Featured

Eindelijk officieel: Dit wordt Marvels Phase 4!

Marvel heeft heel veel nieuwe projecten aangekondigd.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Marvel Studios was dit jaar weer aanwezig op de San Diego Comic-Con. Daar liet de studio dit jaar geen trailers zien, maar onthulde het wel de belangrijkste wapenfeiten voor Phase 4. Van vijf films zijn nu de releasedata en titels aangekondigd, op de rest moeten we nog wachten, maar zijn wel al nieuwe feiten van bekend.

Hieronder volgt eerst een overzicht van de releasedata die zijn aangekondigd. Daarna volgt per film de informatie die Marvel Studios heeft onthuld.


Releasedata
De releasedata die door Marvel onthuld zijn, zijn als volgt:
Black Widow: 1 mei 2020
Eternals: 6 november 2020
Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings: 21 februari 2021
Doctor Strange and the Multiverse of Madness: 7 mei 2021
Thor: Love and Thunder: 5 november 2021


Black Widow - 1 mei 2020
De eerste film in Marvels Phase 4 is Black Widow, de solofilm voor Scarlett Johanssons Natasha Romanoff. Veel is er niet over bekend, maar Marvel bevestigde wel de cast, die naast Johansson zal bestaan uit Florence Pugh, David Harbour en Rachel Weisz. Verder is ook de schurk van de film onthuld.


Tijdens het panel vertelde Marvel dat Taskmaster de grote slechterik zal zijn. Alhoewel Taskmaster relatief onbekend zal zijn voor gewone kijkers van het MCU, kennen comicfans hem vast en zeker. Hij heeft krachten die photographic reflexes genoemd worden en hem ertoe in staat stellen elke vechtbeweging na te bootsen, zolang hij ze maar eenmaal gezien heeft. Daardoor is hij een uiterst sterke strijder.


Eternals - 6 november 2020
Heel veel is er niet verteld over deze film. Marvel heeft bovenal de indrukwekkende cast bevestigd, die zal bestaan uit: Salma Hayek als teamleider Ajax, Richard Madden als Ikaris, Don Lee als Gigamesh, Angelina Jolie als Thena, Brian Tyree Henry als Phastos, Lauren Ridloff als Makkari, Lia McHugh als Sprite en Kumail Nanjiani als Kingo.Shang-Chi and the Legend of the 10 Rings - 21 februari 2021
Tijdens het panel werd ook meteen bekend gemaakt dat Simu Liu de rol van Shang-Chi speelt. Daarnaast is Tony Leung te zien als The Mandarin, een schurk die in Iron Man 3 voorkwam, maar nog niet gezien was. Daar komt nu verandering in. Ook vertelt men dus de legende van de 10 Rings, de criminele organisatie.


In de comics beschikt de Mandarin over tien ringen, die elk de geest van een lang geleden overleden legendarische kosmische krijger bevat. Die werden door een buitenaardse ontdekkingsreiziger naar de Aarde gebracht en eindigde in de Valley of Spirits in China. Dat werd gevonden door de Mandarin, die daardoor superkrachten krijgt.


Doctor Strange and the Multiverse of Madness - 7 mei 2021
Dit vervolg wordt volgens regisseur Scott Derrickson de eerste horrorfilm van het MCU. Niet alleen keren regisseur Derrickon en acteur Benedict Cumberbatch terug. Ook zullen we Elizabeth Olsen als Scarlet Witch zien. Het is ook opvallend dat de film een verbinding heeft met de serie WandaVision. Waar de film over gaat, behalve het multiversum, is niet zeker.Thor: Love and Thunder - 5 november 2021
Deze vierde Thor-film wordt nog interessant. Naast Chris Hemsworth en Tessa Thompson, is namelijk ook Natalie Portman te zien als Lady Thor. Dat betekent meteen dat de film de franchise weer op z'n kop gaat zetten. Vermoedelijk maakt regisseur Taika Waititi er weer iets opvallends van, net als Thor: Ragnarok.


In de comics krijgt Jane kanker. Ze krijgt hulp van Asgard om te genezen en laat op een dag zien dat ze waardig is om Mjolnir te gebruiken. De kracht van de hamer en de transformatie in Thor verergert de kanker. Als ze dat in deze film ook meemaakt, wordt dat dus een interessant verhaal met een leuke en een behoorlijk minder leuke kant.


Blade in het MCU
Marvel bevestigde ook dat er een nieuwe Blade-film aan zit te komen. Daarin zal Oscar-winnaar Mahershala Ali, die eerder in de serie Luke Cage een schurk speelde, de titelrol op zich nemen.X-Men naar het MCU
Nadat Marvel Fox overnam, was het even afwachten om te horen wanneer de studio met de X-Men aan de slag gaat. Heel veel liet men niet weten, behalve dat de X-Men inderdaad naar het MCU komen. De studio bevestigde enkel dat dit al in Phase 4 het geval zal zijn. Wanneer is niet bekend. Wel weten we, gezien de releasedata van alle andere net genoemde films, dat ze er niet voor 2022 in te zien zullen zijn. Mogelijk zal het multiversum van Doctor Strange 2 wel een rol krijgen hierin.


De Fantastic Four
Natuurlijk brengt Marvel ook een film uit met de First Family. Er is nog niets bekend over de film, behalve dat deze er komt. Wie de schrijver en regisseur zijn is niet duidelijk. Wel zal Marvel snel zoeken naar acteurs voor de rollen van Mister Fantastic, Invisible Woman, Human Torch en The Thing.


Andere projecten
Naast al het bovenstaande, heeft Marvel Studios van een aantal andere projecten bevestigd dat ze er inderdaad gaan komen. Meer dan dat werd er helaas niet over aangekondigd. Het gaat daarbij om:
Black Panther 2
Guardians of the Galaxy Vol. 3
Captain Marvel 2


26 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ridjieddo

Avatar

Dr strange 2 en thor 4 holy shit!!!! Verder moet je ook alle Disney+ series kijken omdat ze direct impact hebben op het algehele MCU verhaal (Falcon WinterSoldier, Loki, WandaVision, Hawkeye)
Is het What If projext een serie of ook een film? Als film dan zijn jullie die vergeten, is een animatie project.

Trinidaduz

Avatar

Ik vond Ali fantastisch als cottonmouth. Ik ben verder niet bekend met hem mbt vechtscenes ed. Het zou gaaf zijn alsWesley Snipes nog een cameo heeft.

Verder ben ik wel nieuwsgierig geworden naar de black widow film. En natuurlijk de rest ook. Disney mag van mij nog 20 jaar doorgaan met het mcu.

Mysterio90

Avatar

Naast dat dit een supervette line up is en ik enorm benieuwd ben naar het horror thema in dr. strange 2, merk ik toch dat ik zwaar teleurgesteld ben dat er met geen woord over spider-man 3 of avengers 5 is gerept.

Jeroen Pasman

Avatar

Is dit de héle fase 4 ? Of komen er nog meer titels ?

Guyon2002

Avatar

@ridjieddo What If? is een animatieserie voor Disney+

Super vet om deze films en ideeën zo te zien. Echt vet dat Blade nu terugkomt en dat Scarlet Witch niet gedegradeerd is naar Disney+ only.
Ik zou trouwens graag John Krasinski en Emily Blunt willen zien als Mister Fantastic en Invisible Woman, perfecte casting als je het mij vraagt!

Roeltje

Avatar

Klopt het dat Blade nog niet bevestigd is als serie of film? Wat ik heb meegekregen is het een project, maar nog niet een serie of film. Ben benieuwd wat het dan wordt, Ali is goed gecast in ieder geval.

Verder interessante line-up! De series zijn ook veelbelovend. Het meeste kijk ik uit naar Docter Strange IN (staat 'and' in het artikel ;) the Multiverse of Madness. Ook boeiend wat ze met Scarlet Witch gaan doen. Onverwacht.

Het worden mooie jaren.

EDIT: Ik lees al dat Blade een film wordt.

Rohieth

Avatar

Benieuwd hoe deze films het gaat doen nu er geen Avengers film meer in zicht is.

Ik ben er in ieder geval klaar mee. Genoeg superheldenfilms gezien, tijd voor iets nieuws. Mocht er toch één interessant uitzien, dan overweeg ik 't misschien te gaan kijken.

Gremlin06

Avatar

Hopelijk doen ze deze keer f4 wel goed, die 2015 f4 was bagger

chefry1983

Avatar

Als er een connectie is tussen de Disney+ series en de films moet ik maar eens even kijken waar je die series kan downloaden want ik ga geen abonnement afsluiten.

Decepticon

Avatar

Yes Blade, maar de vraag is of het weer net zo bloederig wordt.
Gelukkig Doctor Strange 2!! En de eerste horror subgenre in de MCU, daar ben ik heel erg benieuwd naar! En Scarlett, Witch past kwa krachten heel goed in een Doctor Strange film.
Maar wat een bout subtitel van Thor 4 zeg, ik heb wel vertrouwen in de film, maar die subtitel is ruk.
Het prijst Marvel zeer goed, maar ik had niet verwacht dat er geen datum voor Black Panther 2 zou zijn. Kevin Feige en zijn minions zijn goed en willen gelukkig ook nieuwe superhelden introduceren.
Verrassend genoeg geen Nova of Adam Warlock.
Maar ik kijk overal naar uit.

Ereptile

Avatar

Ik begreep dat er nog een event aan zit te komen: D23 waarin mogelijk meer wordt aangekondigd?

shellghost

Avatar

Geen Nova. ;(
Aanfluiting....

Blopa

Avatar

Mysterio90
Spiderman is officieel van Sony dus zal ook door Sony worden aangekondigd

Arnold_FF7

Avatar

Ben in alles wel geïnteresseerd behalven thor 4. Heb het gevoel dat het een film wordt met veel social justice elementen

JIGSAW8

Avatar

het lijkt erop dat hulk niet meer terugkomt in het mcu

DoctorManhattan

Avatar

Ik hoop dat het logo voor Thor 4 veranderd, want dit is behoorlijk lelijk, vind ik persoonlijk

TwinsA

Avatar

Misschien wordt het tijd dat filmtotaal een aparte site opricht voor Marvel fans. Meer dan 15 Marvel nieuwspunten éénmaal we op het deze site komen. In veronderstel dat er meer filmnieuws is dan enkel Marvel? Al bij al feliciteer ik Marvel wel voor de fenomenale boxoffice battle tegenover Avatar.

TwinsA

Avatar

En wat Blade betreft; super!

Frietgezicht

Avatar

@ Jigsaw, gelukkig maar want ik vind de Beast achtige Hulk niks toevoegen.
De oude hulk moest iedereen om lachen in de bios(de trap scene) maar dat was een flashback.

JMRG

Avatar

Had toch wel wat beters verwacht maar als het goed is komen de black panther, Spiderman enz na deze films

JMRG

Avatar

Super veel zin in Doctor strange!! Regisseur vertelde dat er veel horror in zou zitten

Chrischzz

Avatar

Dat Thor logo vind ik juist fantastisch.
Geeft een beetje oldskool/jaren 80 sfeertje ofzo..

Goku32

Avatar

We worden iedergeval weer vermaakt met allemaal nu al top films van Marvel. Dus de kassa zal wel Lekker geen rinkelen.

Goku32

Avatar

Wel dom de hulk moet juist in het mcu voor komen. In de comic en serie,s komt de hulk altijd voor dus. Echt dom dat ze hem aan de kant zetten. Net als ant man and wasp hoor je ook niks van jammer

NieuwsFilm

meest populair