Algemeen

Dit zijn de acht beste films uit het Marvel Cinematic Universe

De Avengers-films scoren uiteraard sterk!

door Bram de Groot om 22:30 in Algemeen
Even geleden vroegen wij de bezoekers van Filmtotaal om via een poll hun favoriete film uit de Infinity Saga van het Marvel Cinematic Universe door te geven. Hieronder zie je de uitkomst met de top acht films uit de succesvolle filmreeks.

De twee bovenste films in het lijst zijn Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame, en geheel verrassend is dat niet aangezien beide films op alle fronten erg goed scoorden. Het gevolg is wel dat The Avengers uit 2012 flink wat minder stemmen kreeg. Deze film was in eerdere polls over de reeks vaak ook erg geliefd.

Opvallend blijft dat het jaar 2014 goed blijft scoren. De films Captain America: The Winter Soldier en Guardians of the Galaxy staan op de derde en vierde plaats. Daarna volgt de derde Thor-film, Civil War en uiteraard ontbreekt de aftrapfilm ook niet.

De acht beste 'Infinity Saga'-films voor de FilmTotaal-bezoekers zijn:

1. Avengers: Infinity War (2018) - 25%
2. Avengers: Endgame (2019) - 20%
3. Captain America: The Winter Soldier (2014) - 11%
4. Guardians of the Galaxy (2014) - 8%
5. Thor: Ragnarok (2017) - 8%
6. Captain America: Civil War (2016) - 6%
7. Iron Man (2008) - 5%
8. The Avengers (2012) - 4%11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Op Endgame na, terecht uitslag. Persoonlijk zou ik ook nog de tweede Spiderman toevoegen, geweldig vermaakt in de bios. Doctor Strange was ook kanshebber.

McGraig

Avatar

The Winter Soldier vind ik met sprongen de beste maar het viel te verwachten dat de meest succesvolle films de meeste punten zouden scoren

SplashySleet20

Avatar

Endgame os en blijft de beste. Alleen de meeste gaan naar de film kijken als een part 2. Maar het is een op zich zelf staande film. En als je dat zou doen. Is de film flink beter. Geloof me maar.

Innocent

Avatar

Winter soldier staat bij mij met kop en schouders bovenaan, is ook de film die ik het vaakst heb gekeken

starbass

Avatar

Ik vind de avengers films over het algemeen minder interessant dan de losse films, te hoog popcorn gehalte. Endgame was meer een grote fan service. Endgame viel me best tegen, teveel gejammer in de eerste helft en met de meeste percentages is veel te weinig gedaan.

berepoot123

Avatar

Overwegend akkoord me deze lijst. Ik had liever Winter Soldier van boven gezien en Ragnarok liever totaal niet gezien in deze lijst.

Master Of Films

Avatar

Geen Captain Marvel. Valt mij vies tegen dat de zogenaamde CM fans hier op FT zich niet hebben laten horen op FT. Smiley face

En wat betreft Endgame, half uur aan bepaalde onnodige scenes afschaffen en het was een betere film geweest.

Artificialis

Avatar

Hey, ik dacht dat Zwarte Panter de beste film was? Dat was toch een Oscarwaardige film?

Drogodracarys

Avatar

Endgame wegens epische Scarlett witch scene, hartverwarmende Tony Stark familie en Spiderman scenes en de prachtige terugkomst van al die helden vlak voor de start van het laatste gevecht.daarna infinity war, civil war, en dan jawel captain Marvel hoor

23VDV23

Avatar

Tsja, ik moet zeggen dat ik nooit helemaal gegrepen ben door het Marvel virus. Heb de hype van de afgelopen jaren behoorlijk overdreven gevonden en de films doorgaans behoorlijk overrated. Ik kan me het enthousiasme rondom The Winter Soldier nog herinneren. Hele gemiddelde actiefilm. Van Endgame kan ik dan nog wel beamen dat het een knappe optelsom was van weet ik niet hoe veel films. Maar meer niet.

JMRG

Avatar

Ik had Winter soldier denk ik toch wel boven Endgame gezet, wat een film is het ook kan niet moe worden van die. En civil war op 6 vindt k wel tegenvallen had die wel op 4 gezet

NieuwsFilm

meest populair