Eindelijk officieel: Dit wordt Marvels Phase 4!

Eindelijk officieel: Dit wordt Marvels Phase 4!

Marvel heeft heel veel nieuwe projecten aangekondigd.

Marvel Studios was dit jaar weer aanwezig op de San Diego Comic-Con. Daar liet de studio dit jaar geen trailers zien, maar onthulde het wel de belangrijkste wapenfeiten voor Phase 4. Van vijf films zijn nu de releasedata en titels aangekondigd, op de rest moeten we nog wachten, maar zijn wel al nieuwe feiten van bekend.

Hieronder volgt eerst een overzicht van de releasedata die zijn aangekondigd. Daarna volgt per film de informatie die Marvel Studios heeft onthuld.


Releasedata
De releasedata die door Marvel onthuld zijn, zijn als volgt:
Black Widow: 1 mei 2020
Eternals: 6 november 2020
Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings: 21 februari 2021
Doctor Strange and the Multiverse of Madness: 7 mei 2021
Thor: Love and Thunder: 5 november 2021


Black Widow - 1 mei 2020
De eerste film in Marvels Phase 4 is Black Widow, de solofilm voor Scarlett Johanssons Natasha Romanoff. Veel is er niet over bekend, maar Marvel bevestigde wel de cast, die naast Johansson zal bestaan uit Florence Pugh, David Harbour en Rachel Weisz. Verder is ook de schurk van de film onthuld.

Bekijk de afbeelding
Tijdens het panel vertelde Marvel dat Taskmaster de grote slechterik zal zijn. Alhoewel Taskmaster relatief onbekend zal zijn voor gewone kijkers van het MCU, kennen comicfans hem vast en zeker. Hij heeft krachten die photographic reflexes genoemd worden en hem ertoe in staat stellen elke vechtbeweging na te bootsen, zolang hij ze maar eenmaal gezien heeft. Daardoor is hij een uiterst sterke strijder.


Eternals - 6 november 2020
Heel veel is er niet verteld over deze film. Marvel heeft bovenal de indrukwekkende cast bevestigd, die zal bestaan uit: Salma Hayek als teamleider Ajax, Richard Madden als Ikaris, Don Lee als Gigamesh, Angelina Jolie als Thena, Brian Tyree Henry als Phastos, Lauren Ridloff als Makkari, Lia McHugh als Sprite en Kumail Nanjiani als Kingo.

Bekijk de afbeelding

Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings - 21 februari 2021
Tijdens het panel werd ook meteen bekend gemaakt dat Simu Liu de rol van Shang-Chi speelt. Daarnaast is Tony Leung te zien als The Mandarin, een schurk die in Iron Man 3 voorkwam, maar nog niet gezien was. Daar komt nu verandering in. Ook vertelt men dus de legende van de 10 Rings, de criminele organisatie.

Bekijk de afbeelding
In de comics beschikt de Mandarin over tien ringen, die elk de geest van een lang geleden overleden legendarische kosmische krijger bevat. Die werden door een buitenaardse ontdekkingsreiziger naar de Aarde gebracht en eindigde in de Valley of Spirits in China. Dat werd gevonden door de Mandarin, die daardoor superkrachten krijgt.


Doctor Strange and the Multiverse of Madness - 7 mei 2021
Dit vervolg wordt volgens regisseur Scott Derrickson de eerste horrorfilm van het MCU. Niet alleen keren regisseur Derrickon en acteur Benedict Cumberbatch terug. Ook zullen we Elizabeth Olsen als Scarlet Witch zien. Het is ook opvallend dat de film een verbinding heeft met de serie WandaVision. Waar de film over gaat, behalve het multiversum, is niet zeker.

Bekijk de afbeelding

Thor: Love and Thunder - 5 november 2021
Deze vierde Thor-film wordt nog interessant. Naast Chris Hemsworth en Tessa Thompson, is namelijk ook Natalie Portman te zien als Lady Thor. Dat betekent meteen dat de film de franchise weer op z'n kop gaat zetten. Vermoedelijk maakt regisseur Taika Waititi er weer iets opvallends van, net als Thor: Ragnarok.

Bekijk de afbeelding
In de comics krijgt Jane kanker. Ze krijgt hulp van Asgard om te genezen en laat op een dag zien dat ze waardig is om Mjolnir te gebruiken. De kracht van de hamer en de transformatie in Thor verergert de kanker. Als ze dat in deze film ook meemaakt, wordt dat dus een interessant verhaal met een leuke en een behoorlijk minder leuke kant.


Blade in het MCU
Marvel bevestigde ook dat er een nieuwe Blade-film aan zit te komen. Daarin zal Oscar-winnaar Mahershala Ali, die eerder in de serie Luke Cage een schurk speelde, de titelrol op zich nemen.

Bekijk de afbeelding

X-Men naar het MCU
Nadat Marvel Fox overnam, was het even afwachten om te horen wanneer de studio met de X-Men aan de slag gaat. Heel veel liet men niet weten, behalve dat de X-Men inderdaad naar het MCU komen. De studio bevestigde enkel dat dit al in Phase 4 het geval zal zijn. Wanneer is niet bekend. Wel weten we, gezien de releasedata van alle andere net genoemde films, dat ze er niet voor 2022 in te zien zullen zijn. Mogelijk zal het multiversum van Doctor Strange 2 wel een rol krijgen hierin.


De Fantastic Four
Natuurlijk brengt Marvel ook een film uit met de First Family. Er is nog niets bekend over de film, behalve dat deze er komt. Wie de schrijver en regisseur zijn is niet duidelijk. Wel zal Marvel snel zoeken naar acteurs voor de rollen van Mister Fantastic, Invisible Woman, Human Torch en The Thing.


Andere projecten
Naast al het bovenstaande, heeft Marvel Studios van een aantal andere projecten bevestigd dat ze er inderdaad gaan komen. Meer dan dat werd er helaas niet over aangekondigd. Het gaat daarbij om:
Black Panther 2
Guardians of the Galaxy Vol. 3
Captain Marvel 2


NieuwsFilm

meest populair