Geflopte films: bestaat er zoiets als een Marvel-vloek?

Geflopte films: bestaat er zoiets als een Marvel-vloek?

Kunnen acteurs nog succesvol films maken als ze eenmaal klaar zijn met het MCU?

Bestaat er zoiets als een Marvel-vloek? Lang niet elke acteur die succes boekt in het MCU, en het daarbuiten probeert, vergaat het heel goed. Denk maar aan Chris Hemsworth die nu te zien is in de weinig opwindende Netflix-film Extraction, waarvan hij het voornaamste gezicht is.

Er zijn genoeg acteurs die te zien zijn in het MCU en daar nu grote successen boeken. Maar die dan daarbuiten iets proberen en dat project niet echt zien slagen.

Geflopte films
Het voornaamste voorbeeld moet haast wel Robert Downey Jr. zijn. Hij speelde in Dolittle, zijn eerste echt grote film sinds hij stopte als Iron Man. De film kostte maar liefst 175 miljoen dollar om te maken en de marketing draaide volledig om zijn rol in het project. Dat was niet genoeg om mensen naar de bioscoop te trekken, want de film flopte met een opbrengst van 223 miljoen dollar.

Ook Hemsworth zag al eerder een film bepaald niet de megahit worden die hij gewend was van het MCU. Men in Black International zal met zijn budget van 110 miljoen dollar en opbrengst van 253 miljoen verlies geleden hebben.

En naast Hemsworth en Downey Jr. is er nog Chadwick Boseman, die het al buiten het MCU probeerde, door in 21 Bridges te spelen. Die film bracht net geen 50 miljoen dollar op, tegen een budget van 33 miljoen dollar. Stukken minder dus dan Black Panther dat zeer ruim het miljard haalde.

Andere aanpak
Een andere aanpak lijkt beter te werken. Acteur Chris Evans tekende voor een kleinere rol in ensemblefilm Knives Out. En Scarlett Johansson boekt successen met kleinschaligere films als Marriage Story en Jojo Rabbit.

Misschien is het voor Hemsworth nu maar goed dat hij voorlopig binnen het MCU actief blijft, door te tekenen voor Thor: Love and Thunder.

NieuwsFilm

meest populair