Matthew Vaughn (X-Men/Kick-Ass/Kingsman) wil 'Fantastic Four' regisseren

Hij was eerder als producent betrokken bij de geflopte reboot uit 2015.

Regisseur Matthew Vaughn (48) blijft een drukbezet mannetje. Zette hij eerder nog zijn zinnen op een nieuwe X-Men film met Taron Egerton als Wolverine 2.0, nu heeft hij ook interesse getoond in het maken van nóg een superhelden revival, de Fantastic Four.

Vaughn is natuurlijk allang geen onbekende meer in de wereld van stripboekverfilmingen voor MARVEL. Zo maakte hij al met groot succes Kick-Ass, X-Men: First Class en de 2 (binnenkort 3) Kingsman-delen.

Als fan van het fantastische viertal had hij er het volgende over te zeggen: "Ik ben altijd dol geweest op het idee om het gewoon te doen zoals het oorspronkelijk werd geschreven. Het is een van mijn favoriete strips en ik denk eigenlijk dat ze voor kinderen net zo groot zijn als Spider-Man".

Meer mogelijkheden binnen MCU
In 2017 verontschuldigde de regisseur zich voor de poging uit 2015. Maar sinds de overname van Fox door Disney, kruisen veel fans hun vingers dat Mr. Fantastic, Invisible Woman, Human Torch en The Thing samen met hun brede line-up van bondgenoten en vijanden (dus niet enkel Doctor Doom) eindelijk een respectabel optreden op het witte doek gaan krijgen.

De vraag is alleen of Vaughn er snel tijd voor heeft, aangezien er ook nog een Kingsman 3 op de agenda staat. Wellicht dat hij dat project doorgeeft of dat de studio toch gaat voor bijvoorbeeld Peyton Reed (Ant-Man) die in het verleden eveneens belangstelling toonde in de regiestoel.

NieuwsFilm

meest populair