Featured

Voorspelling: de 9 films vanaf 2022 in het Marvel Cinematic Universe

We weten eigenlijk al heel veel over de volgende fase!

door Bram de Groot om 22:30 in Featured
Met 5 films en 5 series is Phase 4 van het Marvel Cinematic Universe bijna net zo omvangrijk als Phase 3. Toch duurt de vierde fase slechts een kleine 2 jaar; de helft van de derde fase, met 11 films. Het lijkt erop dat Phase 5 met nog grootser vuurwerk komt. Welke films kun je minimaal verwachten?

Het lijkt er verdacht veel op dat we in Phase 4 een grootse introductie krijgen van het multiversum. Zowel enkele films als series gaan dit gegeven dat werd geïntroduceerd in Avengers: Endgame verder uiteenzetten. Phase 5 lijkt vooral een terugkeer naar een Avengers-team te gaan worden. Nog even die vierde fase in één oogopslag:Marvel Cinematic Universe - Phase 5

Hieronder de films die vooralsnog enigszins zijn in te plannen voor de vijfde fase. Uiteraard kunnen er veel zaken veranderen, maar op basis van de onthullingen tijdens Comic Con komt onderstaande planning mogelijk toch al dicht in de buurt van de films die in Phase 5 gaan verschijnen.De Marvel-films in 2022

Het lijkt er verdacht veel op dat Black Panther 2 de vijfde fase gaat aftrappen. De datum 22 februari 2022 staat al in de boeken. Het eerste deel verscheen ook in februari, in 2018. Het grootste gedeelte van de cast keert terug en ook regisseur Ryan Cooler staat in de boeken. Daarna lijkt het eindelijk tijd voor Guardians of the Galaxy Vol. 3 van regisseur James Gunn die eerst DC's The Suicide Squad afrondt. In Vol. 3, vermoedelijk te verschijnen op 6 mei 2022, gaat het team hoogstwaarschijnlijk op zoek naar Gamora.

De derde film lijkt Blade te gaan worden, met niemand minder dan tweevoudig Oscarwinnaar Mahershala Ali, waarschijnlijk op de datum 29 juli 2022. Een outsider voor de plek is Spider-Man 3, al lijkt Marvel eerder te kiezen voor een solofilm met een nieuw personage dan voor een vervolgfilm.


22 februari 2022: Black Panther 2
6 mei 2022: Guardians of the Galaxy Vol. 3
29 juli 2022: BladeDe Marvel-films in 2023


Voor 2023 zijn er nog geen datums aangekondigd, maar de kans lijkt groot dat dit jaar wordt gestart in februari / maart, met Captain Marvel 2. Het vervolg wordt naar verwachting opnieuw een prequelfilm en lijkt de juiste film waarin duidelijk wordt aangegeven wat erin in de nieuwe Marvel-sage op het spel staat. De grootse mei-zomerfilm lijkt de introductiefilm Fantastic 4 te gaan worden. De film is al aangekondigd door Kevin Feige en brengt personages als Mr. Fantastic, The Thing, Invisible Woman en Human Torch naar het filmuniversum. En wie weet zelfs ook Dr. Doom of Silver Surfer.

Mocht Marvel vasthouden aan drie films per jaar, dan heeft Spider-Man 3 de beste papier om in juli 2023 te verschijnen. Na deze film zou het contact met Sony Pictures aflopen, dus de kans bestaat dat Marvel Studios graag de Sinister Six introduceert. Dit team met slechteriken is al grotendeels geïntroduceerd in het MCU. Mocht het personage Blade al in Phase 4 of 5 in een andere film een opwachting maken, dan zou Blade eventueel in juli of november 2023 kunnen verschijnen.


Februari / maart 2023: Captain Marvel 2
Mei 2023: Fantastic 4
Juli 2023: Spider-Man 3 / Sinister SixDe Marvel-films in 2024


Na films over personages als Black Panther, Captain Marvel, Spider-Man, Doctor Strange en (Mighty) Thor en uiteraard nieuwe helden lijkt 2024 een uitgelezen jaar om Avengers 5 te laten verschijnen. Feige gaf al aan dat hij weet welk team het wordt. De kans lijkt groot dat Marvel begin dat jaar een introductiefilm van een Nieuwe Marvel-held laat verschijnen (misschien wel Nova) en uiteraard moeten ook de X-Men een eigen film krijgen. Mochten we zover zijn, dan zou het een mooi moment zijn om Phase 6 en 7 te analyseren.


Februari / maart 2024: Nieuwe Marvel-held
Mei 2024: Avengers 5, mogelijk Dark Avengers
Juli / november 2024: X-Men filmOverige mogelijkheden

Als de Disney+ series in 2020 en 2021 succesvol genoeg zijn, dan krijgen we in Phase 5 uiteraard ook series te zien. Er verschenen afgelopen maanden geruchten over series rond Rocket & Groot, Lady Sif en Nicky Fury. Daarnaast kan het dat Marvel Studios meer films per jaar gaat uitgeven. De kans bestaat zelfs dat Spider-Man 3 nog in 2021 verschijnt. De kans bestaat overigens dat Marvel Studios tijdens D23 in het Anaheim Convention Center in Anaheim te Californië van 23 tot en met 25 augustus. Zo niet, dan lijkt Comic Con 2020 of 2021 iets om naar uit te kijken.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

shellghost

Avatar

Ik mis Nova in dit alles. ;(

Ang3l

Avatar

Lady Sif? Die is al eens op komen dagen voor SHIELD.
Leuk bijkarakter, maar een eigen serie? Meh.

Gremlin06

Avatar

Hopelijk doen ze met die derde spider-man iets met Miles Morales

The Collector

Avatar

Heel vet allemaal, hoop dat de fantastic four eindelijk de film krijgen die ze verdienen. Alleen jammer dat er geen vervolg op Ant-man and the wasp staat gepland, erg leuke en vermakelijke films.

Rutherford

Avatar

Ik zie eerder een X-Men film verschijnen dan een Avengers film. Zeer blij met Blade, Fantastic Four en X-Men. Hoop ergens ook nog op Nova. Weinig interesse in Capt Marvel 2 en Black Panther 2. We zien wel.

Arnold_FF7

Avatar

Eerst zien hoe thor 4 en marvel 2 het gaan doen. Aangezien ik verwacht dat deze misschien wel een grote mislukking kunnen worden. Hope het niet maar als het gebeurt verbaas me het niet

JIGSAW8

Avatar

wat worden er toch de laatste tijd weinig marvel berichten geplaatst zeg...

NieuwsFilm

meest populair