Alle Marvel-films die nu op Disney+ staan [deel 1]

Voor Marvel-liefhebbers is het streamingplatform van Disney een ware goudmijn.

Jeffrey Kouters 15 december 2019 22:30 in Featured
Disney+ is het nieuwe thuis van Marvels superheldenfilms. Van Iron Man tot Captain America, en van de Avengers tot de Guardians of the Galaxy: vrijwel alle delen van het Marvel Cinematic Universe zijn nu op de streamingdienst te bekijken. In een reeks artikelen zet FilmTotaal deze films voor jou op een rijtje!

Iron Man (2008)
Regie: Jon Favreau | Cast: Robert Downey Jr., Jeff Bridges, Gwyneth Paltrow, e.a.
De narcistische miljardair Tony Stark staat aan het hoofd van een enorm wapenimperium. Na een demonstratie wordt hij gekidnapt en in een Afghaanse grot gevangen gehouden. Daar weet hij uit te ontsnappen door een onverwoestbaar harnas te bouwen. Door het pak vervolgens te verfijnen, groeit hij uit tot de bekende held Iron Man.

Iron Man 2 (2010)
Regie: Jon Favreau | Cast: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Mickey Rourke, e.a.
Tony Stark maakt aan de wereld bekend dat hij superheld Iron Man is. De Russische crimineel Ivan Vanko heeft echter nog een appeltje te schillen met de familie Stark en besluit achter hem aan te gaan. Daarbij werkt hij samen met de kwallige wapenfabrikant Justin Hammer, ooit een concurrent van Stark.

Thor (2011)
Regie: Kenneth Branagh | Cast: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Natalie Portman, e.a.
Wanneer Thor een eeuwenoude oorlog heeft ontketend met de Frost Giants, verbant zijn vader Odin hem naar de aarde. Daar blijkt de dondergod zijn hamer Mjolnir nier meer te kunnen gebruiken. Ondertussen loopt zijn broer Loki over naar de vijand, waardoor hemelrijk Asgard in gevaar komt.

Captain America: The First Avenger (2011)
Regie: Joe Johnston | Cast: Chris Evans, Hugo Weaving, Hayley Atwell, e.a.
Steve Rogers is een tengere jongeman die besluit deel te nemen aan een experimenteel legerprogramma. Hij verandert in supersoldaat Captain America en neemt het in de Tweede Wereldoorlog op tegen nazi's en de Red Skull, een maniak met vernielingszucht op wereldschaal.

The Avengers (2012)
Regie: Joss Whedon | Cast: Robert Downey Jr., Chris Evans, Mark Ruffalo, e.a.
Wanneer Loki de Tesseract, een explosieve kubus die garant staat voor werelddominantie, weet te stelen, roept S.H.I.E.L.D.-baas Nick Fury een groep helden bijeen om hem en zijn allesvernietigende leger te stoppen. Samen proberen Iron Man, Captain America, Thor, Black Widow, The Hulk en Hawkeye de machtsbeluste Loki te verslaan.Natuurlijk staan er nóg meer Marvel-films op Disney+!
Binnenkort verschijnt dan ook deel 2!


NieuwsFilm