Eindelijk: Sylvester Stallone is begonnen aan 'The Expendables 4'!

Er moet wat goedgemaakt worden na het tegenvallende derde deel.

In de week waarin half Amerika feestvierde wegens The Fourth Of July is blijkbaar ook de creativiteit van acteur Sylvester Stallone (73) aangewakkerd, want de spierbundel heeft op zijn Instagram aangekondigd bezig te zijn met het script voor de vierde film in de Expendables-franchise, een wens van zowel hemzelf als de fans.


Toen het eerste deel in 2010 verscheen, bracht deze wereldwijd bijna 275 miljoen op. Het tweede deel deed het in 2012 zelfs beter met 315 miljoen. Met het derde deel in 2014 verslikten de makers zich echter en mede doordat de film online lekte, stokte de teller al op 214 miljoen.

Toegegeven fouten achteraf waren het vervangen van de R-rating voor een PG13-rating en een generatie nieuwe (onbekende) actiehelden te introduceren in de hoop zo een breder en jonger publiek aan te spreken, wat eigenlijk niet meer werkt voor 'ouwe rotten' zoals Dolph Lundgren, Arnold Schwarzenegger, Jet Li, Wesley Snipes, Chuck Norris, Bruce Willis, Harrison Ford, Antonio Banderas, Mel Gibson en Jean-Claude Van Damme, om er maar gewoon een paar op te noemen.

Geen vrouwen, maar nog steeds mannen
Eerder werden de plannen voor een vrouwelijke spin-off variant, The Expendabelles, nog afgeblazen en de afgelopen jaren kregen projecten zoals Creed II en Rambo V: Last Blood voorrang bij Stallone. Nu deze allebei (bijna) voltooid zijn, kan hij gaan nadenken waar de succesvolle en keiharde 'Guns, Grunts & Glory'-franchise naartoe moet gaan.

Wie er gaan schitteren in het vierde deel is vooralsnog niet bekend. Waarschijnlijk keren alle bovenstaande sterren gewoon weer terug en gaan er, zoals gebruikelijk, nog een aantal grote namen toegevoegd worden. Fans hopen op Nicolas Cage, Steven Seagal, John Travolta, Jackie Chan, Keanu Reeves of wellicht onze eigen Rutger Hauer.

NieuwsFilm

meest populair