Oscarnominaties 'Joker' vs. 'Avengers: Endgame': 11 tegen 1 (en andere opvallende zaken)

Oscarnominaties 'Joker' vs. 'Avengers: Endgame': 11 tegen 1 (en andere opvallende zaken)

De opvallendste zaken van na de nominatieronde.

Gisteren werd duidelijk welke films er kans maken op de Oscars. Uiteraard zijn er weer een aantal (zeer) opvallende zaken. Welke films of namen missen er en welke nominaties zijn een verrassing? Hieronder een overzicht!

Uiteraard is opvallend dat Joker de meeste nominaties heeft ontvangen. Maar liefst elf, waaronder Beste film, Beste acteur (Joaquin Phoenix), Beste Regisseur (Todd Phillips), Beste Cinematografie (Lawrence Sher) en Beste Make Up en Haar. En dit zijn er heel veel. Disney's Avengers: Endgame moet het - ondanks de grootse campagne vooraf - doen met maar één nominatie, in de meest voor de hand liggende categorie: Beste Visuele Effecten.


Andere films met veel nominaties zijn 1917 (10 nominaties), The Irishman (10 nominaties) en Once Upon a Time in Hollywood (10 nominaties). Er zijn nog eens vier films met zes nominaties.

Ontbrekende nominaties

Eén van de nominaties die ontbreekt volgens velen is die voor Frozen II, uiteraard in de categorie Beste Animatiefilm. De Disney-film kreeg wel een nominatie voor Beste Lied. Ook het ontbreken van Jennifer Lopez voor haar rol in Hustlers en Lupita Nyong'o voor haar rol in Us vinden sommige mensen verrassingen. Het ontbreken van Golden Globe-winnaar Taron Egerton voor zijn hoofdrol in Rocketman en Greta Gerwig voor de regie van Little Women zijn op zeker opvallend.

Ook vinden sommigen het raar dat titels als The Farewell en Uncut Gems en Dolemite is my Name geen enkele nominatie hebben ontvangen.


Opvallende nominaties

Opmerkelijk is dat Scarlett Johansson twee keer is genomineerd, voor Beste actrice (Marriage Story) en Beste Actrice in een bijrol (Jojo Rabbit). Ook vinden sommige mensen het opvallend dat alle vijf genomineerde regisseurs mannelijk zijn. Ook zijn er weer hastags als #OscarsSoWhite, aangezien alleen actrice Cynthia Erivo genomineerd is voor haar hoofdrol in de film Harriet. En in de categorie Beste Film bevat alleen Parasite niet enkel witte acteurs in de belangrijkste rollen.

Ook opvallend zijn de nominaties voor Kathy Bates voor Beste vrouwelijk bijrol in Richard Jewel) en voor Klaus voor Beste animatiefilm.



Lees ook:
Alle Oscarnominaties 2020!



NieuwsFilm

meest populair