Featured

Dé kaskrakers van volgend jaar!

We zetten de kanshebbers op een rij.

door Bram de Groot om 17:41 in Featured
In 2019 zijn er misschien wel tien films die boven de $1 miljard ophalen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Ook volgend jaar zijn er uiteraard weer een aantal kanshebbers, maar zo gek als dit jaar wordt het vermoedelijk niet.

In 2020 verschijnt namelijk geen grote Avengers-film, is er geen Star Wars-film en zien we van Disney en Pixar geen grootse animatievervolgen. Hieronder de grootste kanshebbers!

Marvel heeft twee kanshebbers

De meeste kans op een $1 miljard-score hebben de twee Marvel-films Black Widow (mei 2020) en Eternals (november 2020). Ondertussen lijken we op een punt aanbeland dat alle Marvel-films eerder boven het miljard uitkomen, dan niet. Van de afgelopen zes films wisten namelijk vijf films de grens te passeren.


Fast & Furious al jaren ijzersterk

De Fast and Furious-franchise heeft wereldwijd heel veel fans, ook in China. De kans bestaat dat Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw - toch goed voor $760 miljoen - de blik op de reeks iets heeft veranderd. Toch lijkt een miljardscore voor Fast and Furious 9 (april 2020) nagenoeg zeker. Deel zeven en acht noteerden namelijk respectievelijk $1,5 en $1,2 miljard wereldwijd.

Bond is terug!

De afgelopen twee James Bond-films wisten al zeer sterk te scoren. De laatste film Spectre noteerde in 2015 een prima $880 miljoen en Skyfall haalde in 2012 als eerste Bond-film meer dan $1 miljard op. Als de ontvangst van No Time to Die (april 2020) net zo sterk als de ontvangst van de trailer, dan zal de 25e film met 007 waarschijnlijk opnieuw de grens passeren.


Minions: The Rise of Gru

De Minions uit de Despicable Me-franchise zijn voor kinderen zeer aanstekelijk en de franchise weet sinds de start in 2010 enorme box office-scores te realiseren. De eerste Minions-films noteerde in 2015 een sterke $1,2 miljard en ook Despicable Me 3 uit 2017 ging voorbij het miljard. In juni verschijnt Minions: The Rise of Gru en als de kids nog steeds zo gehypt zijn als eerder, dan zit er weer een miljardscore in.

Disney-sprookje Mulan kan het doen

Dit jaar noteerden Disney's live action sprookjesfilms Aladdin en The Lion King (ruimschoots) meer dan $1 miljard, ondanks een zeer wisselend ontvangst onder de critici. Met het oog op dat Mulan (maart 2020) flink wat indruk kan maken op het Chinese bioscooppubliek zou Mulan zomaar een enorme score neer kunnen zetten.


Aapt Wonder Woman Aquaman na?

De 2018 DC-film Aquaman wist als eerste deel in het DC Extended Universe het miljard te passeren en kwam uit op een uitstekende $1,1 miljard. Als de kwaliteit van hetzelfde niveau blijft en de trailer en ontvangst van Wonder Woman 1984 (juni 2020) overtuigend genoeg zijn, dan zou ook de tweede solofilm met Gal Gadot ook langs het miljard kunnen gaan. Het eerste deel uit 2019 kwam nog tot $821,8 miljoen wereldwijd.

Overige kanshebbers

Uiteraard zijn er een aantal films die zomaar heel veel indruk aan de box office kunnen maken. Zo verschijnt Christopher Nolans Tenet (juli 2020) en biedt december 2020 een mogelijk indrukwekkend spektakel met Denis Villeneuve's Dune. Ook blockbusters als Tom Cruise's Top Gun: Maverick (juni 2020), de Marvel-film Venom 2 (oktober 2020) en Disney's Raya and the Last Dragon (november 2020) zouden zomaar kunnen verrassen. Zie jij nog andere kanshebbers?14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Goku32

Avatar

Ik denk niet dat sommige films die hierzo boven worden weergegeven een succes gaan worden.

GreenHornet

Avatar

Heb liever low budget films die het halen.

Drogodracarys

Avatar

De enigste blockbuster dat ook kwaliteit haalde is wonder woman dus daar kijk wel naar uit, en is het uitkijken naar Black widow, een Marcel film met een personage zonder superkrachten enzo en met ScarJo een geweldige actrice.

neo123

Avatar

Dune en Tenet kijk ik het meeste naar uit , de rest is toch alleen maar meer van hetzelfde.

Mav Damian

Avatar

Vergeet de superheldenfilms, vergeet de overschatte reeks Fast and Furious en vergeet Disney remakes. Tenet en Dune zijn de enigste blockbusters die geen prequel of een sequel zijn en ook geen reboot of een remake (buiten Dune) zijn. Ook voelt het verre van aan dat het 13 in een dozijn film gaat worden. Natuurlijk No Time To Die zal ook de moeite zijn!
Ik weet waar ik mijn geld zal zetten.

Robbepost

Avatar

neo123 +1
Meer van hetzelfde kan ook leuk zijn, maar TeneT en Dune lijken me pareltjes te worden.

spooklift

Avatar

IK kijk vooral uit naar Bondfilm en Tenet.

Mothercopper

Avatar

Dune en Bond, waarvan Dune het voor mij wel is. Heb de boeken gelezen en heb de oude David Lynch versie nog in de bios gezien.

Vwb Marvel begin ik dat moe te worden. En laten we eerlijk zijn ... wie zit er op de Eternals te wachten.

Blablazer

Avatar

Is topgun niet aangepast om de Chinezen te plezieren die laat ik lekker links liggen.

Blablazer

Avatar

Wonder woman, Venom 2, Raya and the last Dragon, Black Widow en The Eternals ga ik zeker kijken.

Xenolicker

Avatar

Ik hoop dat 'Morbius' boven het miljard uitgaat, en zorgt voor een vantastische voortzetting van het 'VenomVerse'!

TwinsA

Avatar

Deze lijst zegt niets als er weer van die Joker toestanden komen Smiley face , ik twijfel niet aan die Nolan en marvel film, maar van Bond en Top Gun2 durf ik mij nog niet uitspreken. Als ze maar allemaal goed zijn ben ik een tevreden filmfan.

NieuwsFilm

meest populair