Disney geeft floppen 'Dark Phoenix' de schuld van slecht kwartaal

Disney geeft floppen 'Dark Phoenix' de schuld van slecht kwartaal

Het gaat even niet zo lekker bij The Mouse House.

Als Dark Phoenix het niet zo ontzettend slecht had gedaan aan de wereldwijde box office, dan was het derde kwartaal beter geweest voor Disney. De laatste X-Men film onder de vlag van Fox verdiende slechts 252 miljoen dollar aan de wereldwijde box office, tegenover een productiebudget van 200 miljoen dollar. De afschrijving als gevolg hiervan is zo groot dat het derde kwartaal enorm tegenvalt voor Disney.

CBR meldt dat Bob Iger, de CEO van Disney, tegenover aandeelhouders vertelde dat Dark Phoenix er grotendeels schuldig aan is dat Disney 170 miljoen dollar verloor afgelopen kwartaal. Om die reden herfocust The Mouse House zijn output en dan vooral de Fox-films. De aandacht ligt nu bij Ford v. Ferrari, Avatar 2 en meer Planet of the Apes-films.

Andere matige films
Alhoewel het afgelopen kwartaal zeker deels slecht was door Dark Phoenix, ging er wel meer niet goed bij Disney. Ook films als Stuber en The Kid Who Would Be King deden het slecht aan de box office. Dat komt wellicht deels doordat Disney alleen maar grote successen lijkt te boeken met bekend materiaal. Volledig originele producties doen het vaak niet goed, waar vervolgen als Avengers: Endgame en remakes als The Lion King juist fantastisch presteren.

Overigens is het ook lastig om alle schuld bij Dark Phoenix te leggen. De film werd opgenomen voordat Fox overgenomen was door Disney, maar het idee dat de Marvel-personages van Fox gereboot zouden worden hielp niet bij de marketing. Daar komt bij dat de verkoop ervoor zorgde dat er geen geweldige marketingcampagne opgestart kon worden; daar voelden Fox-medewerkers zich niet meer vrij genoeg voor. Uiteindelijk lijkt de film vooral het slachtoffer te zijn van een moeilijke periode voor filmstudio Fox.

NieuwsFilm

meest populair