Algemeen

Disney geeft floppen 'Dark Phoenix' de schuld van slecht kwartaal

Het gaat even niet zo lekker bij The Mouse House.

door Jim Pedd om 06:36 in Algemeen
Als Dark Phoenix het niet zo ontzettend slecht had gedaan aan de wereldwijde box office, dan was het derde kwartaal beter geweest voor Disney. De laatste X-Men film onder de vlag van Fox verdiende slechts 252 miljoen dollar aan de wereldwijde box office, tegenover een productiebudget van 200 miljoen dollar. De afschrijving als gevolg hiervan is zo groot dat het derde kwartaal enorm tegenvalt voor Disney.

CBR meldt dat Bob Iger, de CEO van Disney, tegenover aandeelhouders vertelde dat Dark Phoenix er grotendeels schuldig aan is dat Disney 170 miljoen dollar verloor afgelopen kwartaal. Om die reden herfocust The Mouse House zijn output en dan vooral de Fox-films. De aandacht ligt nu bij Ford v. Ferrari, Avatar 2 en meer Planet of the Apes-films.

Andere matige films
Alhoewel het afgelopen kwartaal zeker deels slecht was door Dark Phoenix, ging er wel meer niet goed bij Disney. Ook films als Stuber en The Kid Who Would Be King deden het slecht aan de box office. Dat komt wellicht deels doordat Disney alleen maar grote successen lijkt te boeken met bekend materiaal. Volledig originele producties doen het vaak niet goed, waar vervolgen als Avengers: Endgame en remakes als The Lion King juist fantastisch presteren.

Overigens is het ook lastig om alle schuld bij Dark Phoenix te leggen. De film werd opgenomen voordat Fox overgenomen was door Disney, maar het idee dat de Marvel-personages van Fox gereboot zouden worden hielp niet bij de marketing. Daar komt bij dat de verkoop ervoor zorgde dat er geen geweldige marketingcampagne opgestart kon worden; daar voelden Fox-medewerkers zich niet meer vrij genoeg voor. Uiteindelijk lijkt de film vooral het slachtoffer te zijn van een moeilijke periode voor filmstudio Fox.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Wat een hoop bagger staat hier.
Het tegenvallende resultaat is veroorzaakt door beursanalisten die de prognose veel te hoog hebben gelegd.
De grootste reden dat er 'maar' $20,2 miljard is omgezet i.p.v. de voorspelde $21,4 zijn de investeringen die gedaan zijn voor Disney+ die de netto winstmarge drukte met 50%.
Omdat de beloofde winstmarge voor aandeelhouders niet gehaald is zakte de waarde van een aandeel met 3%.
Dit terwijl Disney op zo'n beetje alle bedrijfsonderdelen behalve 20CF enorme groei laat zien.
De financiële markt is ziek.

Ang3l

Avatar

Uhm, met een productiebudget van 200 en een revenue van 252 valt er niks af te schrijven ;) Dat t tegenvalt, sure.

Rutherford

Avatar

De marketing was zoals de film, pure bagger. Zonde voor X-Men.

Artificialis

Avatar

Als Disney het een beetje slim aanpakt zal het geld de komende jaren in grote hoeveelheden binnen komen rollen. 20th Century Fox bevat 84 jaar aan filmmateriaal. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Sunspot

Avatar

haha, kan nooit aan Xmen Phoenix liggen toch

Maac

Avatar

Zolang ze talent, creativiteit en ambitie blijven vermijden behouden ze bij Disney hun omzet wel. We betalen graag voor content waarbij we onze hersenen even kunnen uitschakelen, nietwaar guys?

chefry1983

Avatar

1 miljard minder omzet voor Disney. Boehoe wat zielig!
Ik heb medelijden met ze.

Sarcasme uit

Civilian Supreme

Avatar

Een blinde kon nog zien dat deze film ging floppen, ze doen net of ze verbaasd zijn.

NieuwsFilm

meest populair