Regisseur 'IT' weet al wat zijn volgende horror-remake wordt

Regisseur 'IT' weet al wat zijn volgende horror-remake wordt

En als hij het niveau van 'IT' weet vast te houden, heeft hij onze zegen!

Na zijn debuut Mama (2013) vestigde regisseur Andy Muschietti in 2017 zijn naam met één van de meest succesvolle horrors aller tijden, de kaskraker IT: Chapter One en als we de reacties op de trailers moeten geloven, gaat hij dit kunstje moeiteloos herhalen met het binnenkort te verschijnen Chapter Two. Tevens heeft de Argentijn al ideeën voor een eventueel volgende horrorfilm om te moderniseren.

Tijdens de San Diego Comic-Con vertelde hij tegenover Cinemablend dat hij The Howling (1981) opnieuw zou maken en uitvinden als hij de kans kreeg. Volgens hem omdat het moderne publiek misschien niet zo bekend is met die franchise en men daardoor meer originele speelruimte heeft, zonder meteen vergeleken te worden. De film bracht tussen 1985 en 1995 zes belabberde sequels voort en kreeg in 2011 een rebootpoging met het mislukte The Howling Reborn. Deze verdween echter direct naar de videotheek en heeft het grote publiek dus nooit bereikt.

Weerwolvenhorror wordt niet vaak meer gedaan
In The Howling van Joe Dante wordt een nieuwslezeres (Dee Wallace) gestalkt door een seriemoordenaar. Nadat ze geholpen heeft deze te vangen, lijdt ze aan geheugenverlies en wordt ze met haar echtgenoot naar een afgelegen resort gestuurd voor behandeling. Al gauw ontdekt ze dat alle inwoners in weerwolven kunnen transformeren...

In een tijdperk waar alles gerecycled wordt, is het ongetwijfeld een kwestie van tijd voordat The Howling aan de beurt is. Of Muschietti daarbij aan het roer staat is een tweede, want naar verwachting is hij ook verbonden aan DC's The Flash voor Warner Bros en Attack On Titan.

Voorlopig gaan we eerst op 5 september gruwelen bij IT: Chapter Two!

NieuwsFilm

meest populair