Henry Cavill haalt uit: "Ik heb Superman nog niet opgegeven"

Henry Cavill haalt uit: "Ik heb Superman nog niet opgegeven"

Is Henry Cavill nu nog de Man of Steel of niet?

De geruchten doen al tijden de ronde: Henry Cavill zou niet langer Superman spelen. Nu doorbreekt de acteur de stilte. Nee, hij is er nog niet klaar mee.

Zowel Cavill als studio Warner Bros. hebben nooit iets gezegd over de geruchten. Tot nu. "De cape hangt in de kast. Hij is nog altijd van mij. Ik heb de rol nog niet opgegeven. Er is nog veel dat ik te geven heb als Superman.", begint Cavill zijn betoog. "Er zijn nog veel verhalen te vertellen. Nog veel echt verborgen kanten aan de eerlijkheid van het personage waar ik iets mee wil doen. Ik wil de comic books weerspiegelen. Dat is belangrijk voor me. Er moet nog veel recht worden gedaan aan Superman. De status is: je zult 't zien."

Het werkt niet
Op die manier klinkt het wel alsof Cavill vindt dat zijn personage onrecht werd aangedaan. En dat klopt ook. Hij is bijzonder scherp. Met Man of Steel is weinig mis: "Een geweldig startpunt. Als ik terug zou gaan, denk ik niet dat ik er iets aan zou veranderen." Dus dusver valt het nog mee. Maar toen kwamen Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League, en die films werden een stuk minder goed ontvangen.

En Cavill deelt die mening. Batman v Superman noemt hij "Heel erg een Batman-film. En ik denk dat de mate van donkerte heel er goed is voor een Batman-film." Een serieuze steek dus. Cavill voelt zich duidelijk tekort gedaan. Ondanks dat zijn personage in de titel van de film staat, sluit het duidelijk niet aan bij wat hij in gedachten had voor Superman. En Justice League dan? "Het werkte niet."

Verbitterd?
Henry Cavill klinkt haast verbitterd in die laatste quotes. En eigenlijk is het niet moeilijk te begrijpen waarom: Cavill kreeg nooit een Man of Steel 2 aangeboden. Voorlopig ziet het er niet naar uit dat Superman binnenkort nog een solofilm krijgt.

Gal Gadots Wonder Woman keert in juni 2020 wel terug in Wonder Woman 1984, Jason Momoa krijgt een Aquaman-sequel en Ezra Miller mag voorbijflitsen in een stand-alone film voor The Flash. Voor Cavill blijft het wachten. De Superman-cape blijft voorlopig nog in de kast.

NieuwsFilm

meest populair