Coronavirus gaat Disney's 'Mulan' vooralsnog niet stoppen

Op deze titel hoeven we hopelijk niet lang(er) te wachten.

China mag hun bioscoopdeuren dan misschien stijf dicht houden, de rest van de wereld lijkt eind maart nog steeds gewoon naar de live-action remake van Disney's Mulan te kunnen gaan. Het oprukkende Coronavirus heeft dus geen invloed op meer releasedata.

De vetrouwde box-office analisten van DEADLINE hebben zoals altijd een eerste voorspelling gedaan en deze ziet er, ondanks het mislopen van de Chineze yuans, prima uit. Er wordt in vroege rapporten een openingsweekend verwacht tussen de $85 en $105 miljoen dollar.

Mocht die hoogste score inderdaad aangetikt worden na drie dagen, dan start het klassieke Aziatische folkloreverhaal in ieder geval beter dan recente hit Aladdin ($91,5 miljoen dollar) of The Jungle Book ($103 miljoen dollar), maar blijft het ver achter bij de kaskrakers Beauty And The Beast ($175 miljoen dollar) en The Lion King ($192 miljoen dollar).

Weinig concurrentie
De analisten vertrouwen erop dat de grens van $100 miljoen dollar doorbroken wordt, omdat de tegenstanders meevallen. Twee hoge must-see zijn A Quiet Place - Part II en het sterk ontvangen Onward van Pixar. Het Vin Diesel product Bloodshot lijkt niet veel enthousiasme op te wekken en ook The Hunt van studio Blumhouse is een twijfelgeval.

Mulan is vanaf donderdag 26 maart bij ons te zien, tenzij het Coronavirus er binnenkort nog een levensbedreigende 'mutatie' tegenaan gooit...

NieuwsFilm

meest populair