zien of ze dat nog een kunnen herstellen met een deel 4.

omniesbonsai

Avatar

Het leven waar we nu in leven is deel 1
En misschien is deel 4 of reboot ,nog duidelijker voor het leven waar we nu in leven (neem je rode of blauwe pil?)

lamoteg

Avatar

Ik wil een nieuw verhaal, maar geen reboot. Ook geen prequel

Tako

Avatar

@lamoteg

Doe een voorstel! Smiley face

Asperientje

Avatar

Als ze een verhaal kiezen uit de Animatrix is dat ook erg vet.

Frietgezicht

Avatar

Het is niet bekend of de film een reboot zal zijn (geruchten gaan dat Jordan een jongere versie van Laurence Fishburne's Morpheus moet worden) of dat het een chronologisch vervolg is op Revolutions.


Lol, wat is de bron? Vervolg of prequel is het compleet tegenovergestelde.
Jordan is zwart, Fishburne ook dus roepen wat mensen op het internet bij reacties dat het dan vast wel hetzelfde personage moet zijn. 1 + 1 = 2 toch.
En dan nemen andere sites dan weer over als ‘geruchten’.

Devenace

Avatar

Vond de hele trilogie geweldig, Jordan is niet een acteur die ik serieus kan nemen, weet niet wat het is, te hoog nep gehalte dat om hem heen hangt.
Dus dat houd eigenlijk al in dat hij geen gewicht kan dragen in welke film dan ook.

Goku32

Avatar

Zonder John wick in de hoofd rol is het niks

Goku32

Avatar

Frietgezicht 1 en 1 kan ook 11 zijn

Artificialis

Avatar

Michael B. Jordan? Daar heb ik echt geen zin in. Bij voorkeur een vervolg of andere versie van de Matrix waarin dezelfde karakters gebruikt kunnen worden. De acteurs staan vast te popelen om terug te keren.

GreenHornet

Avatar

Vraag me af hoe de special effects zullen zijn.
In die tijd was het top

SeanDeNiro

Avatar

Alleen met de hoofdrolspelers van de eerste drie delen kan dit iets gaan worden. Een jongere versie slaat kant nog wal. En een hoofdrol voor een getinte nog minder.

Sunspot

Avatar

Niet met B. Jordan, die gast lijkt in elke film hetzelfde, weet niet, vind hem niet geschikt voor Matrix, weet al precies wat we gaan krijgen.

Serieus, hij heeft in elke film dezelfde blik, zelfde gedrag, echt alles haha

Civilian Supreme

Avatar

Ook ik vind Michael b Jordan helemaal niks. Hij is juist een acteur waardoor ik een film met hem er in niet zo snel zal kijken. Zou vooral gezien de populariteit van Keanu Reeves op het moment erg zonde zijn als hij niet gewoon terugkomt.
Maar ja met Lily en Lana kun je alles verwachten.

Civilian Supreme

Avatar

@green hornet
De special effects van deel 1 wel ja.
De cgi van een aantal scenes in deel 2 vond ik toen al tenenkrommend slecht en totaal onnodig. Het was al 'cool' genoeg wat ze deden met echte acteurs daar hoefden geen overduidelijke geanimeerde acteurs aan toegevoegd te worden.

NieuwsFilm

meest populair