Video

De You Shall Not Pass-scène uit 'The Lord of the Rings' blijft episch!

Of ken jij een betere scène uit de LOTR-trilogie?

door Bram de Groot om 11:14 in Video
Uiteraard barsten de The Lord of the Rings-film van opvallende en geliefde scènes. De meest in het oog springende scène blijft voor velen het moment waarop Gandalf de tekst "You Shall Not Pass" zegt tegen het demonische monster Balrog!

Hieronder zie je uiteraard die clip uit The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring uit alweer 2001 waarin het personage van acteur Ian McKellen verbiedt dat de Balrog achter zijn fellowship aangaat.


The Fellowship of the Ring van regisseur Peter Jackson was de eerste in de trilogie die in 2003 werd afgerond met The Lord of the Rings: The Return of the King. Uiteraard zijn er nog veel meer gave scènes. Denk maar aan de scènes waarin Gollum / Sméagol met zichzelf worstelt.


Bekijk ook de eerdere gave clips!

De veldslag uit Warcraft (2016)

De Russische roulette-scène uit The Deer Hunter (1978)

De chestburster-scène uit Alien (1979)

De shootout in Inglourious Basterds (2009)


18 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Monojaxx

Avatar

Eén van de meest memorabele scènes waren voor mij waren de eerste blikken op de Oliphaunts / Mûmaks. Zo mooi gedaan des tijds. Vooral bij een van die battles waarbij de tusks gebruikt werden om hordes mensen weg te vegen.

Thiver

Avatar

Dat waren niet de eerste blikken op die wezens, hoor. Ze kwamen ook al even langs in The Two Towers.

Robbepost

Avatar

Dit is inderdaad een van de meest memorabele scènes uit voor mij de beste trilogie ooit.
Ik vind een kippenvel moment ook als de Rohiri arriveren bij Minas Tirith. In de extended versie staat Gandalf dan oog in oog met de Whitchking of Angmar en hoor je de hoorn van Rohan. Na de (13 in een dozijn) speech van Theodon rukken ze dan steeds sneller op richting de legers van Mordor met schitterende muziek.

Frietgezicht

Avatar

Die film was voor mij echt een prachtige ervaring in de bios. Ik wist niks ervan, bezocht geen sites, zag geen trailers etc.
Echt alles klopte, van karakters tot spektakel tot de muziek en special effects.

Deze scene maakte idd indruk toen, was er wel stil van. Dat die later blijkt te leven doet er wel een beetje afbreuk aan. Dat karakter missen vanaf deze scene zou meer impact geven bij het herbekijken.

Sietzet

Avatar

Deze zomer de 4k uhd release van deze trilogy. Ohhhh, ben zo benieuwd hoe ze die gaan oppoetsen. Dag 1 koop

Ereptile

Avatar

Lord of the Rings is, en zal altijd mijn favoriete filmtrilogy ooit blijven!

De films waren ook geweldig gemaakt. Geweldige cast en er was gebruik gemaakt van CGI maar ook veel practical FX en kostuums etc. Deze film bracht het fantasy genre op een hoger niveau en zal om meerdere redenen altijd een speciaal plekje hebben Smiley face

adofmirosch

Avatar

Een van de vele Geweldige scenes uit de film. Echt een goede film de beste van de drie vind ik zelf, zo hoort een Blockbuster te zijn. staat zeker in mijn top 25 films aller tijden.

Maac

Avatar

Ik sluit me aan bij alle lof. Nog steeds kijk ik ongeveer eens per jaar de volledige trilogie, het blijft bijzondere cinema.

Mijn vader (die wij thuis in de jaren negentig besmetten met onze liefde voor film) heeft de trilogie nooit gezien, omdat 'ie in slaap viel tijdens het eerste deel. Van je familie moet je het hebben, zullen we maar zeggen.

Mav Damian

Avatar

Vrienden en mensen lagen mij vierkant uit als ze mij vragen wat mijn favoriete film is. Meesterwerk van een trilogie!!!

Steve-O

Avatar

Ja man, episch. Heel de Lord of the Rings trilogie staat nog steeds als een huis.

Zou het heel gaaf vinden als Villeneuve met Dune kan doen wat Peter Jackson met LOTR heeft gedaan. Niet alleen goede verfilmingen maar ook gewoonweg top films.

chefry1983

Avatar

Ik denk dat er geen film trilogie is die tegen LOTR kan opboksen. De scènes zijn zo goed. Moria vind ik ook schitterend gedaan. Of de veldslag bij helmsdiep, de veldslag bij Minas Tirith, de laatste slag bij the black gate. Smeagol vind ik nog steeds angstaanjagend goed gedaan.

Frietgezicht

Avatar

^ Wat ik wel altijd jammer gevonden heb is dat de emotionele impact in de laatste film een beetje ontbreekt(zoals in de scene toen Gandolf leek te sterven)
Eigenlijk komen alle helden fit uit de strijd.
Van mij hadden bijv Legolas en die dwerg wel mogen sterven.

McKelly

Avatar

Leuk weetje over deze scene is dat 'you shall not pass' niet in het script stond, maar 'You cannot pass'. Ian McKellen zei het per ongeluk fout, maar het is (gelukkig) toch blijven hangen Smiley face

Eddie Singer

Avatar

1)De aankomst van de ruiters van Rohan op de vlakte van Pelennor. 2)Het gezicht van Theoden als hij het Ork-leger ziet en dan even zijn tanden laat zien en de enorme uitdaging beseft. 3)De speech van Theoden voor de aanval van de Rohirrim op de legers van Sauron. Zeker niet een 13-in-een-dozijn-speech.
4)De Shakespeare-achtige scene met Grimma Wormtongue en de behekste Theoden.
5)De aankomst van de Uruk-Hai bij Helmsdeep.
Hun leider(naam kwijt...boek ook...2de keer al kwijt) heeft een naam en houdt in het boek ook een toespraak...in de film brult hij alleen maar vanaf een rots een kreet.
6)De entree van Sauron op het slagveld van Barad-Dur.
And many more...

milo007

Avatar

Sam tegen Frodo: "I can't carry the burden for you, but I can carry You"

BillySavastano

Avatar

Lets hunt some orc! Sluit me ook aan bij de rest, ook nog steeds een van mijn favoriete franchises en kijk ze minimaal 1 keer per jaar, een favoriete scène kiezen is moeilijk maar iedere scène met de nazgul vind ik echt geweldig en net zoals meerdere al vermelden de speech van Theoden met herhaaldelijk: DEATH!!! kippenvel, en dan het einde van return of the king als Aragorn net gekroond word en iedereen voor hem buigt en zegt: my friends, you bow to no one! Kortom heerlijke films.

TearsinRain

Avatar

Ik ga mee met Milo007: Sam tegen Frodo: "I can't carry the burden for you, but I can carry You", krijg elke keer weer kippenvel als ik die scene zie, sterker nog terwijl ik hem nu lees. Loyaliteit en opoffering in optima forma.

NieuwsFilm

meest populair