Slecht nieuws voor verfilming 'Akira'; regisseur Taika Waititi onzeker

Slecht nieuws voor verfilming 'Akira'; regisseur Taika Waititi onzeker

Het duurt maar en het duurt maar en het duurt maar...

Het is typisch zo'n project wat al jaren in een pre-productie-hel zit, een live-action verfilming van Katsuhiro Ôtomo's animatie Akira uit 1988. Toen Taika Waititi (Thor 3/Jojo Rabbit) in 2017 aan boord stapte, leek er vaart in te komen, maar inmiddels staat de rem er weer op.

Tijdens een interview met VARIETY bij de Academy Awards (waar Waititi de Oscar voor 'beste bewerkte scenario' in ontvangst mocht nemen) werd hem gevraagd naar de status en zijn antwoord was niet heel hoopvol: "Het hele ding staat in de wacht. We moesten de datums blijven pushen en uiteindelijk botsten ze met de 'Thor'-opnames. Dus over 2 jaar... Het gaat gebeuren hoor, maar ik denk niet dat ik het dan nog ga doen".

Het schijnt dat Waititi en de studio het ook niet eens zijn over de te varen koers. Zo wil Waititi echt een nieuwe adaptatie van de boeken maken, terwijl de studio simpelweg inzet op een remake van de animatiefilm.

Geen Star Wars
Vorige maand zei Waititi dat Akira er nog steeds van ging komen en het prima in zijn agenda paste, maar het geloof lijkt zo goed als verdwenen. Hij begint natuurlijk een gewilde regisseur te worden. Zo is zijn naam tevens al regelmatig genoemd met betrekking tot een volgend STAR WARS-project (iets wat hij zelf trouwens glashard blijft ontkennen) en voor nu heeft MARVELS Thor 4; Love And Thunder eerst alle prioriteit.

NieuwsFilm

meest populair