Kenneth Branaghs Hercule Poirot keert terug met absolute sterrencast in 'Death on the Nile'

Veel Hollywood- en Britse sterren maken straks een dodelijk vaartochtje!

Hercule Poirot keert terug! Of toch de versie van Kenneth Branagh. De detective mocht al een moord oplossen in Murder on the Orient Express (2017), nu is hij terug in Death on the Nile.

En net als bij het vorige Poirot-avontuur is ook voor Death on the Nile een cast aangetrokken die bestaat uit de Britse en Hollywood-top. Naast Branagh zijn de meest opvallende namen Gal Gadot (Wonder Woman), Letitia Wight (Black Panther), Armie Hammer (The Lone Ranger), Rose Leslie (Game of Thrones), Russell Brand (Arthur) en Annette Bening (Captain Marvel). Een cast om U tegen te zeggen, dus.



Niet de eerste keer
Verder wordt de cast bevolkt door onbekendere acteurs, of acteurs die buiten het Verenigd Koninkrijk minder bekend zijn. Zoals gewoonlijk bij dit soort ensemble-casts in een detectiveverhaal zijn er dus veel klinkende namen. Dat was bij een eerdere verfilming in 1978 niet anders. Toen was Peter Ustinov de Poirot van dienst, en gingen de overige rollen naar o.a. Maggie Smith, Angela Lansbury, David Niven en Mia Farrow.

Het verhaal van Death On the Nile werd in 1937 neergepend door Agatha Christie. Poirot moet een moord oplossen die aan boord van een rondvaartboot op de Nijl plaatsvindt. Het gegeven is gelijkend op Murder on the Orient Express, omdat in beide gevallen de moordenaar niet van boord kan en zich dus onder het gezelschap moet bevinden. Deze versie van Death on the Nile verschijnt in oktober 2020 in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair