Eerste dove Marvel-superheld in 'Eternals'!

Dit is een mooie opsteker voor de dovengemeenschap.

Black Panther (2018) bracht ons de eerste donkere superheld in een titelrol in het Marvel Cinematic Universe, Captain Marvel (2019) werd de eerste vrouwelijke solofilm in de reeks en Tessa Thompsons Valkyrie wordt het eerste openlijke LHBTI-personage in Thor: Love and Thunder (2021). In 2020 krijgt de franchise ook zijn eerste dove superheld.

En dit is uiteraard goed nieuws voor de dovengemeenschap. De afgelopen jaren waren er al dove en slechthorende personages te zien in onder meer The Silence (2019), A Quiet Place (2018), Baby Driver (2017) en Creed (2015). Eind 2020 geeft de doof geboren actrice Lauren Ridloff, bekend uit Wonderstruck (2017) en The Walking Dead (seizoen 9), in Marvels Eternals gestalte aan het personage Makkari.

"Interesse in het aannemen van dove acteurs"
Tegenover ABC News gaf Ridloff eerder dit jaar aan: "Er is een toenemende interesse in het aannemen van dove acteurs, maar er is nog steeds een treurig gebrek aan doof talent achter de schermen, betrokken bij het schrijfproces. Ik voel dat als er meer aanwezigheid zou zijn achter de camera, dat de verhalen die worden verteld op televisie, in film en op het podium intrigerender en waarheidsgetrouwer zullen zijn en tot nadenken zullen stemmen."

In de comics van Jack Kirby is het personage Makkari overigens een man en niet doof. Chloe Zhao's Eternals staat gepland voor 6 november 2020.

NieuwsFilm

meest populair