Algemeen

Slecht nieuws voor verfilming 'Akira'; regisseur Taika Waititi onzeker

Het duurt maar en het duurt maar en het duurt maar...

door Arjen Rooseboom om 12:30 in Algemeen
Het is typisch zo'n project wat al jaren in een pre-productie-hel zit, een live-action verfilming van Katsuhiro Ôtomo's animatie Akira uit 1988. Toen Taika Waititi (Thor 3/Jojo Rabbit) in 2017 aan boord stapte, leek er vaart in te komen, maar inmiddels staat de rem er weer op.

Tijdens een interview met VARIETY bij de Academy Awards (waar Waititi de Oscar voor 'beste bewerkte scenario' in ontvangst mocht nemen) werd hem gevraagd naar de status en zijn antwoord was niet heel hoopvol: "Het hele ding staat in de wacht. We moesten de datums blijven pushen en uiteindelijk botsten ze met de 'Thor'-opnames. Dus over 2 jaar... Het gaat gebeuren hoor, maar ik denk niet dat ik het dan nog ga doen".

Het schijnt dat Waititi en de studio het ook niet eens zijn over de te varen koers. Zo wil Waititi echt een nieuwe adaptatie van de boeken maken, terwijl de studio simpelweg inzet op een remake van de animatiefilm.

Geen Star Wars
Vorige maand zei Waititi dat Akira er nog steeds van ging komen en het prima in zijn agenda paste, maar het geloof lijkt zo goed als verdwenen. Hij begint natuurlijk een gewilde regisseur te worden. Zo is zijn naam tevens al regelmatig genoemd met betrekking tot een volgend STAR WARS-project (iets wat hij zelf trouwens glashard blijft ontkennen) en voor nu heeft MARVELS Thor 4; Love And Thunder eerst alle prioriteit.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgedicht

Avatar

Slecht nieuws? Dit is goed nieuws....

GreenHornet

Avatar

eindelijk snappen ze het

Master Of Films

Avatar

Zo wil Waititi echt een nieuwe adaptatie van de boeken maken,
Risico.

terwijl de studio simpelweg inzet op een remake van de animatiefilm.
Veilig.

Maac

Avatar

Vond Jojo Rabbit eerlijk gezegd wel goed, maar Waititi lijkt niet echt de juiste stijl te hebben voor een Akira-film. Dus ook wat mij betreft geen slecht nieuws.

Steve-O

Avatar

Laat de Japanners lekker zelf dit verfilmen. Mochten ze dat überhaupt willen lol

Maac

Avatar

^Nou, dat zijn anders ook vaak geen pareltjes...

centr1no

Avatar

Katsuhiro Otomo (maker van de originele film) is bezig met een 4K remaster van het origineel, een nieuwe serie op basis van het materiaal van de oorspronkelijke manga (die veel meer inhoud heeft dan we in de film zien) en ook nog een andere nieuwe film.
Akira Anime
Voor anime liefhebbers dingen om naar uit te kijken.

NieuwsFilm