Featured

Oscarnominaties 'Joker' vs. 'Avengers: Endgame': 11 tegen 1 (en andere opvallende zaken)

De opvallendste zaken van na de nominatieronde.

door Bram de Groot om 08:25 in Featured
Gisteren werd duidelijk welke films er kans maken op de Oscars. Uiteraard zijn er weer een aantal (zeer) opvallende zaken. Welke films of namen missen er en welke nominaties zijn een verrassing? Hieronder een overzicht!

Uiteraard is opvallend dat Joker de meeste nominaties heeft ontvangen. Maar liefst elf, waaronder Beste film, Beste acteur (Joaquin Phoenix), Beste Regisseur (Todd Phillips), Beste Cinematografie (Lawrence Sher) en Beste Make Up en Haar. En dit zijn er heel veel. Disney's Avengers: Endgame moet het - ondanks de grootse campagne vooraf - doen met maar één nominatie, in de meest voor de hand liggende categorie: Beste Visuele Effecten.


Andere films met veel nominaties zijn 1917 (10 nominaties), The Irishman (10 nominaties) en Once Upon a Time in Hollywood (10 nominaties). Er zijn nog eens vier films met zes nominaties.

Ontbrekende nominaties

Eén van de nominaties die ontbreekt volgens velen is die voor Frozen II, uiteraard in de categorie Beste Animatiefilm. De Disney-film kreeg wel een nominatie voor Beste Lied. Ook het ontbreken van Jennifer Lopez voor haar rol in Hustlers en Lupita Nyong'o voor haar rol in Us vinden sommige mensen verrassingen. Het ontbreken van Golden Globe-winnaar Taron Egerton voor zijn hoofdrol in Rocketman en Greta Gerwig voor de regie van Little Women zijn op zeker opvallend.

Ook vinden sommigen het raar dat titels als The Farewell en Uncut Gems en Dolemite is my Name geen enkele nominatie hebben ontvangen.


Opvallende nominaties

Opmerkelijk is dat Scarlett Johansson twee keer is genomineerd, voor Beste actrice (Marriage Story) en Beste Actrice in een bijrol (Jojo Rabbit). Ook vinden sommige mensen het opvallend dat alle vijf genomineerde regisseurs mannelijk zijn. Ook zijn er weer hastags als #OscarsSoWhite, aangezien alleen actrice Cynthia Erivo genomineerd is voor haar hoofdrol in de film Harriet. En in de categorie Beste Film bevat alleen Parasite niet enkel witte acteurs in de belangrijkste rollen.

Ook opvallend zijn de nominaties voor Kathy Bates voor Beste vrouwelijk bijrol in Richard Jewel) en voor Klaus voor Beste animatiefilm.Lees ook:
Alle Oscarnominaties 2020!11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Je wordt toch moe van dat feministische gezeik? Als alle 'Best Directors' mannen zijn betekent dat gewoon dat zij de beste films van het jaar hebben geregisseerd. Als zo'n film nou door een vrouw wordt geregisseerd staat ze ook gewoon op het lijstje.... stelletje zeikerds

David Mills

Avatar

Je moet gewoon op kwaliteit beoordelen en niet op etnische achtergrond of geslacht. Verder zijn Rocketman en Endgame matige films dus voor mij is het geen verrassing. The Irishman is een overschatte film. Ik had hier lang naar uitgekeken en hoopte op een topfilm maar het is een gemiddelde film geworden, geen Goodfellas 2.0.

bestmovieman86

Avatar

Respect voor het oscar comité, blij dat ze gewoon uitgaan van feiten/meningen en niet zo'n songfestival do good loslaten op het evenement

Mothercopper

Avatar

Sowhite bullshit, omdat het gewoon betekent dat er onvoldoende kwaliteit door zwarte acteurs is geleverd.

Mav Damian

Avatar

1. Aangezien het de tweede keer is dat Greta Gerwig haar film overweldigend ontvangen word door critici is inderdaad opvallend dat ze niet genomineerd is door de oscars voor beste regisseur. Lol wie ben ik omdat te zeggen aangezien ik de film nog niet gezien heb. Lady Bird was wel goed.

2) Ik denk dat de redenen dat Lupita Nyong'o niet genomineerd is, is wegens dat de Oscars geen fan zijn van horrorfilms. Aangezien er weinig horrorfilms worden genomineerd. Net hetzelfde bij Florence Pugh in Midsommar. Zelf de Lighthouse die er geweldig uitziet en positief wordt beoordeeld is maar 1e keer genomineerd.

3. #Oscarsowhite, om eerlijk te zijn heb ik weinig, waarschijnlijk geen enkele acteur gezien met een andere huidskleur/ afstamming die echt een memorabele rol heeft gehad dit jaar. Voorlopig kan ik er geen opnoemen of ter wel heb ik iets gemist.

4) Terecht dat Endgame maar 1 nominaties heeft.

5) Mijn gok is dat 1917 of Parasite de grootte winaars gaan worden.

SunChaser

Avatar

Tom Hanks in een bijrol in zijn eigen film
right

Timothy

Avatar

Klaus als beste animatie vind ik zo vreemd nog niet. Prachtig gemaakt.

Master Of Films

Avatar

Bram is Arjen Tuiten in het artikel vergeten te melden. Hij is immers ook genomineerd.

Ang3l

Avatar

Goh, inderdaad gek dat J-Lo niet genomineerd is voor BESTE actrice! :o #sarcasme

Sunspot

Avatar

O)h jee, shitload vanaf twitter weer over dat er te weinig vrouwen zitten, dat er te veel witte mensen in een film zitten etc.

Doe verdomme normaal joh, kijk hoe goed vrouwen het overal doen, voroal ook met opleidingen, die gaan over 10 a 20 jaar heus wel meer doen.

Maar goed, Joker!

Die vrouwen ( of meer van die groepjes mannen en vrouwen) moeten niet zo zeuren, alsof je kan verwachten dat alles binnen 3 jaar opeens 50-50 is.

Alsof je dat ook zou willen, gewoon de beste MENSEN op de juiste plek, dan komt het wel.

Wordt zo ziek van al dat SJW gezeik, quota etc! Kots!

Geef het gewoon tijd, chill even, kijk naar wat er gevraagd wordt.

Net als met die 'allwomanpowerfilms', wie pusht dat, want vraag is er niet naar.

Waarom niet gewoon aankijken, iedereen wilt gewoon goeie films zien!

Maakt niet uit of regisseur een vrouw of niet is, of er gele mensen in zitten, zwarten.

Probleem is dat het GEFORCEERD wordt en daardoor veelal nep aanvoelt.

wil wel eens een serieuze reactie van studiobonzen en vrouwelijke regisseurs over die allwoman films die falen.

Oh wacht! Ligt aan ons kijker, de mannen vooral, zijn tegen vrouwen. Maar over de vrouwen/meiden zelf hoor je niks, waarom zijn die niet komen opdagen in de bios bijv. :

NieuwsFilm

meest populair